Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις της απελθούσης διοίκησης σε Χάρακα και Ατένι! Ακολουθούν σε Ζόργκο και Πήδημα Γριάς! Θα καταφέρει να τις ολοκληρώσει η σημερινή διοίκηση;

Ο δρόμος για τον Χάρακα στρώθηκε από τα μηχανήματα του εργολάβου. Θα ακολουθήσει η επίστρωση με αμμοχάλικο 3Α. Και μετά η πίσσα και η άσφαλτος. Θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Ακολουθεί από αύριο το Ατένι. Ελπίζουμε να μπορέσει ο σημερινός δήμαρχος να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες για να ανταποκριθούν στις πληρωμές των τεσσάρων έργων, των οποίων τα χρήματα είναι ήδη κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το καλοκαίρι.

Οι πρώτες 4 εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων για Χάρακα, Ατένι, Ζοργκο και Γριάς Πήδημα, που είχε μελετήσει και βρει χρηματοδότηση ο απελθών (μόλις προ 25 ήμερών) δήμαρχος Δ. Λοτσάρης ξεκίνησαν. Ήταν να ξεκινήσουν πριν εναμιση χρόνο, όμως οι ανατιμήσεις στα ασφαλτικά έριξαν έξω το κόστος και χρειάστηκαν αναθεωρήσεις στις μελέτες. Έτσι έγινε νέος διαγωνισμός, που πήγε πίσω τα έργα. Έτσι αυτά ξεκίνησαν τώρα μετά τις εκλογές όπου ηττήθηκε για 27 ψήφους και υπό το βάρος των ψεμάτων της παράταξης Σουσούδη, ότι τα έργα ήταν εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Το αστείο είναι πως ακόμα και σήμερα διάφοροι ανώνυμοι σχολιαστές και επώνυμοι αναχωρητές εξ Αθηνών ψεύδονται ασύστολα για τα έργα που ξεκίνησαν. Γράφουν οι σχολιαστές αυτοί στο Εν Άνδρω και στο facebook για "ανύπαρκτα έργα"!!! Και όχι μόνο γράφουν. αλλά θρασύτατοι και έμπλεοι άγνοιας αντιστρέφουν ακόμα και σήμερα την πραγματικότητα...

Ο δρόμος για το Ατένι ξεκινά αύριο. Τα μηχανήματα θα τον στρώσουν. Κι εκεί θα ακολουθήσει το αμμοχάλικο 3Α. Μετά η πίσσα και η άσφαλτος. Κι αυτός θα ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη.

Το πρόβλημα με τον κ. Σουσούδη κι όλους αυτούς τους ασύστολα ψευδόμενους γύρω του είναι πως βρίσκονται σήμερα στη δύσκολη πολιτικά να υλοποιούν τα έργα Λοτσάρη! Και η θέση τους γίνεται πολιτικά πιο δύσκολη γιατί με την έναρξη των έργων μόλις 25 μέρες μετά την αποχώρηση του πρώην δημάρχου, καθώς αποκαλύπτονται τα τοξικά ψέματα και η διχαστική προεκλογική εκστρατεία τους, που πάνω τους βασίστηκε η εκλογή τους. Θα πείτε αυτό δεν τους νοιάζει. Πήραν αυτό που ήθελαν: τους θώκους εξουσίας ενός νησιού, που είχε πάρει ανοδική πορεία την τελευταία τετραετία, από την κατηφόρα και την στασιμότητα, που αυτοί άφησαν πίσω τους, όταν απήλθαν τις διοίκησης το 2019. 

Σκασίλα τους. Αυτοί ήδη εκτελούν "το πρόγραμμα των πρώτων 30 ημερών", που επεξεργάστηκε πολύφερνος αντιδήμαρχος εξ Αθηνών και περιλαμβάνει "συζητήσεις με τον κόσμο ώστε να δουν τι θέλει, για να κάνουν έργο"!!! Εκεί βρίσκονταν και εκεί ακόμα βρίσκεται η παράταξη που διοίκησε 5 χρόνια χωρίς έργα, που αντιπολιτεύτηκε 4 χρόνια όλα τα έργα και που σήμερα ξεκινά συζητήσεις "για να τις πει ο κόσμος τι έργα θέλει να γίνουν".

Οι δρόμοι για Ζόργκο και Πήδημα Γριάς θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουν προχωρήσει και αυτοί.

Εν τω μεταξύ προχωρούν τα έργα του απελθόντος  δημάρχου, που όπως φαίνεται ήξερε τις ανάγκες του νησιού και προχώρησε μέχρι σήμερα 70 έργα στην τετραετία του. Και ήδη ξεκινούν σταδιακά και οι ολοκληρώσεις των υπολοίπων, που προγραμμάτισε κόντρα στα διχαστικά ψέματα, στις τοξικές αντιπαραθέσεις στα συμβούλια, στην εχθροπαθείς καταγγελίες των φίλων του κ. Σουσούδη, που σήμερα μπλοκάρουν τους ίδιους στα σκουπίδια. Όλων εκείνων που έκαναν καριέρα με ύβρεις (χοντρός ταβερνιάρης, μιάσματα, διχαστικός τύπος και άλλες έγχρωμες πομφόλυγες κλπ). Καθένας με την Άγνοια και την Γνώση του. Η Άγνοια για να διαδοθεί θέλει μόνο ψέματα, που είναι εύκολα. Η Γνώση θέλει αλήθειες, που είναι δύσκολες και θέλουν προσπάθεια για να αποκαλυφθούν. 

  

Αλλά κάποτε φτάνουν τα έργα. Και μαζί τους και οι αλήθειες. Τα έργα ενώνουν. Η αεργία διχάζει. Οι αλήθειες επιβεβαιώνονται στην πράξη τα έργα και σβήνουν τα ψέματα. Αυτές ενώνουν. Οι κολακείες διχάζουν. Μπορεί πλέον να είναι αργά για τον Λοτσάρη. Ας μην είναι αργά για το νησί τουλάχιστον. Είθε να καταφέρει ο Σουσούδης - μετά την απομάκρυνση των μετακλητών υπαλλήλων του Λοτσάρη - να βρει τρόπο οι υπηρεσίες του να μπορέσει να εκτελέσει εγκαίρως τις πληρωμές της εργολαβίας ώστε να γίνουν τα έργα. Γιατί αν αρχίσει αυτά που έκανε μεταξύ 2014-2019 και δεν ανταποκριθούν οι υποστελεχωμένες σήμερα υπηρεσίες του, τότε θα διακοπούν τα έργα και θα τα μαζέψει και θα φύγει ο εργολάβος. Στο χέρι του είναι πλέον να γίνουν τα έργα.

Να του θυμίσουμε πως μόλις 25 μέρες στη διοίκηση και κατάφερε να υποστελεχώσει με απολύσεις τις υπηρεσίες υπό το κράτος της μικροπολιτικής και  μικροπαραταξιακής λογικής που είχε πάντα. Το ξαναλέμε: θέλουμε για το καλό του νησιού να μπορέσει να λειτουργήσει και αυτός και οι υπηρεσίες υπό την διοίκηση του. Και να ολοκληρωθούν οι τέσσερις κρίσιμοι για την ανάπτυξη του νησιού δρόμοι. Ο πρώτος σε σημαντικό οικισμό (Χάρακας), ο δεύτερος σε σημαντικό οικισμό και παραλία (Ατένι) και οι άλλοι δύο σε σημαντικές παραλίες τουριστικούς προορισμούς του νησιού (Ζόργκος & Πήδημα Γριάς). Ελπίζουμε, λοιπόν, στο καλύτερο για την Άνδρο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"