Σάββατο 2/9: Στην Αγία Μονή και στο θέατρο της Χώρας

 

Έχει και το πρώτο Σάββατο του φθινοπώρου, που ήδη φτάνει, τις δικές του εκδηλώσεις:

(α) Το πανηγύρι της Αγίας Μονής στο Στενό (όσοι πιστοί προσέλθετε)

Εκεί που η Άνδρος κλείνει τις διαδρομές της, απέναντι από την Τήνο, στο Στενό, υπάρχει η Αγία Μονή. Ένα μικρό μοναστηράκι του 1705. Με μαρμάρινο τέμπλο. Χωροταξικά ανήκει στην Πίσω Μεριά. Όμως στο πανηγύρι του πάνε απ’ όλο το Κόρθι. To πανηγύρι ξεκινά αργά το απόγευμα του Σαββάτου και τελειώνει την Κυριακή το πρωί μετά την λειτουργία.

Εφέτος ο χώρο του μοναστηριού καθαρίστηκε, ασπρίστηκε, ετοιμάστηκε από την γιορτή από τους εθελοντές κατοίκους της περιοχής. 27 άτομα πήγαν και τα ετοίμασαν όλα με επικεφαλής τον ταμία Δημήτρη Γριμάνη. Τα περισσότερα πράγματα είναι προσφορά όπως π.χ. το κρασί κλπ...

(β) Νεανική μουσική στο θέατρο της Χώρας (είσοδος ελεύθερη)

Στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου η Μάρβα Βούλγαρη και ο Theo Φοινίδης τραγουδούν και παίζουν νοσταλγική σύγχρονη μουσική με αναφορές στην δεκαετία του 1980. Όπως μας έγραψαν: «θέλουμε να επικοινωνήσουμε την μουσική μας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο καθώς και να ακουστεί σε όσους μπορεί να ενδιαφέρονται για το είδος μουσικής που παίζουμε…»

Από το δελτίο τύπου αντιγράφουμε: «Oι Marva Von Theo είναι ένα electropop ντουέτο το οποίο αποτελείται από την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Μάρβα Βούλγαρη και τον συνθέτη Τεό Φοινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Βιέννη». Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου στις 21.30, στο ανοιχτό θέατρο με ελέυθερη είσοδο θα σας πάνε «ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό τα αστέρια!» 

«Εν Άνδρω»