Κοντά στους 5.000 οι επισκέπτες την Πρωτομαγιά του 2017 στην Άνδρο: Kαλό σκορ με… προοπτικές

 

Παρασκευή απόβραδο 28/4/17. Τα δύο πλοία της γραμμής - Θεολόγος και SuperFerry II - φτάνουν με 20 λεπτά διαφορά στο Γαύριο με πολλούς επιβάτες και τα δύο. Ήταν μια ένδειξη για ικανοποιητικό τριήμερο... (φωτ  Εν Άνδρω).

Ελπιδοφόρα - για την περίοδο που ακολουθεί - είναι η κίνηση επισκεπτών, που παρουσίασε η Άνδρος το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Αν και είχε προηγηθεί το Πάσχα - πριν από λίγες μέρες- και με δεδομένο ότι είχε αναγγελθεί ότι θα υπάρξει αναστάτωση στην ακτοπλοΐα,  λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς - δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν το νησί για μια μίνι-απόδραση. Όλα αυτά και με δεδομένο πως η οικονομική κρίση χτυπά τους πάντες και είναι περιορισμένη η δυνατότητα του καθενός για τέτοιου είδους… πολυτέλειες!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Γαυρίου (που για άλλη μια φορά εξυπηρετικότατα ενημερώνει τα ΜΜΕ), από την  Πέμπτη (27.4) μέχρι και το πρωινό της Κυριακής (30.4) 4.945 άτομα και 889 Ι.Χ ήρθαν με τα πλοία της γραμμής στην Άνδρο. Στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζονται μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Σύγκριση με την Πρωτομαγιά του 2016 δεν μπορεί να γίνει, γιατί πέρυσι είχε συμπέσει με το Πάσχα. Παράγοντες της αγοράς (ξενοδόχοι, επιχειρηματίες κ.λ.π.) εκφράζουν ικανοποίηση για την κίνηση αυτή και αισιοδοξία για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Γέμισε η Χώρα κόσμο και για τον ημιμαραθώνιο (φωτ. Εν Άνδρω).

Ωστόσο πρέπει να τονισθεί ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς οργανώθηκε και ο ημιμαραθωνιος που διεξήχθη με επιτυχία και σε αυτόν πήραν μέρος αρκετές εκατοντάδες αθλητές που ήρθαν γι αυτό τον λόγο στο νησί μαζί με φίλους και συγγενείς τους. Η Άνδρος, ακούστηκε. Και το κυριότερο οι περισσότεροι που ήρθαν είχαν ένα κίνητρο για να το κάνουν.

Συμπέρασμα

Ουσιαστική και στοχευμένη επικοινωνία. Διαφήμιση του τόπου μέσω εκδηλώσεων, δραστηριότης, εκπλήξεις, οργανωμένες και πρωτότυπες δράσεις, που να αγκαλιάζουν τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Η εποχή είναι δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική. Νικητές και κερδισμένοι θα βγουν εκείνοι που έχουν ιδέες και αποτελεσματικότητα.

Η Άνδρος έχει τα πάντα. Ομορφιά, πολιτισμό, ιστορία, κουλτούρα και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση -λόγω απόστασης - από τα υπόλοιπα νησιά. Μπορεί και πρέπει να κάνει… πρωταθλητισμό!

Λ.Π.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet