ΓΑΥΡΙΟ: ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...

Θριαμβευτική ήταν η υποδοχή φίλων και φιλάθλων της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ παίδων του Α.Ο.Άνδρου στο Γαύριο το απόγευμα της 2ας Μαΐου 2022. Η πρωταθλήτρια παίδων Κυκλάδων στο μπάσκετ ομάδα της Άνδρου έφτασε με το πλοίο Super Star της Seajeats από Πάρο. Νίκησε στο τελικό που έγινε στην Πάρο της ομάδα του Α.Ο.Πάρου με 62-51 την Κυριακή 1η Μαϊου κατακτώντας το πρωτάθλημα του νομού μας και τώρα καλείται να παίξει στους τελικούς με τις αντίστοιχες ομάδες της Κρήτης, της Ρόδου και της Σάμου.

Βίντεο από την άφιξη με το Super Star και την θριαμβευτική υποδοχή του Α.Ο.Άνδρου στο λιμάνι του Γαυρίου. Να σημειώσουμε πως όλα τα εισιτήρια και αυτού του ταξιδιού, όπως και όλων των άλλων που κάνουν οι ομάδες μπάσκετ, ήταν προσφορά των τριών ακτοπλοϊκών εταιρειών του νησιού (Fast Ferries, Golden Star Ferries, Seajets).

 

 

Με την χαρά της αθλητικής επιτυχίας οι μικροί πρωταθλητές κατέβηκαν σχεδόν τρέχοντας από το πλοίο και έπεσαν στις αγκαλιές των φίλων και οικείων που τους περίμεναν κορνάροντας και ανάβοντας φωτοβολίδες...

Βασικός πρωταγωνιστής των συνεχών πρωταθλημάτων μπάσκετ κοριτσιών και αγοριών του Α.Ο.Άνδρου ο προπονητής τους Κυριάκος Μουστάκας, που εικονίζεται στην φωτογραφία, ο οποίος με την σοβαρή και σε βάθος δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια κατάφερε κι έφερε τέσσερα πρωταθλήματα μπάσκετ στην Άνδρο. 

Στην υποδοχή βρέθηκαν μαζί με τον κόσμο που έφτασε στο λιμάνι να υποδεχτεί και να χειροκροτήσει τα παιδιά και να πανηγυρίσουν μαζί τους τόσο ο κ. Σουσούδης που είναι πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ όσο και ο κ. Φυρίος που είναι έφορος. Λίγο πριν την υποδοχή μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον προπονητή της ομάδας και εντυπωσιαστήκαμε από το εύρος της δουλειάς του. Προπονεί 70-80 παιδιά από όλη την Άνδρο σε τακτική βάση σε ένα νησί που ακόμα δεν έχει κλειστό γήπεδο. Όλες οι προπονήσεις γίνονται ανάλογα την μέρα στα ανοικτά γήπεδα στην Χώρα, στο Γαύριο, στο Μπατσί και στο Κόρθι. 

Έδρα της ομάδας όπου δίνονται και οι εντός έδρας αγώνες είναι το ανοικτό της Χώρας στο Εμπειρίκιο Γυμναστήριο γιατί είναι το μόνο που έχει αποδυτήρια, όπως εξήγησε. Να σημειώσουμε πως όπως όλα δείχνουν το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Γαυρίου έχει ήδη ολοκληρώσει τις προμελέτες. Μπορεί λοιπόν η ομάδα και η Άνδρος να ελπίζει πως τον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η ωρίμανση της μελέτης ώστε να ξεκινήσει το έργο και τα παιδιά της Άνδρου και ο προπονητής τους να βρουν πια οριστική στέγη για ένα άθλημα που έχει δείξει τόσες επιτυχίες αυτά τα χρόνια. 

Μια ιδιαίτερη στιγμή στην υποδοχή ήταν η παρουσία του μέλους του Τοπικού του Γαυρίου κ. Γιώργου Ντούσης που πρόσφερε σε όλα τα παιδιά και τον προπονητή ανθοδέσμες για την επιτυχία τους. Να προσθέσουμε τέλος την φιλοξενία και βοήθεια που πρόσφερε στο Εν Άνδρω ο πρόεδρος του Τοπικού κ. Νίκος Χέλμης τον οποίο ευχαριστούμε δημοσίως.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"