Η πανάκριβη σαμπάνια, το Χόλυγουντ και η Άνδρος!

 

Η σαμπάνια περιμένει  στην Άνδρο τον επόμενο διάσημο επισκέπτη... 

Αυτή η σαμπάνια, που φιγουράρει δροσερή δίπλα στο κύμα κοστίζει στην μεγάλη της έκδοση περισσότερο από 67.000 ευρώ! Στην μικρή που βλέπουμε, ξεπερνάει τα 1.000. Είναι η περίφημη ArmanddeBrignacαπό τους αμπελώνες της Καμπανίας στη Γαλλία, που παραγγέλθηκε στην Άνδρο από τον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη Στιβεν Σπιλμπεργκ και την ηθοποιό Μισέλ Φάιφερ, όταν έφτασαν ινκόγκνιτο το νησί!

Οι διάσημοι καλλιτέχνες του Χόλυγουντ, ήρθαν με το υπερπολυτελές γιότ Alfa Nero - πρώην σκάφος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελόπουλου - το οποίο είχαν νοικιάσει για μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Το γιώτ Alfa Nero

Ένα μεσημέρι - πέρυσι το καλοκαίρι - η θηριώδης θαλαμηγός αγκυροβόλησε μπροστά από τις γραφικές παραλίες της Υδρούσας και οι επισκέπτες με κιάλια, τις «χαρτογράφησαν» όλες μέχρι το Κυπρί. Αργά το απόγευμα, παρήγγειλαν στη Χρυσή Ακτή για την επομένη εννέα ξαπλώστρες και ομπρέλες τρεις στην πρώτη σειρά πάνω στο κύμα και τις υπόλοιπες πιο πίσω, για τους σωματοφύλακες τους. Ζήτησαν και την πιο ακριβή σαμπάνια, παγωμένη σε συγκεκριμένους βαθμούς, λέγοντας ότι μέχρι τις 11 το πρωί θα έχουν αποβιβαστεί από το σκάφος.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργξ

Την άλλη μέρα… από τα ξημερώματα, όλα ήταν έτοιμα! Μόνο που οι διάσημοι επισκέπτες δεν κατέβηκαν ποτέ! Ίσως η πολυκοσμία τους έκανε ν αλλάξουν γνώμη. Το μεσημέρι δυο κύριοι πήγαν στην παραλία, ζήτησαν τον λογαριασμό, πλήρωσαν την σαμπάνια και τις ξαπλώστρες, ζήτησαν συγγνώμη και έφυγαν! Ο καμπανίτης βρίσκεται ακόμα στην Άνδρο, δροσερός και λαχταριστός περιμένοντας τον επόμενο διάσημο να τον απολαύσει…

Η Μισέλ Φάΐφερ

Για την ιστορία, η γνωστή και ως «Ace Of Spades», έχει βραβευτεί ως η Νο1 σαµπάνια στον κόσµο από κορυφαίους παγκοσμίως οινοκριτικούς και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ 1.000 ετικετών σαµπάνιας σε «τυφλή» γευστική δοκιµή. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί «Excellent» από τον οδηγό καλών κρασιών «Parker».

Για την παραγωγή της σαµπάνιας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σταφύλια αµπελοτεµαχίων Premier Cru και Grand Cru και επιβλέπεται από τον έγκριτο οινοποιό Jean-Jacques Cattier.

Για να παραχθεί η Armand de Brignac, ο Jean Jacques Cattier και ο γιος του, Alexandre, επιλέγουν σταφύλια µε αξιολόγηση 100% Premier και Grand Cru, από τα καλύτερα αµπελοτεµάχια της περιοχής La Marne της Καµπανίας, Montagne de Reims, Côte des Blancs και Vallée de la Marne.

Για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας παραγωγής, χρησιμοποιείται µόνον η καλύτερη ποσότητα οίνου που προκύπτει από το πρώτο πάτηµα των σταφυλιών στο παραδοσιακό πιεστήριο Champenois Coquart.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet