ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: Δύο νέες χρυσές διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλατοσανίδας σανίδας (SUP) στην Πολωνία

 

Ο Γιώργος Φράγκος πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του SUP στην Πολωνία...

(Το τηλέφωνο χτύπησε χτες Δευτέρα βράδυ. Ήταν ο Γιωργος Φράγκος, ανδριώτης πρωταθλητής Ελλάδος και προπονητής στην κωπηλατοσανίδα και στο serfing. Μέλος είχε επιστρέψει στην Άνδρο κι ήταν χαρούμενος γιατί κέρδισε δύο ακόμα μεγάλες διεθνείς διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλατοσανίδας στην Πολωνία. Μας ανακοίνωσε πως μόλις είχε στείλει την "ανταπόκριση" του και σχετικές φωτογραφίες. Του υποσχεθήκαμε πως θα ήταν πρώτο θέμα την επομένη. Και σήμερα παρουσιάζουμε μια εξαιρετική "ανταπόκριση" του από την Πολωνία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που τέλειωσε εκεί προχτές και ο Γιώργος κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό για την χώρα μας. Γράφει παρακάτω ο ίδιος για τον αγώνα του - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)  

Δύο νέες χρυσές διακρίσεις έφερε ο Γιώργος Φράγκος στην Ελλάδα και στην Άνδρο από την Πολωνία

Συνήθως εμείς οι αθλητές αγωνιζόμαστε, κερδίζουμε, χάνουμε, και μετά περιμένουμε να γράψετε για εμάς, λες κι είσαστε μαζί μας στους αγώνες. Ακόμα και σε μακρινά μέρη. Κι όταν μαθαίνετε κάτι στο τέλος, πολλές μέρες αργότερα, τα νέα έχουν παλιώσει. Αυτή την φορά είπα να πρωτοτυπήσω και να σας μεταδώσω την είδηση αμέσως μόλις έφτασα στην Άνδρο.

Ήταν ένας από τους δυσκολότερους αγώνες κωπηλατοσανίδας SUP που έχω τρέξει αυτός στην Gdynia της Πολωνίας, καθώς εκτός από τις πολύ δύσκολες συνθήκες της θάλασσας είχα να διαχειριστώ και τους τραυματισμούς μου, όπως το χειρουργημένο  μου γόνατο.

Ξεκινήσαμε με δύο μέρες προκριματικά στο αγώνισμα σπριντ. Την τρίτη μέρα ήταν αγώνας 16 χιλιομέτρων με πολύ κύμα και αντιμάμαλο. Είχα να προπονηθώ σε αυτές τις συνθήκες πάνω από ένα χρόνο, καθώς τις απέφευγα λόγο του φρεσκοχειρουργημένου δεξιού γόνατου.

"Χαμός στο ίσιωμα" στην εκκίνηση των ανδρών στην ρηχή και δύσκολη Βαλτική Θάλασσα

Στην εκκίνηση των μεγάλων αποστάσεων ήταν πάνω από 150 άτομα στην κατηγορία των ανδρών και στο μάστερ ανδρών 40+. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί τρέχοντας για την παραλία σε αβαθή νερά με κύμα επί 50 μέτρα (έγινε χάος).

Στην κατηγορία των ανδρών κατάφεραν να τερματίσουν μόνο οι 56 καλύτεροι αθλητές από τους 100 που έτρεχαν λόγο συνθηκών. Κατάφερα και τερμάτισα στην 20η θέση και μαζί με τον Τάσο Τσουρή ακριβώς μπροστά μου και τον Φαίδωνα Δούκα στην 25η θέση και τον Νίκο Βαρλά στην 40η. Με αυτές τις κατατάξεις καταφέραμε και κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό.

Ο Γιώργος Φράγκος κωπηλατεί στην γκρίζα και αβαθή Βαλτική με τα μεγάλα πλοία να περνάνε ανοικτά μεταφέροντας εμπορεύματα στα βόρεια λιμάνια της Ευρώπης.

Την επόμενη μέρα ήταν τα προκριματικά του τεχνικού αγώνα 1 χιλιομέτρου με πολλές στροφές και τρέξιμο αρκετά μέτρα στην παραλία για εκκίνηση και τερματισμό. Πέρασα μετά από 4 προκριματικά στον ημιτελικό όπου πλέον το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Κι ενώ στο κουπί ήμουν πολύ καλός στο τρέξιμο στην εκκίνηση και τον τερματισμό έχανα πάρα πολύ και δεν μπήκα τελικό! Παρ όλα αυτά κατακτήσαμε και εκεί χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό ακούγοντας τον εθνικό ύμνο μας δύο φορές στο βάθρο.

Τώρα πίσω στην Άνδρο με πολύ προπόνηση και σε τρεις μήνες ελπίζω να έχω απαλλαγεί τελείως από τους τραυματισμούς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη: την Cosmocar,(Volkswagen) για την υποστήριξη της με το Volkswagen Amarok να με μεταφέρει στους αγώνες και τις προπονήσεις μου, το Forward για τον πολύ γρήγορο εξοπλισμό SUP, που μου παρέχει. Ακόμα την Quicksilver, Suunto Greece, Aminoanimo, Oostracon.gr, Wesurfin Resto. Kαι τέλος την ομοσπονδία κανόε καγιάκ για την αποστολή!

Γιώργος Φράγκος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet