ΜΠΑΤΣΙ: δεκαήμερο κουζίνας από δεκαπέντε χώρες…

Φωτ. αρχείου Εν Άνδρω

Ένα  δεκαήμερο γευστικό ταξίδι - από  22  Ιουνίου  έως  1 Ιουλίου - με φαγητά και μυρωδιές από δεκαπέντε χώρες διοργανώνεται στο Μπατσί για μια ακόμα χρονιά.

Φωτ. αρχείου Εν Άνδρω

Το φεστιβάλ  διεθνούς  κουζίνας στο  Μπατσί της Άνδρου - που πλέον μονιμοποιήθηκε - διοργανώνεται κι εφέτος από το  Σωματείο  Τουριστικών Επαγγελματιών Μπατσίου σε συνεργασία με τους εστιάτορες του οικισμού. 

Φωτ. αρχείου Εν Άνδρω

Συντονιστές της προσπάθειας είναι ο Ευτύχης Τσιβουράκης και ο Γιάννης Κατσιλιβας (πρόεδρος & γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών).

Φωτ. αρχείου Εν Άνδρω

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία σε αυτή την δεκαήμερη γιορτή γεύσης να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν πολλές σπεσιαλιτέ από 15 διαφορετικές χώρες. Αναλυτικά ταβέρνες και κουζίνες έχουν ως εξής:

Φωτ. αρχείου Εν Άνδρω

Ταβ. Γιακουμής – Ελβετική κουζίνα

Beach Bar Κολώνα – Χαβανέζικη κουζίνα

Ταβ. Καβο Ντόρο – Ισπανική κουζίνα

Ταβ. Σκούνα – Ουγγαρέζικη κουζίνα

Ταβ. Μπλε Βαρέλι – Γαλλική κουζίνα

Ταβ. Κάβο Θέμελος – Ισραηλινή κουζίνα

Πίτσα Λίτσα – Ιταλική κουζίνα

Ταβ. Ροδιά – Καναδέζικη κουζίνα

Σουβλάκι Αύρα – Λιβανέζικη κουζίνα

Ταβ. Δελφίνια – Γερμανική & Αυστριακή κουζίνες

Ταβ. Σταμάτης – Αμερικάνικη κουζίνα

Καφέ Μπαρ 105 μοίρες – Αγγλική κουζίνα

Σνακ Μπαρ BlueBay– Γεωργιανή κουζίνα

Σουβλάκι Θανάσης – Αλβανική κουζίνα

«Εν Άνδρω»

                  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

βλεπω σχόλια επί σχολίων γαι την προγραμματισμενη εκδήλωση στο Μπατσί και την ομολογουμένως, έκδηλη και δικαιολογημ΄νη αντίδραση γαυριωτών για την ανυπαρξία των επαγγελματιων και των κατοικων του, στο να κάνουν κάτι για τους εαυτούς τουσ ασν τόπος.
η σκόνη απο τις εκδηλώσεις στην ΧΏΡΑ, το ΚΟΡΘΙ και το ΜΠΑΤΣΙ, έχει σκεπάσει φάινεται για τα καλά το ΓΑΥΡΙΟ και δεν φαίνεται ποιά στο χάρτη, παρά μονον σαν ένας διερχόμενος σταθμός ...απο και προς το νησί.
ασχολούνται όλοι με τον Περιστερώνα του Δήμου και την εκμετάλευση του απο κάποιον ιδιώτη, τους έποιασε τώρα ο πόνος ,ότι δήθεν είναι βρώμικος και αναξιοποίητος και δεν κυττάνε το χάλι συνολικά του λιμανιού όλου !!
υποκρισία και μόνον υποκρισία, μέσα σε έναν τόπο που καθημερινά βουλιάζει....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ( ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ -ΚΥΠΡΙ -ΒΙΤΑΛΙ-ΖΟΡΚΟΣ ΚΛΠ) ? ?
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... '' ΙΚΑΝΟΙ'', ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΣΤΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ??
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΕΙΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ .
ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΖΕΙΜΟΝΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ? ?
ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ....ΕΛΕΩ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ Ή ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ? ?
ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ...Ή ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΑΙΤΕΣ...ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ, ΝΑ ΤΙΣ ΖΗΣΕΙ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοι κατοικοι του Γαυριου και οχι μονο.Διαβαζω με θλιψη τα σχολια σας που ολοι υποστηριζεται οτι το ''Γαυριο εχει υποβαθμιστη και υποβαθμιζεται συνεχεια και οτι τιποτα δεν γινεται για την αναπτυξη του κτλ''.Ισως ειναι σωστες οι παρατηρησεις σας. Το να κρινεις και να μεμψιμοιρεις ειναι το πιο ευκολο, το δυσκολο ειναι να προβαλεις ιδεες και υλοποιησιμα σχεδια και να τα υποστηριξεις μεχρι να πραγματοποιηθουν.Μαζευτειτε,συνεργαστειτε,απαφασιστε,αγωνιστειτε και πιεστε καταστασεις προς ολες τις κατευθυνσεις και ισως στο τελος γινει κατι καλο για τον τοπο σας, αλλιως θα κλαιει ο ενας στο ωμο του αλλου

