Πρωτομαγιά 2018: «Τις πταίει»… για το -41,8%;

 

Σάββαρο πρωί. Γκαράζ Superferry. πλήρες, Με 230 ΙΧ και με αρκετά πούλμαν για Άνδρο. Κι όμως στο τέλος το νησί βρέθηκε με μειωμενη κίνηση κατά πολύ από πέρσι (φωτ. Εν Άνδρω)

Μπορεί κίνηση την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί με τα πλοία για Άνδρο να ήταν ξαφνικά αυξημένη. Μπορεί ο Θεολόγος την Παρασκευή το απόγευμα να έβαλε αυτοκίνητα ακόμα και στην ράμπα και το Σάββατο πρωί το Superferryνα μην είχε θέση ούτε για έναν κουβά στο γκαράζ όμως συνολικά η κίνηση προς Άνδρο ήταν μειωμένη – σε σχέση με πέρσι – κατά κοντά 41,8% σε επιβάτες και 14,5% σε ΙΧ!!!

 

Η κίνηση του 2017 και του 2018 συμφωνα με τα στοιχει του Λιμεναρχείου Άνδρου

Τι έφταιξε και πέσαμε τόσο χαμηλά;

Η πρώτη και εύλογη απάντηση είναι η απεργία της Πρωτομαγιάς. Άλλο είναι ένα χορταστικό άτυπο τετραήμερο στο νησί κι άλλο ένα βιαστικό Σαββατοκύριακο (έστω κατά τι επαυξημένο) μην μας πιάσει η απεργία και ξεμείνουμε πίσω.

Δυστυχώς εδώ που έχουμε φτάσει η απεργία του ενός οδηγεί στην ανεργία του άλλου. Και στο τέλος όπως διαπιστώνουμε από τα νούμερα = περσινά και φετινά – στην μείωση της κίνησης και στην μιζέρια όλων με την μειωμένη συνολικά κίνηση που πλήττει τους πάντες. Τελικά όπως είπε ο Ρεμπώ: ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθέσεις…

Υπάρχουν όμως και δύο ακόμα λόγοι. Πέρσι η πρωτομαγιά είχε πέσει Δευτέρα και το τριήμερο ήταν δεδομένο και πραγματικό. Όχι άτυπο. Επιπλέον πέρσι ο Δήμος Άνδρου είχε διοργανώσει και τον ημιμαραθώνιο που λόγω του τριημέρου είχε φέρει κόσμο στο νησί. Εφέτος ο Δήμος διοργάνωσε τον ημιμαραθώνιο νωρίτερα! Πάνω στο ράλι της ΦΙΛΠΑ! Όταν συνεργάτης μας έγραψε για την ανάγκη διασποράς των εκδηλώσεων έσπευσαν ορισμένοι ημιμαθείς κλακαδόροι να μάς ψέξουν. Τόσο μυαλό υπάρχει στους κλακαδόρους του διαδικτύου...

Δεν χώραγε ούτε κουβάς στο γκαράζ του Superferry το Σάββατο το πρωί (φωτ. Εν Άνδρω).

Κατά τα άλλα σίγουρα επέδρασε και το γενικότερο οικονομικό κλίμα, που όσο και να το εμφανίζει πανηγυρικό η κυβέρνηση, μοιάζει μελαγχολικό και αβέβαιο και όλα είναι σα να λένε: «κάθε πέρσι και καλύτερα»!

Ως προς την Άνδρο πλοία είχαμε. Γέμισαν όμως λιγότερο από πέρσι. Άρα και περισσότερα να είχαμε απλώς θα μοιραζόταν ο κόσμος. Κάτι που έγινε το περσινό καλοκαίρι που εχαμε τα περισσότερα δρομολόγια στην ιστορία της Άνδρου και η άνοδος ήταν οριακή.

Ας δούμε λοιπόν το τουριστικό προϊόν που λέγεται Άνδρος. Ας δούμε την απόσταση από την Αθήνα που παραμένει το μεγάλο αναξιοποίητο πλεονέκτημά μας. Ας δούμε τις φυσικές ομορφιές ενός πράσινου νησιού σε σχέση με το service, τις τιμές και τις νοοτροπίες μας. Όσοι κάνατε μια βόλτα αυτές τις μέρες ίσως έχετε να πείτε κάτι.

Ας δούμε την ανύπαρκτη συλλογικότητα μας και τον άκρατο ατομικισμό μας. Ας βάλουμε σε μια τάξη δημόσιο και ιδιώτες τις σχέσεις μας. Ας ανακαλύψουμε τη συνεργασία και τις συνέργειες. Και μετά ας κάνουμε και τα κουμάντα μας όλοι, όπως έλεγαν οι πατεράδες μας, που δούλεψαν πολύ για να μας κληροδοτήσουν αυτό το όμορφο νησί…

«Εν Άνδρω»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να είναι η αφραγκία του τουριστικού κοινού στο οποίο απευθύνεται η Άνδρος;; Να είναι η απόλυτη ανοργανοσιά, ανοησία, αφασία των επαγελματιών του τουρισμού; Να είναι και αυτά μεταξύ των μηδενικών αποτελεσμάτων της -κατά τα άλλα ακριβής- συμμετοχής του Δήμου σε εκθέσεις????????

This comment was minimized by the moderator on the site

Το 2017 αντιστοιχούν 5.4 άτομα / αυτοκίνητο, κάτι δεν πάει καλά εδώ.