Γιόρτασε όλη η Άνδρος τον Άγιο Νικόλαο των Ναυτικών...

Τέσσερις Άγιοι Νικόλαοι γιόρτασαν σήμερα σε όλη την Άνδρο. Ένας σε κάθε κεντρικό οικισμό του νησιού. Από το Γαύριο και το Μπατσί μέχρι το Ναυτικό Όμιλο στη Χώρα και στο Κόρθι. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στο Νειμποριό μέχρι το λιμάνι της Χώρας.

Το νησί των ναυτικών παρά την συννεφιά, τον αέρα και το κρύο τίμησε από την μια άκρη μέχρι την άλλη τον προστάτη Άγιο των Ναυτικών. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στο Νειμποριό μέχρι το λιμάνι της Χώρας.

Στην Χώρα η λειτουργία έγινε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Νειμποριό δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Πλήθος κόσμου από την Χώρα παρακολούθησε την λειτουργία και την λειτανία. Στη φωτογραφία η λειτανία στο λιμάνι της Χώρας.

 Στην Χώρα την λειτουργία τέλεσε ο πατέρας Δημήτριος. Τον τόνο στην λειτανία έδωσε η Φιλαρμονική της Χώρας που για μια ακόμα φορά συνέβαλε στην δημιουργία αναλόγου κλίματος. Όπως μας πληροφόρησε συνεργάτης μας παραβρέθηκαν από τις τοπικές αρχές ο δήμαρχος Άνδρου, ο αντιδήμαρχος Άνδρου Δ. Θεοδωράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Βιδάλης, Α, Τσατσομοίτου, Ειρ. Πανταζή και ο υποψήφιος έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης, ο λιμενάρχης Άνδρου Θ. Κραψίτης. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την λειτανία στο λιμάνι.

Το πρωί στο Αιγαίο έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και η φρεγάτα που ανέβαινε από Κόρθι προς Χώρα για να τιμήσει τον Άγιο Νικόλαο και την λειτανία βρέθηκε μέσα σε θύελλα, ενώ το ηρωικό ANDROS FAST FERRIES με εξαιρετική μανούβρα κατάφερε κι έδεσε στο ανεμοδαρμένο Γαύριο.

 Στον Άγιο Νικόλαο στο Γαύριο, όπως μας πληροφόρησε συνεργάτης μας, λειτούργησε ο παπά - Μιχάλης Καλαμπούκης και ο παπά - Καλλίνικος. Είχε αρκετό κόσμο παρά το κρύο. Παρούσες ήταν και οι μοναχές από την Ζωοδόχο Πηγή, που είχαν φέρει και την κάρα του Αγίου Μηνά που φυλάσσεται στο μοναστήρι. Στην λειτουργία παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας (Λάβδας), της πυροσβεστικής (Πρινιωτάκης) και του Λιμενικού (Μανιδάκης). Ακόμα, ο Έπαρχος Άνδρου, ο δημοτικός συμβουλος κ. Αθανασίου και ο πρόεδρος του τοπικού του Γαυριου κ. Μούλας. Στη φωτογραφία ο κόσμος μπροστά στον ΝΟΑ μετά το τέλος της λειτανίας.

 Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μπατσί, σύμφωνα με συνεργάτη μας που ήταν παρών, βρέθηκε αρκετός κόσμος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γ. Ψωμάς, η δημοτική σύμβουλος Α. Βολίκα, ο πρόεδρος του τοπικού Πετρίσης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ν. Μουστάκας. Να σημειώσουμε πως γιόρταζε ο πάτερ Νικόλαος ο οποίος με την παπαδιά είχαν επιμεληθεί το σχετικό κέρασμα μετά την θεια λειτουργία. Στην φωτογραφία ένα στιγμιότυπο από το τέλος της λειτανίας στην Χώρα.

 Από το κέρασμα στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου μετά το τέλος της λειτουργίας και της λειτανίας. Να σημειώσουμε πως παρόντες ήταν αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και πρόεδροι χωριών της περιόχής.

 Άλλη μια φωτογραφία από το κέρασμα. Από τον ΝΟΑ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Λ. Πολέμης και η αντιπρόεδρος Ι. Χαλά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συνεργάτες του Εν Άνδρω μεταδίδουν για την γιορτή του Αγίου Νικολάου από Χώρα, Γαύριο, Μπατσί. Φωτογραφίες έχτειλε μόνο ο συνεργάτης από Χώρα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet