"Τέχνη" με σκουπιδοτενεκέδες στ’ Αποίκια! Ένα ηχηρό μήνυμα…

Οι κάτοικοι στα Αποίκια θα πρέπει να είναι υπερήφανοι! Όχι μόνο γιατί ζουν σ ένα όμορφο και γραφικό χωριό με ευλογημένες πηγές, που τροφοδοτούν την Άνδρο και ολόκληρη την Ελλάδα με και θεραπευτικό- ιαματικό νερό, αλλά γιατί έχουν (και το απέδειξαν) ευαισθησία, αισθητική, οικολογική συνείδηση, πνεύμα φιλοξενίας και ομαδική διάθεση.

 

Με απλές κινήσεις και συλλογική δουλειά, μεταμόρφωσαν τον τόπο τους, αποδεικνύοντας ότι όταν σ ένα μέρος «βασιλεύει» η αδιαφορία, η έλλειψη οράματος, το σχέδιο για το πώς θα βελτιωθεί η γενικότερη εικόνα, οι άνθρωποι που εκ του ρόλου ή της αποστολής τους, είναι υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουν και να φροντίζουν την ποιότητα της ζωής τους, μπορούν οι ίδιοι- κόντρα στην ανεπάρκεια της Εξουσίας- να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους!

Με κέφι και όρεξη, πήραν μπογιές, πινέλα και ασβέστη και κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν το χωριό τους! Τόσο απλά και τόσο ωραία… και τα Αποίκια άλλαξαν όψη. Έγιναν χαρούμενα, γεμάτα λαμπερά χρώματα και κει που απέφευγες να περάσεις, τώρα στέκεσαι και θαυμάζεις! Μια ιδέα ήταν και μια απόφαση.

Οι βρώμικοι, φθαρμένοι και σκουριασμένοι σκουπιδοτενεκέδες, που έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί, μεταμορφώθηκαν σε… art nouveau με σχέδια και γήινες αποχρώσεις… Κάτι σε street art δηλαδή!

Μπράβο σας Αποικιανοί. Δεν έχει σημασία ποιος είχε την ιδέα, η πόσοι δούλεψαν πάνω σ αυτή. Σημασία έχει το αποτέλεσμα! Και πάνω απ όλα το μήνυμα που περάσατε σε όλο το νησί…

(Φωτο από το Kyklades 24)

Χ.