Η Άνδρος των νέων και του ποδοσφαίρου

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ - ΤΗΝΟΣ 3-0

Η Άνδρος επιστρέφει στο ποδόσφαιρό μετά από καιρό. Ο λόγος για τις πολύ σωστές ακαδημίες ποδοσφαίρου που έχει οργανώσει η σημερινή διοίκηση του Ανδριακού. Το Σάββατο 13/11 στο Σαμαρίνειο γήπεδο του Μπατσίου ο Ανδριακός αντιμετώπισε την Τήνο στα εφηβικά. Πιο οργανωμένη η ομάδα του Ανδριακού κέρδισε με 3-0 δείχνοντας πως τα νέα παιδιά των 15 ετών έχουν διάθεση, κέφι και ταλέντο. 

Κατάφεραν να απειλήσουν αρκετές φορές την εστία των Τηνιακών και έδωσαν υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον...

 

Το Σαμαρίνειο γήπεδο στο Μπατσί πλέον περιμένει τις λυόμενες εξέδρες που έχει παραγγείλει ο Δήμος Άνδρου ώστε να αποκτήσουν οι θεατές και οι φίλοι του ποδοσφαίρου γενικότερα καλύτερο τρόπο να παρακολουθούν τους αγώνες από τον μέχρι σήμερα βουκολικό πάνω στον βράχο και τα δέντρα...

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ 2-3

 

Η Άνδρος επέστρεψε και στο ανδρικό ποδόσφαιρό. Την Κυριακή αναμετρήθηκε με την Μύκονο για το τοπικό πρωτάθλημα. Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο από πέναλτι σε αναπήδηση της μπάλας στο χέρι ποδοσφαιριστή της Άνδρου που προσπάθησε να κάνει μόνος του κοντρόλ στην περιοχή. Η Μυκονιάτισα διαιτητής του αγώνα δεν δίστασε στιγμή να δείξει το σημείο του πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των Ανδριωτών. 

Το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα έκρινε και την ηρεμία του γηπέδου. Γιατί στη συνέχεια νεαρός ποδοσφαιριστής της Μυκόνου θεώρησε πρέπον να χειρονομήσει άσεμνα προς τους θεατές που διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι. Η Μυκονιάτισα διαιτητής δεν είδε τίποτα και  δεν ρώτησε τον επόπτη τίποτα. Και κάπου εκεί χάθηκε ο έλεγχος του παιγνιδιού. 

Στη συνέχεια η εκ Μυκόνου Αργυρώ σφύριζε "στον γάμο του καραγκιόζη". Φάουλ υπέρ της Μυκόνου που δεν έγιναν ποτέ. Και μετά για να ισοφαρίσει φάουλ υπέρ της Άνδρου που δεν υπήρξαν ποτέ. Το παιχνίδι σκλήρηνε. Όμως και οι νεαροί της Μυκόνου έπεφταν κάτω εκτός φάσεως και χωρίς λόγο καθυστερώντας συνεχώς το παιχνίδι για να μην ισοφαριστούν. Ένας αγώνας διασκέδαση έγινε ένας αγώνας κλωτσόσβουρο και σκοπιμοτήτων χωρίς λόγο.

Τι σήμαινε μια νίκη σε τέτοιες συνθήκες σε ερασιτεχνικό αγώνα δύο γειτονικών νησιών; Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης και αναρχίας έληξε η κ. Αργυρώ εκ Μυκόνου το παιχνίδι όπου η νεανική, αλλά άπειρη και νεανική δεύτερη ομάδα από το νησί της κέρδισε τους απροπόνητους σε μεγάλο βαθμό άνδρες της Άνδρου. Κρίμα γιατί η νεανική Μύκονος μπορούσε να κερδίσει χωρίς όλο αυτό το θέατρο και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κ. Αργυρώς. Όμως ο προπονητής της εκνευρισμένος με όλους και με όλα διαρκώς φώναζε ασταμάτητα προς όλους και για όλα δημιουργώντας άγχος κι ένταση στους παίκτες του. Για να φανταστείτε τον ενοχλήσαμε κι εμείς που απλώς βγάζαμε φωτογραφίες!!!  

Δύο παρατηρήσεις. Παρά τα πολλά περιττά κιλά και την σχετική απροετοιμασία πολλών ανδριωτών ο Ανδριακός κατάφερε και στάθηκε απέναντι στη νεανική και άπειρη ομάδα της Μυκόνου. Η Μύκονος πιο πολύ παίζει για να μαζεύει εμπειρίες και να προετοιμάσει στελέχη για την πρώτη ομάδα του νησιού που παίζει σε εθνική κατηγορία. Αν όμως οι εμπειρίες που μαζεύει είναι σαν την χθεσινή τότε οι προπονητές της δεύτερης ομάδας δεν προετοιμάζουν νέους παίκτες, αλλά κάτι που δεν έχει τίποτα από fair play και δεν μας αφορά. Από την άλλη ο Ανδριακός παίζει μόνο και μόνο για να ανασυγκροτηθεί η ομάδα του. Δεν μπορεί σε αυτή τη φάση κάποιοι ακραίοι οπαδοί να δημιουργούν τέτοια ένταση. Ακόμα και αν προκλήθηκαν από έναν πιτσιρικά. Δεν έχει νόημα η ένταση σε τέτοιους τοπικούς αγώνες. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"