Ιδού το Golden Express. Δηλώσεις Γ. Στεφάνου. Φωτογραφίες & Βίντεο.

 Την Κυριακή το πρωί 25/11/18, όπως ήταν προγραμματισμένο, το ισπανικό ρυμουλκό που μετέφερε το ταχύπλοο των εταιρειών Fast Ferries & Golden Star Ferries από το Λας Πάλμας της Ισπανίας, έφτασε έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Δύο ρυμουλκά της οικογένειας Παναγιωτάκη (της μια από τις δύο πλοιοκτήτριες εταιρείες) το υποδέχθηκαν και το μετέφεραν στο κεντρικό λιμάνι στην προβλήτα του Αγίου Σπυρίδωνα (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πλοίο είχε πλήρωμα ασφαλείας υπό τον ανδριώτη καπετάνιο Γιώργο Κολίτσα και δεύτερος πλοίαρχος ήταν ο Μανώλης Τραστάνης. Στην προβλήτα που έδεσε το περίμενε όλη η οικογένεια Παναγιωτάκη με στελέχη της Fast Ferries και της Golden Star Ferries για να το καλωσορίσουν (φωτ. Εν Άνδρω)  

 Το πλοίο εμφανισιακά είναι λίαν εντυπωσιακό και σε μήκος, αλλά και σε ύψος. Το πλοίο θα συμπληρώσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα συμβατικά των δύο εταιρειών και του ταχύπλοου SuperRunner. Θα μετασκευαστεί για τις ανάγκες του Αιγαίου και των νησιών του (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Το "Εν Άνδρω" έφτασε στο Πειραιά λίγα λεπτά αφότου είχε φύγει η οικογένεια Παναγιωτάκη kai για τον λόγο αυτό και δεν έχουμε φωτογραφίες τους. Βρήκαμε όμως τους αδελφούς Στεφάνου που είχαν καταφθάσει αργότερα. Οι αδελφοί Στεφάνου, οι έτεροι πλοιοκτήτες, πόζαραν πανευτυχείς μπροστά στο νέο απόκτημα των δύο εταιρειών και έκαναν και σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Δηλώσεις του Γιώργου Στεφάνου στο Εν Άνδρω με την ευκαιρία της άφιξης του Golden Express από το Λας Πάλμας της Ισπανίας στον Πειραιά... (βίντεο Εν Άνδρω). 

 Ανεβήκαμε και τριγυρίσαμε στο πλοίο από την γέφυρα μέχρι το γκαράζ. Η γέφυρα του, όπως σε όλα τα ταχύπλοα, είναι κάπως  αεροπορική! Σα να είναι κανείς σε μεταγωγικό αεροπλάνο κι όχι σε πλοίο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη γέφυρα συναντήσαμε τον πρώτο μηχανικό του πλοίου Γιάννη Μονογυιό και τον προϊστάμενο ηλεκτρολόγο Βαγγέλη Κορατζάνη. Τους χαιρετήσαμε. Ρώτησαν από που είμαστε. Είπαμε αορίστως "από μεγάλο site της Άνδρου". Και ξεσπάνε σε γέλια! Τους κοιτάμε με απορία! Ο Γιάννης Μονογυιος εξηγεί: "χτες βράδυ λέγαμε μεσοπέλαγα για το Εν Άνδρω! Προβλέπαμε πως θα έρθεις για να δεις το πλοίο και να γράψεις γι' αυτό. Και το πετύχαμε!". Ρωτήσαμε παραξενεμένοι πως ήξερε το "Εν Άνδρω". Γυρνά και λέει: "μα είμαι από την Μύκονο σε διαβάζουν κι εκεί! Όπως και στα καράβια της γραμμής! Εγώ δούλεψα στο Αικατερίνη. Και ο Βαγγέλης που είναι από Κάρυστο ξέρει το Site!!!" Να, λοιπόν, που το Εν Άνδρω "ταξιδεύει" τόσο με τα καράβια της γραμμής όσο και στα γύρω νησιά... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Μυκονιάτης Γιάννης Μονογυιός κοιτά το λιμάνι του Πειραιά από την γέφυρα του Golden Express... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Σαλόνι της πρώτης θέσης (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ηλεκτρική καρέκλα για να ανεβαίνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Τραπεζαρία του πλοίου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Σαλόνι και τραπεζαρία δεύτερης θέσης. Το πλοίο μετά την μετασκευή θα μεταφέρει περίπου 1000 επιβάτες (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το γκαράζ σε δύο ορόφους. Το πλοίο θα μεταφέρει 220 περίπου ΙΧ (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το πίσω μέρος και ο καταπέλτης. Για λόγους προσαρμογής στα δεδομένα των νησιών του Αιγαίου ο καταπέλτης θα κοπεί στην μέση και θα γίνει διπλός. Γιατί έτσι μεγάλος που είναι σε ορισμένα νησιά θα υπάρξει πρόβλημα (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι απίστευτο το τι μπορούν να καταφέρουν αυτά τα δύο αδέλφια.
Η οξυδέρκεια και οι δυνατότητες τους εντυπωσιάζουν τους πάντες.
Ευχή μου, η επιβράβευση των προσπαθειών τους και η πραγματοποίηση όλων των ονείρων τους.
Πραγματικά αξίζουν τα καλύτερα…..

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλοταξιδο, να φερει πολυ κοσμο στην Ανδρο μας και να το χαιρονται οι πλοιοκτητες του και εμεις μαζι τους