Εχθροπάθεια της πλειοψηφίας, αλλά και αντιπάθεια στα ενδότερα της μειοψηφίας! Νέα αντιπρόεδρος του ΔΣ η Αθηνά Μακρή...

 

Η πάντα αξιοπρεπής Αθηνά Μακρή είναι η νέα αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Άνδρου.

Με την εκλογή του Λευτέρη Μπάλλα ως δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας απήλθε από το συμβούλιο ο Νίκος Στεφάνου και χρειάστηκε να ξαναγίνει ψηφοφορία για αντιπρόεδρο του ΔΣ. Όμως, ακόμα και σε μια τυπική ψηφοφορία για εκλογή αντιπροέδρου του ΔΣ της Άνδρου 4 σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατάφερα και διαφώνησαν (!!!) ψηφίζοντας λευκό/παρών στην πρόταση της μειοψηφίας για νέα αντιπρόεδρο του ΔΣ του Δήμου ¨ανδρου την Αθηνά Μακρή.

Ήταν έκπληξη οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σουσούδη (Α. Βόσσος, Α. Βολίκα, Ν. Μουστάκας, Ν. Βιδάλης) ψήφισαν λευκό και παρών εκδηλώνοντας με αυτόν τον απροσδόκητο τρόπο πιθανές μνησικακίες και προσωπικές αντιθέσεις ή και έχθρες. Σε μια εντελώς τυπική διαδικασία αυτοί διαχωρίστηκαν καταθέτοντας μια διχαστική νοοτροπία. Η στάση τους αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση τις ομοφωνίες στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου όταν πριν δύο εβδομάδες ψηφίστηκαν πρόεδρος και γραμματέας από την παράταξη Σουσούδη ομόφωνα από όλους και από την παράταξης Λοτσάρη. Επισημαίνουμε ακόμα την προφανή πολιτική αδυναμία του κ. Σουσούδη να ελέγξει την ομάδα του.

Θεωρούμε θλιβερό για την Άνδρο η επικράτηση τέτοιων πολιτικών λογικών στο ΔΣ της Άνδρου. Ιδίως όταν πρόκειται για την κ. Αθηνά Μακρή, που η αξιοπρεπή στάση της όλα αυτά τα χρόνια ήταν παραδειγματική.

Τώρα από την μεριά της παράταξης Λοτσάρη η πρόταση για την αντιπροεδρία της κ. Αθηνάς Μακρή ήταν μια πρόταση ισορροπίας ως την συμπολίτευση, αλλά συνάμα και μια προσπάθεια εξισορρόπησης των εσωτερικών αντιθέσεων της. Οι αντιθέσεις εκφράστηκαν δημοσίως με τις απροσδόκητες, απρεπείς και ειρωνικές δηλώσεις της κ. Μ.Κασιδώνη κατά του Λ.Μπάλλα μετά την εκλογή του. Σε αντίθεση με την αξιοπρεπή στάση του κ. Νίκου Στεφάνου, που έδωσε συγχαρητήρια αν και έχασε την έδρα. Επισημαίνουμε ακόμα την αμήχανη σιωπή εκ μέρους του Δ. Λοτσάρη ως προς το συμβάν, αλλά διαπιστώνουμε και μια αδυναμία ελέγχου της παράταξης του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ατυχώς για την Άνδρο και οι δύο παρατάξεις δείχνουν για την ώρα εντελώς ανέτοιμες για τον ρόλο που τους έδωσε η ψήφος της κοινωνίας της Άνδρου. Στελέχη της παράταξης Σουσούδη πορεύονται – δυστυχώς – με τη γνωστή διαχρονική εχθροπάθεια έναντι των αντιπάλων τους, αδυνατώντας να ψηφίσουν ακόμα και σε μια τυπική ψηφοφορία. Αλλά και η παράταξη Λοτσάρη δείχνει έχει χάσει τον στόχο και τη συνοχή της από τη στιγμή που μια πρωτοεμφανιζόμενη δημοτική σύμβουλος της προβαίνει σε τόσο λίαν επιθετικές δηλώσεις που δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στην  παράταξης της.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»