Εκδήλωση αγάπης προς την Μονή Παναχράντου

Τα 150 καθίσματα δεν έφτασαν στην μικρή πλατεία του Όρμου Κορθίου και πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν όρθιοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 19ης Αυγούστου για την Μονή Παναχράντου (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Τελικά στο Κόρθι δεν έγινε μια απλή παρουσίαση του βιβλίου της Παναχράντου, αλλά μια μαζική συγκέντρωση αναγνώρισης της παρουσίας και του έργου του ηγούμενου Ευδόκιμου και τιμής προς το αγαπημένο μοναστήρι των Ανδριωτών. Τι άλλο να γράψει κανείς όταν διαπιστώνει πως η προσέλευση ακροατών και οι πωλήσεις αντιτύπων ξεπέρασαν αυτόν της Χώρας που προηγήθηκε.

Βέβαια μαζί με το πλήθος των Κορθιανών που κατέκλυσαν τον φιλόξενο χώρο της μικρής πλατείας στο πεζόδρομο στο Κόρθι ήταν και μερικοί της Χώρας που δεν ήταν εδώ στην πρώτη παρουσίαση που έγινε στο ξενοδοχείο Παραδείσος. Αυτό όμως πιστοποιεί πως ο πατέρας – Ευδόκιμος είναι κοσμαγάπητος και ότι η Μονή Παναχράντου το αγαπημένο μοναστήρι των ανδριωτών.

Κατά τα άλλα ήταν μια …παρουσίαση βιβλίου! Την διοργάνωσε με επιτυχία το βιβλιοπωλείο "Αγορά Βιβλίου" του Δημήτρη Αντωνέλλου με την βοήθεια του πατέρα - Αντώνιου Χορευτή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θερμό καλωσόρισμα του πατέρα – Αντωνίου που μίλησε για την Μονή και στάθηκε ιδιαίτερα στο βιογραφικό του πατέρα – Ευδόκιμου και στην προσφορά του. Μια προσφορά από την οποία ευεργετήθηκε και ο ίδιος ως ορφανός επί χρόνια.

Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της έκδοσης Γιάννης Μαμάης κατέθεσε μερικά στοιχεία της πραγματικά εξαιρετικής εκδοτικής προσπάθειας. Ακολούθως ο επιμελητής του βιβλίου Διαμαντής Μπασαντής στάθηκε στην συλλογικότητα του εγχειρήματος και ειδικότερα στην εργασία χρονολόγησης του αρχιτέκτονα Ν. Βασιλόπουλου και στην περιγραφή των νέωτερων χρόνων προσφοράς της Μονής του ναύαρχου Κωνσταντίνου Γκιώνη.

Ο πατέρας Ευδόκιμος στο βήμα. Πίσω του στο φόντο εικόνα της Μονής Παναχράντου από βίντεο της ιστοσελίδας "εν Άνδρω". Δεξιά στη φωτογραφία διακρίνεται ο πατέρας Αντώνιος και αριστερά ο Γιάννης Μαμάης και ο Διαμαντής Μπασαντής (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Τέλος, ο ηγούμενος Ευδόκιμος εξέφρασε την συγκίνηση του για την μεγάλη αναγνώριση της Μονής από τους ανδριώτες. Ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους συνεργάτες της έκδοσης. Κατεθεσε την αγάπη του για την Άνδρο και το Κόρθι. Χαιρέτησε μερικούς από τους παρισταμένους που αναγνώρισε ονομαστικά (τον Κ. Λιοπύρο, τον Χρ. Βουραζέρη, τον Τζ. Πανούση).

Ο Θεοδόσης Σουσούδης, λίγο ξαφνιασμένος από τον πατέρα - Ευδόκιμο, κλείνει την εκδήλωση για την Μονη Παναχράντου στο Κόρθι (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Και ξαφνικά με το γνωστό του χιούμορ διακρίνοντας ανάμεσα στους παρισταμένους τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη τον κάλεσε να ανέβει στο βήμα και να πει δύο λόγια και να ...κλείσει αυτός την εκδήλωση! Κάτι που με συγκίνηση έκανε ο δήμαρχος. Και με αυτόν τον πραγματικά πρωτότυπο τρόπο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για το μοναστήρι της Παναγιάς στο Κόρθι…

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet