Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στην Άνδρο...

 

Restart του αειθαλούς Πορτοκάλογλου με τους εξαιρετικούς "Ευγενείς Αλήτες" του. Μια σπουδαία συναυλία στην καλοκαιρινή Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ίσως να ήταν η συναυλία του καλοκαιριού στην Άνδρο αυτή του Νίκου Πορτοκάλογλου στο ανοιχτό θέατρο. Δεν ήταν η δόξα ή τα λεφτά, όπως τραγούδησε ο ίδιος, ήταν του δρόμου, αλλά ιδίως του πλήθους ο χορός, το τραγούδι και η χαρά...

Ο Πορτοκάλογλου με νεανικό κέφι χτες στην Άνδρο, τραγούδισε, έπαιξε, ρόκαρε, έσπασε και μια χορδή της κλασικής κιθάρας του και στο τέλος έπαιζε την ηλεκτρική λέγοντας: "ας πούμε πως είναι άποψη...",,, (φωτ. Εν Άνδρω).

"Δεν είναι η δόξα, δεν ειναι τα λεφτά, είναι του δρόμου η χαρά...". Ένα βίντεο του Εν Άνδρω...

Μισή ώρα φινάλε σε μια συναυλία ροκ μπορεί να είναι κάτι που συμβαίνει. Μισή ώρα και βάλε φινάλε σε μια συναυλία στην Άνδρο δύσκολο. Είναι κάτι που είχαμε να δούμε από την συναυλία του Πλιάτσικα πριν δύο χρόνια. Κι όμως ο Πορτοκάλογλου κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο της συναυλίας όρθιο στις κερκίδες να χορεύει και να τραγούδα μαζί του από τις 11:15’ μέχρι τις 11:45’.

Εντυπωσιακή από πολλές απόψεις η συναυλία, στήσιμο, τραγούδια, μουσική, αλλά και στους φωτισμούς της (φωτ. Εν Άνδρω).

Βέβαια είχε ξεσηκώσει το ακροατήριο του κι άλλες φορές με τους μοναδικούς «Ευγενείς Αλήτες» του σε πάρα πολλά τραγούδια και σε πάρα πολλές στιγμές της συναυλίας. Με τραγούδια από την εποχή των Φατμέ, το «κλείνω κι έρχομαι» και μετά «τα καράβια μου καίω», «Αχ θάλασσα μου», «τι λάθος κάνω» και άλλα.

Ο Βύρωνας εξαιρετικός στα φωνητικά, στο τραγούδι, στο μπάσο και στην φυσαρμόνικα... 

Όμως το φινάλε με τα αλλεπάλληλα μπιζαρίσματα με το «μετράω τα κύματα» και μερικά ακόμα έγραψε μια ξεχωριστή σελίδα στην καλοκαιρινή Άνδρο. Μαζί του όπως είπαμε μια σειρά από νέα παιδιά που άφησαν καταπληκτικές εντυπώσεις με τα υπέροχα φωνητικά τους, με την ποικιλία των οργάνων που έπαιξαν άριστα.

Ο Ηλίας, μια ορχηστρα μόνος του: φωνητικά, τραγούδι, γκάϊντα, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Στιγμιότυπα από το φινάλε της συναυλίας

Ανάμεσα τους να πούμε δύο λόγια για τον Ηλία που έπαιζε από γκάϊντα και βιολί μέχρι τρομπέτα και κλαρίνο. Και τραγουδούσε εξαιρετικά. Μια ορχήστρα μόνος του ο τύπος. Στα ντραμς και στα πλήκτρα δύο νεαροί που κάποια στιγμή βρέθηκαν να παίζουν μαζί ντραμς ξετρελαίνοντας τους θεατές.

Ο κόσμος γέμισε το θέατρο και έζησε με ένταση αυτή την εξαιρετική συναυλία (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο ντραμίστας έπαιζε επίσης μπάσο και ο πληκτράς έπαιζε ντραμς κουφαίνοντας τους θεατές. Στο τραγούδι και στα χορευτικά η Αγάπη Διαγγελάκη που εντυπωσίασε σε όλη την διάρκεια της συναυλίας παίζοντας επιπλέον και μεταλλόφωνο και γιουκαλίλι!!!. Αλλά και ο μπασίστας, ο Βύρωνας, που έπαιζε εξαιρετική φυσαρμόνικα και τραγουδούσε εξαιρετικά!!! Μιλάμε όλοι μαζί κάπου 12 όργανα!!! Ορχήστρα ολόκληρη…

Διαμαντής Μπασαντής