Ίδρυμα Κυδωνιέως: εγκαίνια με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην Άνδρο!!!

Η μεγάλη έκπληξη για το εφετινό καλοκαίρι μας την φύλαγε το Ίδρυμα Κυδωνιέως. Στα πλαίσια των εγκαινίων της εφετεινής έκθεσης διοργανώνει μουσική βραδιά στο ανοιχτό Θέατρο Άνδρου (22/7, ώρα 10:00 μμ) με τον Διονύση Σαββόπουλο. Η συναυλία θα ακολουθήσει τα εγκαίνια της έκθεσης στον χώρο του Ιδρύματος.

Το εφετινό καλοκαίρι, το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου, θα φιλοξενήσει στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο του, στην Χώρα, την πρωτεύουσα του αιγαιοπελαγίτικου νησιού, τους 23ους ΠΛΟΕΣ, που ως υπότιτλό τους έχουν την «Εύκρατη Ζώνη».

 Νίκος Αγγελίδης

Όπως και στις προηγούμενες δύο εκθέσεις έτσι και στη φετινή «Εύκρατη Ζώνη», όλα ξεκινούν από τον στοχασμό που προσφέρει η γεωγραφία. Γεωγραφία και περιβάλλον είναι δύο έννοιες που η μια αντανακλάται μέσα στην άλλη. Γεωγραφία και περιβάλλον της εύκρατης ζώνης έτσι όπως αποτυπώνεται στην ζωγραφική και στις εικαστικές τέχνες λοιπόν είναι το θέμα για τρίτη χρονιά. Και αυτή την χρονιά όπως και στις προηγούμενες η έκθεση περιλαμβάνει μια τιμητική αναφορά παρουσιάζοντας το έργο και την την συμβολή του πρόωρα χαμένου, εξαίρετου γλύπτη Γιώργου Λάππα.

Γιώργος Γυπαράκης

Εκτός του Γ. Λάππα, οι  ζωγράφοι και γλύπτες που επελέγησαν και συμμετέχουν, με βάση τις συγκεκριμένες πτυχές του σκεπτικού της έκθεσης, ξεχωρίζουν επίσης ο καθένας για το ταλέντο, για τον διαπραγματευτικό τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα υλικά τους, όπως επίσης την πολυδύναμη γραφή αλλά και την εκφραστική τους πολυεπίπεδη γλώσσα.

Μάσσος Κωνσταντίνος

Τα έργα τους, διευθετούνται κατάλληλα στους εκθεσιακούς χώρους, με στόχο να διατηρούν αφενός την αυτονομία τους και αφετέρου να έχουν ένα διάλογο, τόσο μεταξύ τους, όσο  και με το κοινό.

Από την περσινή συναυλία του Ιδρύματος Κυδωνιέως στο ανοιχτό Θέατρο άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλφαβητικά οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιουργοί, είναι οι εξής : Νίκος Αγγελίδης, Χρύσα Βουδούρογλου, Πέτρος Βρέλλης, Γιώργος Γυπαράκης, Έλλη Κουτσουκέλλη, Γιώργος Λάππας, Κωνσταντίνος Μάσσιος, Βαρβάρα Σπυρούλη, Αντώνης Στάβερης, Ηλίας Τσακμάκης.

Eπιμέλεια έκθεσης Αθηνά Σχινά, Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης

Η Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση, θα δοθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, στις 11πμ. με παράλληλη παρουσίαση της έκθεσης.