Επίσκεψη του ρωσικού ιστιοφόρου SHTANDART στο Μπατσί!


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “SHTANDART” θα προσεγγίσει το λιμάνι του Μπατσίου Άνδρου. Θα αφιχθεί στο Μπατσί στις 28 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00 και θα αναχωρήσει στις 29 Οκτωβρίου 2021 για την Ραφήνα. Το πλοίο θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από το κοινό της Άνδρου στις 29 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 14:00.

Το ιστιοφόρο “SHTANDART” (www.shtandart.ru) είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας που χτίστηκε το 1703 από τον Μεγάλο Πέτρο, Αυτοκράτορα της Ρωσίας για να υπερασπιστεί την Αγία Πετρούπολη. Το παρόν πλοίο χτίστηκε το 1999 και ταξιδεύει όλο τον κόσμο ως ζωντανό μουσείο ναυτικής κληρονομιάς και πλοίο ιστιοναυτικής εκπαίδευσης.

Η ιστιοναυτική εκπαίδευση εκτός της ναυτοσύνης και ναυτικών τεχνικών γνώσεων, αναπτύσσει διαπροσωπικές δεξιότητες και αρχές όπως ηγεσία, ομαδικότητα, σεβασμό, ανθεκτικότητα, ισότητα και προσφέρει σε νέους ανθρώπους εργασιακή εμπειρία στο πεδίο. Παράλληλα καλλιεργεί νοοτροπία που υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα και τη γαλάζια οικονομία.