Ένα ακόμα δύσκολο ρεμέτζο στο Γαύριο! Χρειάζονται άμεσα μέτρα στο λιμάνι.

 

Από το σημερινό ρεμέτζο στο Γαύριο του Aqua Blue (φωτ. Εν Άνδρω).

Δύσκολο και ακατάλληλο λιμάνι το Γαύριο, ρηχά τα νερά, μεγάλο το βαπόρι, ισχυροί πλευρικοί άνεμοι και το ρεμεντζο… στον πόντο! Όμως, ο κάλος καπετάνιος στα δύσκολα φαίνεται…

Το Aqua Blue με πλοίαρχο τον Γεράσιμο Γιακουμίδη, παλιό, καταξιωμένο και δοκιμασμένο στα δύσκολα με απόλυτη επιτυχία - γνώριμο επί χρόνια στα νερά της Άνδρου καπετάνιο - υποχρεώθηκε σήμερα (30.8) να κάνει τριπλή μανούβρα, να μπει και να ξαναβγεί από το λιμάνι προκειμένου να δέσει στον ντόκο προερχόμενο από την Κρήτη με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Καπετάν Γεράσιμος Γιακουμίδης (φωτ. Αρχιπέλαγος).

Οι χειρισμοί του «Τζέρυ» χειρουργικοί, μάθημα ναυτικής τέχνης. Η δυσκολία πρόσδεσης στο λιμάνι ωστόσο ορατή δια κοινού οφθαλμού…

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;

Για να αντιληφτούν εκείνοι που κρατούν το παρόν και το μέλλον της Άνδρου -και σε λίγο θα μας ζητήσουν (ξανά) την ψήφο μας - ότι ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να δρομολογηθούν άμεσα έργα στο λιμάνι!

Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και ανάπτυξη αξιώσεων με λιμάνι τριτοκοσμικό στο οποίο οι καπεταναίοι παίζουν καθημερινά διπλώματα και καριέρες.

Άλλη μια φωτογραφία από το σημερινό δύσκολο ρεμέτζο στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Δεν γίνεται η λάσπη, τα φύκια, τα φερτά υλικά, και η άμμος να έχουν αλλοιώσει σε επικίνδυνο βαθμό τα βάθη στην λιμενολεκάνη και να μην μιλάει κανείς!

Δεν επιτρέπεται στο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου - Τήνου να υπάρχουν αδιάθετα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ και να μην ενδιαφέρεται κανείς για την απορρόφηση τους προκειμένου το νησί να αποκτήσει σύγχρονο, ασφαλές και αξιοπρεπές λιμάνι, που θα μπορεί να δέχεται επιβατηγά, θαλαμηγούς κότερα και γιατί όχι κρουαζιερόπλοια!

Λεφτά υπάρχουν! Μυαλά, όρεξη για δουλειά και διάθεση όμως λείπουν! Και αυτό απεδείχθη τα τελευταία χρόνια με το απόλυτο τίποτα να έχει γίνει στις προβλήτες, τις δέστρες και την θάλασσα του Γαυριου.

Ως πότε;...

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατι οι πολιτικοί μηχανικοί που δραστηριοποιούνται στο νησί δεν συνεργάζονται από κοινού με τον υπεύθυνο μηχανικό της περιφέρειας και του Δήμου, ώστε να προτείνουν μια τροποποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, με έργα τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα τη χειμερινή περίοδο? Αφού όλοι γνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα που επικρατεί εδώ και χρόνια στο λιμάνι (τυπικά χαρακτηρίζεται με τον όρο, καθώς ουσιαστικά ούτε για μαρίνα δεν κανει), δεν έχουν ασκήσει πιέσεις στο λιμενικό ταμείο Τήνου Ανδρου προς εκταμίευση μέρους των χρημάτων από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς? Τί περιμένετε κύριοι διοικούντες επίσης: να γίνει ατύχημα στο Γαύριο ή να ενταχθεί και αυτό το έργο στις πολιτικές σας "υποσχέσεις" για τις επερχόμενες εκλογές του 2019 ??

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσο υπάρχει ενιαίος Δήμος ποτέ. Αν γίνει σπάσιμο δήμων πάλι ποτέ. Όλοι είναι μέσα για να βγάζουν φωτογραφίες στο φέις.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για το f/b έχετε δίκιο. Για το σπάσιμο του Δήμου αφήστε τοι. Πλέον δεν προβλέπεται από κανένα νόμο ή κόμμα. Και είναι αντιοικονομικό πλέον. Ξεχάστε το. Πείτε μια άλλη ιδέα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro