Όμορφη μουσική από... ιπτάμενο δίσκο στο Μπατσί!

 

Μουσικό ξάφνιασμα στο καλοκαιρινό Μπατσι…Ένας πρωτόγνωρος ήχος με στοιχεία ρομαντισμού και ευαισθησίας  σου τραβάει την προσοχή και η φιγούρα ενός συμπαθητικού νεαρού, σε κάνει να πλησιάσεις. Είναι ο 26χρονος Βαγγέλης, φοιτητής από την Αθήνα που βρήκε το λιμάνι του στην Άνδρο, μαζί με τον  σκύλο του τον Pablo.

Τα πρωινά εργάζεται στο beachbar και την σχολή surf στο Κυπρί και τα βράδια με καλή, διάθεση, παίζει μουσική στην μέση της παραλίας στο κέντρο της νυχτερινής βόλτας.

Το όργανο του ονομάζεται handpanπερίπου άγνωστο ακόμα στην Ελλάδα. Ο ήχος του σε ηρεμεί και σε ταξιδεύει. Όμορφος αναδύεται από ένα μουσικό όργανο που μοιάζει με… ιπτάμενο δίσκο! Αν και το handpan είναι ελβετική εφεύρεση, οι μελωδίες του και οι τόνοι έχουν κάτι από την αύρα της Ιταλίας.

«Το πρωτοακουσα και κόλλησα», μας είπε. «Στην Ελλάδα υπάρχουν προς το παρόν μόνο δυο τεχνίτες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο Pablo και εγώ περνάμε πολλές ώρες με την μουσική και είμαστε ευτυχισμένοι…»

Για την ιστορία το handpan είναι ένα μεταλλικό κρουστό μουσικό όργανο που ανήκει στην κατηγορία των ιδιοφώνων. Αποτελείται από δύο νιτροποιημένα ατσάλινα φύλλα τα οποία κυρτοποιούνται με πρέσα δημιουργώντας το αναγνωρίσιμο σχήμα των ΑΤΙΑ.

Στο εσωτερικό του δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά μόνο αέρας. Το κούρδισμα του οργάνου γίνεται σφυρήλατα. Η διαδικασία κατασκευής του είναι αποτέλεσμα τριακονταετούς μελέτης και διεξοδικής έρευνας.

Το όργανο αυτό, παίζεται με τα δάκτυλα και τις παλάμες όπως ακριβώς ορίζει και η ερμηνεία της λέξης Χανγκ, που στη διάλεκτο της Βέρνης σημαίνει «χέρι». Ο ηχητικός χαρακτήρας του είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για το ανθρώπινο αυτί.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

VIDEO?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν τράβηξε ο συνεργάτης μας....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro