4ο καλοκαιρινό τουρνουά τένις Άνδρου: δηλώσεις συμμετοχής από μακριά κι από κοντά...

Τελικά η Άνδρος εξελίσσεται σε καλοκαιρινή αναφορά για τους φίλους του ερασιτεχνικού τένις. Αυτό μάς λένε οι συμμετοχές που ήδη έχουν ξεκινήσει να δηλώνονται στους διοργανωτές του και είναι δεκάδες. Από όλη την Άνδρο. Από Χώρα, Γαύριο και Κόρθι. Μια-δύο από άλλο νησί!! Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι πως τέσσερα τηλεφωνήματα και μέηλ είναι από φίλους του αθλήματος από το εξωτερικό!!! 

Όπως είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης γυμναστής/προπονητής Γιάννης Μαριέτης μέχρι σήμερα έχει λάβει τρία τηλεφωνήματα από Παρίσι!!! Και ένα από Ιταλία!!! Πρόκειται είτε για παραθεριστές της Άνδρου είτε της Πάρου. Όλοι ήθελαν πληροφορίες και να κλείσουν θέση στο τουρνουά! Ο ένας από τους Γάλλους έχει παραθεριστική αναφορά την Άνδρο. Κέρδισε το περσινό τουρνουά και όπως δήλωσε "δεν σκοπεύει να χάσει το εφετινό"! Τηλεφώνησε για να κανονίσει την άφιξή του στην Άνδρο εγκαίρως!!! 

Ξαφνιάζει θετικά που η γαλλική παροικία του Πισωλιμιώνα και η αγγλική του Φελλού πλέον συμμετέχουν με διάφορους τρόπους στα αθλητικά δρώμενα του νησιού. Περισσότερο ξαφνιάζει ο Ιταλός που τηλεφώνησε ρωτώντας όλες τις λεπτομέρειες μη υπαρχούσης ιταλικής παροικίας στο νησί! Εδώ όμως που τα λέμε δύσκολα να βρεις τόσο καλό γήπεδο τένις σε ένα τόσο ειδυλλιακό περιβάλλον όπως το γήπεδο στο κτήμα Καμπάνη, που ανοίγει τις πόρτες στους εδώ αθλητές όλο τον χρόνο και το καλοκαίρι διοργανώνει και καλοκαιρινό τουρνουά που τελειώνει με απονομές και δεξίωση όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό. 

Το εφετινό καλοκαιρινό τουρνουά που περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του όλες τις ηλικίες κι όλων των ειδών αθλητές. Παιδιά μέχρι 11 χρόνων. Όλα όσα μπορούν να κρατούν ρακέτα. Μετά κορίτσια κι αγόρια μέχρι 14 ετών. Από εκεί και πάνω άνδρες μέχρι 30 ετών. Και μετά άνδρες άνω των 31! Βλέπουμε πως όσο ανεβαίνουν οι ηλικίες χάνονται οι γυναίκες. Κάτι που λέει πως το γυναικείο τένις έχει μείνει πίσω σε μαζικό επίπεδο. Όμως η Σάκαρη να 'ναι καλά και ήδη άρχισαν να προσέρχονται και γυναίκες στο άθλημα. Για τους άνδρες ο Τσιτσιπάς είναι πάντα σταθερή ελληνική αναφορά. Κι βοηθά πως στις Στενιές υπάρχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον κι πολύ καλό γήπεδο. Έτσι το κίνητρο της συμμετοχής είναι μεγάλο.

Καλό καλοκαίρι και καλούς αγώνες...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"