This comment was minimized by the moderator on the site

συγχαρητηρια στους διοργανωτές αυτού του τεράστιου διαφημιστικά 10ημερου διεθνούς κουζίνας.
Το όμορφο Μπατσί μας ξανά πρωτοπόρο στην τουριστική του προβολή μέσα κια απο τέτοιες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα σε μέρες, που ακόμη δεν έχει ανοίξει κια παραδοσιακά η σαιζόν.
Μία σαιζόν, που προσπαθούμε να την μεγαλώσουμε και να μην είναι ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ 40 ΜΈΡΕΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η απαξίωση του τόπου ( ΓΑΥΡΙΟ ), αρχίζει από εμάς τους ιδίους……

Δεν μας φταίνε οι Μπατσιώτες, που οργανώνουν 10ημερο διεθνούς κουζίνας με όλα τα ευεργερικά εξ αυτού αποτελέσματα, για την διαφήμιση,την τουριστική προβολή τους και συνάμα την μεθοδικότερη οικονομική πρόοδο των επιχειρήσεων τους στον τόπο που διάλεξαν να ζήσουν και να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά.
Οπως πολύ σωστά γράφουν πιο κάτω πολλοί σχολιαστές – που είναι απο το Γαύριο κια λογικό φαίνεται να μην θέλουν να βάλουν το πραγματικό τυος όνομα, γιατί θα στοχοποιηθούν και σαν επιχείρηση – εν τούτοις,κόσμια και συγκροτημένα, βάζουν μιά σειρά ορθά επιχειρήματα και προβληματισμό, για παραπέρα διάλογο και επισημαίνουν, για το που έχει οδηγηθεί το Γαύριο τα τελευταία 20 χρόνια.
Τα τελευταία 20 χρόνια, αν κυττάξεις τον χάρτη των επιχειρημαιτών, λίγο -πολύ, είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, που δραστηριοποιούνται και φέρουν μεγάλη ευθύνη για το σημερινό χάλι του Γαυρίου, μαζί με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή που πέρασε απο το νησί μας.
Με τα παράπονα των συμπολιτών των επισκεπτών του Γαυρίου, να είναι μεγάλα και διαρκώς τα ίδια και τα ίδια, νοιώθεις φτάνοντας και αντικρύζοντας το λιμάνι, ένα… σφίξιμο στο στομάχι και μόλις αντικρίζεις την συνολικότερη εικόνα του Γαυρίου, αναρωτιέσαι εαν υπάρχει κανένα ςγια αυτόν τον τόπο ?
Τα τετελεσμένα γεγονότα που καταστρέφουν, το Γαύριο μέρα με την μέρα και το έχουν οδηγήσει στη πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση του, σε κάνουν να λές, μα καλά δεν μιλαει κανείς, δεν κάνει κανείς τίποτα ?
Η γενίκευση, η ισοπέδωση και η επίρριψη ευθυνών κατά πάντων, πλήν απο εμάς των ίδιων, έχει τρομερές αρνητικές συνέπειες και όλοι το ζούμε σε αυτόν τον τόπο.
Είναι επικίνδυνο, είναι άδικο, να τα ρίχνουμε στους άλλους επαγγελματίες, σε άλλα χωριά του τόπου μας ( καλή ώρα τώρα στους Μπατσιώτες...που οργανώνουν εκδηλώσεις και μαζεύουν τον κόσμο εκεί και έτσι δεν έχουμε εμείς δουλειά στο Γαύριο).
Είναι άδικο, να φτάνουμε στην άρνηση κατά πάντων και να διαγράφουμε τις δικές μας ευθύνες για την σημερινή εικόνα του Γαυρίου.
Οσο είναι ακόμα καιρός, ας πρυτανεύσει η λογική και η παραπέρα απαξίωση να σταματήσει εδώ......

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ? ? ?
Η μεγαλύτερη αιτία των κακών που μαστίζουν και χαρακτηρίζουν το Γαύριο εδώ και πάνω απο 10-12 χρόνια, το οποίο και βρίσκεται πλέον σήμερα στην κορυφή των κακών και άθλιων νοοτροπιών των εκάστοτε εκλεγμένων δημοτικων μας ‘’αρχόντων ‘’, των ίδιων των κατοίκων, των ίδιων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται και που λίγο-πολύ, είναι τα ίδια πρόσωπα. και με την αδιαφορία τους, την πλήρη αδράνεια τους έχουν φέρει στον πάτο των άξιων και όποιων ανααπτυξιακών και σημαντικών πραγμάτων, που ίσως θα μπορούσαν να έχουν γίνει, όλα αυτά τα χρόνια, για την ευημερία και την ανάπτυξη του,απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι, ΔΕΝ είναι απλά η άγνοια, αλλά ακόμη χειρότερα, η άγνοια της άγνοιας μας, φίλτατοι συμπολίτες μου.
Είμαστε πραγματικά αξιοθρήνητοι και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία ελπίδα βελτίωσης της τραγικής αυτής κατάστασης, (για γέλια αλλά και για γοερά κλάματα) που βρίσκετε το Γαύριο.
Ψάξτε την αιτία της συμφοράς, που ολοένα και κάθε χρόνο το Γαύριο,το βλέπουμε, το ζούμε, να βυθίζεται στην απαξίωση και αφήστε τους Μπατσιώτες και τους υπόλοιπους Ανδριώτες να οργανώνουν εκατοντάδες εκδηλώσεις, χειμώνα και καλοκαίρι, ώστε να ζωντανεύουν την οικονομία τους και κυττάξτε, όχι γύρω σας και τους άλλους, αλλά τον εαυτό σας, μέσα σας, στο ‘’είναι σας’’, κάνοντας τίμια αυτοκριτική με ειλικρινείς αυτο-εξομολογήσεις και παραδοχές λαθών με αυστηρότητα και σεβασμό, που αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν σε αυτό το χάλι, ανεξάρτητα απο ποιά δημοτική αρχή ‘’διοικείται’’ ο τόπος μας, σε σχέση με την υπόλοιπη Ανδρο.
Ας εξετάσουμε ψύχραιμα τα δεδομένα της παρούσας πραγματικότητας μέσα στα ερωτήματα και διαπιστώσεις που διαρκώς τίθενται και ας αναλάβουμε πρωτοβουλίες ---όπως κάνουν οι Μπατσιώτες --- κυττώντας τον δικό μας τόπο, όλοι μαζί ενωμένοι και με πρωτοβουλίες που θα δώσουν μία νέα ώθηση στο Γαύριο και τα περίχωρα του, όσο ακόμη υπάρχει καιρός.

This comment was minimized by the moderator on the site

o φίλος / η σχολιαστής, λίγο παρακάτω λέει '''' ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ(π.χ. ΠΡΩΝΙΝΟ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, μέλι, τυρί, κ.τ.λ.) ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ "ΚΟΥΖΙΝΕΣ" (ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ)''''
αλλά μάλλον κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή μάλλον δεν προσέχει ή δεν ξέρει τι διαβάζει ??
Η αντίδραση του αυτή θα πρέπει να είναι σε ένα τέτοιο ''γκαλά γεύσεων'' στο Μπατσί και την στιγμή που θα κάνει τον γύρο του διαδικτύου για τους υποψήφιους επισκέπτες του νησιού μας ? ?
Αν θέλει αυτός και οι συνάδελφοι του, ας διοργανώσουν ένα τέτοιο που λέει, με τις τοπικές γεύσεις του νησιού μας και εδώ είμαστε να συμμετάσχουμε όλοι μας !!
Ας αφήσουμ ελοιπόν στην άκρη τα ευχόλογια και την εύκολη κριτική και ας σοβαρευτούμε όλοι μας δεν νομιζετε ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

...για μιά ακόμη φορά οι Γαυριώτες καταστηματάρχες κάθε μορφής επιχείρησης, θα σχολιάζουν ,ότι δεν έχουν κόσμο στα μαγαζιά τους, ότι τους φταίει ο καιρός, ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, ότι φταίει η τρόικα, ότι φταίει η κυβέρνηση, ότι φταίει η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα και πάει λέγοντας ...ή το πιό κουφό που θα ακούσουμε για μιά ακόμα φορά, φταίει και το Μπατσί που έχει, για μια ακόμα φορά εκδηλώσεις, όπως τώρα με το 10ήμερο κουζίνας.
Μόνον στους ευαυτούς τους δεν θα αναφερθούν, δεν θα κυττάξουν για μιά ακόμη φορά το πρόσωπα τους στον καθρέπτη και να πούνε, εμείς, τι κάνουμε σαν επαγγελματίες του Γαυρίου για αυτόν τον τόπο και κατά προέκταση για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας ? ?
Η απάντηση είναι σε όλους γνωστή και λέγεται με μία λέξη ΤΙΠΟΤΑ ! !
Δεν μας φταίει λοιπόν κανείς άλλος πλήν απο εμάς των ίδιων και ας αφήσουμε στην άκρη τους φιλότιμους και άξιους Μπατσιώτες επιχειρηματίες, που βρίσκουν αφορμές και αιτίες, να κάνουν διάφορα στο τόπο τους, για την προσέλκυση τουριστών και την παραπέρα, μέσω αυτών διαφήμιση του χωριού τους.
Αξιοι και μπράβο τους και καλή επιτυχία απο όλους μας. Ας παραδειγματιστούμε και εμείς φίλτατοι Γαυριώτες.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ(π.χ. ΠΡΩΝΙΝΟ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, μέλι, τυρί, κ.τ.λ.) ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ "ΚΟΥΖΙΝΕΣ" (ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ)

