Αρσενικό και παλιά δαντέλα: πολλά χειροκρότήματα και μια ανησυχία...

 Η χτεσινή παράσταση του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου απόδειξε την δουλειά που γίνεται από όλους τους συντελεστές του θιάσου (ηθοποιούς, σκηνόθετιδα, σκηνικά κλπ) στην Άνδρο. Μια δουλειά που ειναι στα όρια επαγγελματικού θίασου. Μας εξέπληξε πέρσι ο ΘΟΑ και μας ενθουσίασε εφέτος. Δεν είναι ότι ανεβαίνει ως θίασος είναι ότι καταφέρνει και διατηρεί τα υψηλά στάνταρ κάθε χρόνο. Και αυτό είναι δυσκολο. Το πολλά χειροκροτήματα στο χτεσινό φινάλε - από όπου και η φωτογραφία - αποδεινύουν τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε ο θίασος στους θεατές που κατέκλυσαν το θέατρο (φωτ. Εν Άνδρω).  

 

Και η χτεσινή παράσταση είχε πολλούς θεατές. Πάρα πολλούς. Γέμισε το θέατρο, με κοντά 1000 θεατές. Κάτι που δείχνει πως ο θίασος έχει πια κερδίσει την εκτίμηση όλων στην Άνδρο. Και να σκεφτεί κανείς πως χτες ήταν Δευτέρα και εργάσιμη μέρα. Και πως το πρώτο κύμα επισκεπτών έχει ήδη φύγει μιας και πέρασε ο Δεκαπενταύγουστος. Όμως οι ανδριώτικοι θίασοι κάνουν την δική τους ξεχωριστή καλλιτεχνική προσπάθεια ώστε το φεστιβάλ να επεκταθεί και μετά την φουλ-σεζόν. Κάτι που συνεχίζεταιμε τον θίασο Αλαλούμ που ανεβάζει τον Βαφτιστικό στις 25 Αυγούστου (φωτ. Εν Άνδρω).

Κατά τα άλλα το έργο ξεκίνησε με πολύ ωραίο ρυθμό. Με πρωταγωνίστριες που καταφεραν να δώσουν σχήμα και περιεχόμενο σε δύο απαιτητικούς ρόλους και με το υπόλοιπο κάστ να ακολουθεί με εξαιρετικό τρόπο... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Εδώ οι δύο πρωταγωνίστριες στους απαιτητικούς ρόλους τους - με δύο επίσης εξαιρετικούς ανδρικούς ρόλους σε μια από τις πολλές σπαρταριστές σκηνές του έργου... (φωτ. Εν Άνδρω).

Εδώ ο Άδωνης (εξαιρετικό το κοντράστ ονόματος με χαρακτήρα και όψη φράνκεστάϊν) με τον καθηγητή πλαστικής χειρουργικής δόκτωρα Χ. Αϊνσταϊν. Το γέλιο σε αυτές τις σκηνές ήταν απίστευτο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τρεις ξεχωριστές στάσεις σε μια σκηνή . Στοιχείο της σκηνοθετικής ικανότητας της Θεώνης Ρίντ που για μια ακόμα χρονιά κατάφερε και κίνησε τους ηθοποιούς στο ανοιχτό θεατρικό χώρο με εξαιρετικό τρόπο...  (φωτ. Εν Άνδρω).

Μαζί με τις δύο πρωταγωνίστριες και τον Άδωνη να μην ξεχάσουμε τον Μορφέα (το ευτυχώς μπάσταρδο Μοσχοβάκη), που άλλοτε ερωτεύεται την καλή του (που αν και κόρη παπά ξέρει πιο πολλά ερωτικά από αυτόν χάρη στην εκκλησιαστική χωρωδία!!!) κι αλλοτε πανικοβάλεται (σε ένα θεότρελο περιβάλλον όπου τα πτώματα πάνε κι έρχονταιεπι σκηνής). Είπαμε το έργο είναι μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και ο "δαιμόνιος" αστυνόμος-θεατρικός συγγραφέας με τους βασικούς πρωταγωνιστές. Να σημειώσουμε πως στη σκηνή της αφήγησης του θεατρικού παραληρήματος/έργου του ήταν εξαιρετικό και το παίξιμο του και η σκηνοθεσία... (Φωτ. Εν Άνδρω).

Και ξάφνου στη μέση της παράστασης μια φωνή ακούστηκε από τις πρώτες θέσεις του θεάτρου: "ενα γιατρό. ένα γιατρό..." Δεν ήταν μέρος του έργου. Ήταν μια ξαφνική λιγοθυμία κυρίας κοντά στα 70 που δημιούργησε ένα ξάφνιασμα και μια ανησυχία. Η παράσταση διακόπηκε. Κόσμος σηκώθηκε όρθιος. Ώσπου ήρθε ένας γιατρός και η κυρία μεταφέρθηκε, πάνω σε μια καρέκλα, εκτός θεάτρου. (Από το Κέντρο Υγείας μάθαμε πως ήταν ένα λιπιθυμικό επεισόδιο). Μετά ο δόκτωρ Άϊντστάϊν - λόγω θεατρικής ειδικότητας μάλλον - ανέλαβε να καθησυχάσει το πλήθος. Να επισημάνουμε πως και στην πρόβα που παρακολουθήσαμε πριν 20 μέρες στο κλειστό θέατρο σε κάποιο αντίστοιχο σημείο του έργου μια άλλη ηλικωμένη κυρία πήγε να φύγει, σκόνταψε κι έπεσε και χτύπησε. Διακόπηκε και εκεί η πρόβα!!! Ζητήσανε γιατρό!!! Ήρθε το ασθενοφόρο και πηρε την ηλικωμένη κυρία κλπ. Άρα οι ηθοποιοι ήταν ήδη προετοιμασμένοι... από την πρόβα !!! Για τον λόγο αυτό αντέδρασαν όλοι τους πολύ ψύχραιμα!!! Παραπάνω μια φωτογραφια από την ολιγόλεπτη αναστάτωση... (φωτ. Εν Άνδρω)

Μετά γυρίσαμε όλοι στο έργο, που απέκτησε νέο σασπένς. Είναι χαρακτηριστικό πως από εκεί και μετά το έργο είχε και πολλά θεατρικά απρόοπτα και όλοι έβαλαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταποκριθούν στους ρόλους τους και για να μην τους ξεπεράσει... η πραγματικοτητα!!! Αλλά και για να προλάβουν να τελειώσουν... πριν γινει και κάποιο άλλο ατύχημα!!! Και στο τέλος όλα τέλειωσαν μέσα σε γέλια και χειροκτροτήματα...

 Φινάλε με όλους του συντελεστές του έργου επί σκηνής. Πολλά χειροκροτήματα και ενθουσιασμός για όλους που συμμετείχαν με επιτυχία στην παράσταση, την οποία θα ήταν καλό να την ξαναπαίξουν άλλη μια φορά εκτός σεζόν για όσους δεν μπόρεσαν λόγω της μέρας ή της απόστασης να τη δουν... (φωτ. Εν Άνδρω).

Διαμαντής Μπασαντής