Φεστιβάλ Άνδρου 2018: Τι γίνεται με το πρόγραμμα;

 

«Η αιχμή του δόρατος» του ποιοτικού τουρισμού, στον οποίο θα πρέπει να στοχεύει η Άνδρος είναι αναμφισβήτητα οι καλοκαιρινές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού.

Για πολλά χρόνια τα εγκαίνια  του μουσείου  σύγχρονης τέχνης Βασίλη και Ελιζας Γουλανδρή, σηματοδοτούσαν την έναρξη όλων των εικαστικών δρώμενων της θερινής περιόδου στην Ελλάδα.

Μια επίσκεψη τότε στην Άνδρο για την μεγάλη διεθνή έκθεση του μουσείου τότε και παράλληλα μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά, ήταν περίπου… καθιερωμένο για εκατοντάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες υψηλού εισοδήματος…

Στην εποχή μας - μια εποχή εξόχως ανταγωνιστική - η Άνδρος έχει να επιδείξει εκτός των πολιτιστικών ιδρυμάτων, που συνεχίζουν - σε ελληνικό ρεπερτόριο πια - τις εκθέσεις τους  και το καινούργιο θερινό θέατρο στο οποίο φιλοξένησε τα τελευταία τρία χρόνια μερικές ξεχωριστές παραστάσεις.

Φέτος ωστόσο για άγνωστους λόγους και ενώ ήδη μπήκαμε στον Ιούνιο και φτάσαμε στον τέταρτο χρόνο του φεστιβάλ, οι φιλότεχνοι αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος δεν βλέπουν να έχει δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που λογικά θα αρχίσει προς το τέλος του επόμενου μήνα.

Θυμίζουμε πως πέρσι, που πάλι είχε καθυστερήσει η ανακοίνωση του προγράμματος, δόθηκε στη δημοσιότητα 10 μέρες πριν το τέλος Μαΐου. Το 2016 είχε ανακοινωθεί και είχε διαφημιστεί από τον Απρίλιο. Εφέτος όμως φτάσαμε Ιούνιο και δεν έχουμε εικόνα εικόνα από το πρόγραμμα. Ο χρόνος όμως που χάνεται είναι σημαντικός για τον θεσμό.

Άλλες περιοχές με αντίστοιχο τουριστικό χαρακτήρα που διοργανώνουν ανάλογες εκδηλώσεις, έχουν στείλει ήδη το πρόγραμμα στις ιστοσελίδες, στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα και στα κανάλια, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το διαδίκτυο - που τελικά έχει την μεγαλύτερη δύναμη διάδοσης της πληροφορίας - έχει εκεί πάρει φωτιά!

Η Άνδρος έχει μείνει πίσω στην διαφήμιση του δικού της καλλιτεχνικού γεγονότος, με αποτέλεσμα να μειονεκτεί στον ανηλεή ανταγωνισμό προσέλκυσης κυρίως ποιοτικών επισκεπτών που αναζητούν κάποια κίνητρα να επιλέξουν νησί για διακοπές.

Οι λόγοι αυτής της καθυστέρησης είναι άγνωστοι. Όμως όπως και να έχει το πράγμα πρέπει πια να ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα που ελπίζουμε ότι θα είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα βγαλουν κοινό δελτιο τυπου η κα.Πολιτου και η κα.Τσατσομοίρου.... Ακομα 2 Ιουνη εχουμε. Νωρις ειναι ακομα