This comment was minimized by the moderator on the site

Που οδηγούμαστε στο Γαύριο συμπατριώτες ? ?
Με αφορμή την ομολογουμένως εξαιρετική εκδήλωση στο Μπατσί, για μια ακόμα χρονιά, δεν μπορεί κανένας πλέον να μην αναρωτιέται, τι έχει αυτό το περιβόητο Γαύριο και συνεχώς υποβαθμίζεται ?
Ως πότε θα ‘’ φταίνε όλο οι άλλοι’’ πλήν των ίδιων των επαγγελματιών κάθε μορφής στο Γαύριο ?
Οι λόγοι, που κάθε χρόνο το Γαύριο πηγαίνει όλο και πιό κάτω είναι, λίγο-πολύ γνωστοί και επιγραμματικά έχουν να κάνουν με τα εξής:
Εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη υψηλό κόστος σε σχέση με την αντικειμενική αξία, των ενοικιαζόμενων καταστημάτων.
Εξακολουθούν οι ιδιοκτήτες τους, να ζητάνε εξωπραγματικές τιμές για τα μαγαζιά τους ή να τα αφήνουν κλειστά, αν και βρίσκονται στην παραλία του λιμένα .
Μετρήστε σήμερα , πόσα είναι τα κλειστά μαγαζιά της παραλίας και δείτε το χάλι μας σαν τόπος.
Υπάρχει, χρόνο με τον χρόνο, δημογραφική ερήμωση και αύξηση των συμπαθέστατων κυρίως Αλβανών, οι οποίοι όμως εργάζονται οι περισσότεροι, χωρίς εργόσημο, σε βάρος του συνόλου της οικονομίας μας σαν τόπος.
Υπάρχει ανύπαρκτη αξιοποίηση πόρων και μάλιστα ,μόνον αν το σκεφτεί κανείς, απο τι έσοδα χάνονται απο το λιμάνι, καθώς επίσης και απο τον ανύπαρκτο Δήμο ΑΝΔΡΟΥ, που έχει αφήσει
Sε πλήρη εγκατάλειψη το Γαύριο και κανένας δεν μιλάει !
Επικρατεί η πλήρης άρνηση σοβαρής επικοινωνίας μεταξύ των καταστηματαρχών πάσης φύσεως και μένουν άπαντες, στη μικροσυμφεροντολογική αντίληψη, να κυττάνε τελικά πως θα κλείσουν τον συνάδελφο τους, για να επικρατήσουν αυτοί, χωρίς να κατανοούν, ότι έτσι οδηγούνται σύντομα και αυτοί στον βυθό.
Δεν υπάρχει κανένα αναπτυξιακό σχέδιο και επικρατεί πλήρης ανυπαρξία απο κάθε τομέα. Καμμιά ενημερωτική δράση με σχέδιο και οργανόγραμμα, κοινών εκδηλώσεων, τουρισμού και άλλης μορφής ανάπτυξης.
Ανύπαρκτοι Σύλλογοι επαγγελματιών κάθε μορφής και πλήρης αδράνεια ολων.
Κλείνοντας και για επίλογο θα λέγαμε ότι όλα αυτά, δεν είναι λόγια επιστημονικής φαντασίας,αλλά η ωμή αλήθεια που βιώνει το Γαύριο, με ευθύνη όλων μας !
Η αλλαγή που επιφέρουν οι νέες συνθήκες σε άλλα μέρη του νησιούμας, όπως για παράδειγμα στο Μπατσί,δεν μας αφυπνίζουν φαίνεται και οδηγούμαστε στην απόλυτη απαξίωση.
Βλέπουμε όλα γύρω μας να αλλάζουν χωρίς να αλλάζουμε εμείς και έτσι μένουμε πίσω γιατί αρνούμαστε να δεχθούμε τα νέα δεδομένα και να παρουσιαζόμαστε σαν Γαύριο, μόνον σαν ένα λιμάνι-χαβούζα, που απλά περναει και φεύγει ο τουρισμός και τίποτα άλλο !

Περισσότερα