ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Απίστευτες καταγγελίες από τους μαθητές...

 

Φωτογραφία από την σύντομη πρωινή κατάληψη στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Χώρας Άνδρου 

Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου γονέας από την Χώρα τηλεφώνησε πληροφορώντας μας πως υπάρχει κατάληψη στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Άνδρου. Σε ερωτήσεις μας "πως και γιατί" αυτά που μάς μετέφερε μοιάζουν απίστευτα για μερικούς από το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και για τα φαινόμενα εγκατάλειψης του σχολείου.

Αναλυτικά, η κατάληψη ξεκίνησε με πρωτοβουλία δέκα περίπου μαθητών που σύμφωνα με την μαρτυρία του γονέα αγανάκτησαν από την συμπεριφορά κάποιων εκπαιδευτικών που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν σεξιστικά σχόλια απευθυνόμενοι προς τις νεαρές μαθητριες, να προτρέπουν σε χειρονομίες, να μιλάνε απρεπώς ακόμα και για προσωπικά τους θέματα ιδιαίτερης φύσης μπροστά στα παιδιά.

Τα αιτήματα των παιδιών όπως δόθηκαν στην αστυνομία και στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων

Σε ερώτηση μας πως γίνεται και το ανέχεται η διεύθυνση του σχολείου η απάντηση του ήταν "μα είναι και η διεύθυνση μέρος του προβλήματος"!!! Τα παραπάνω τα περιγράφουν και τα παιδιά σε υπόμνημα τους που έστειλαν στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. 

Την ίδια στιγμή μέρος της όλης κακής εικόνας είναι και η κατάσταση στο σχολείο που είναι τελείως εγκαταλειμμένο (τουαλέτες χωρίς χαρτί, αίθουσες χωρίς συντήρηση κλπ). Μαθητές και γονείς ήδη πήγαν προ 4 ημερών και παραπονέθηκαν στον δήμαρχο, όπως μάς εξήγησε. Από ότι φαίνεται θα δρομολογηθούν κάποια πράγματα εκ μέρους του Δήμου.

Από την πρωινή κατάληψη. Θρανία και καρέκλες στοιβαγμένες σε πόρτες και παράθυρα για να μην μπει κάποιος μέσα.

Όμως καμιά δεκαριά μαθητές πήραν σήμερα Δευτέρα το πρωί πρωτοβουλία και μπήκαν στο σχολείο από σπασμένο παράθυρο!!! Απέκλεισαν την κεντρική πόρτα του σχολείου με θρανία και δεν επιτρέψαν σε κανέναν να μπει ζητώντας αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και της εγκατάλειψης του σχολείου. Η κατάληψη έληξε λίγο αργότερα με παρέμβαση και της αστυνομίας που ζήτησε και τα αιτήματα των παιδιών. Οι αστυνομικοί ξαφνιάστηκαν με τα αιτήματα. Στη συνέχεια τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"