ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το λιμενικό και οι ψαράδες έσωσαν σκάφος έξω από το λιμάνι της Χώρας (φωτογραφίες & βίντεο)

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης

Με συντονισμένη επιχείρηση του λιμεναρχείου Άνδρου έγινε σήμερα 27/8 περισυλλογή φουσκωτού σκάφους σημαντικής αξίας που παρασύρθηκε από ανέμους 7 μποφώρ. Το σκάφος ανήκε σε γερμανό υπήκοο που έχει σπίτι και παραθερίζει στην Άνδρο κάθε καλοκαίρι. Το σκάφος λύθηκε κατά τις 14.00 από τα Πίσω Γιάλια λόγω του αέρα.

Το αλιευτικό Άγ. Νικόλαος 

Ο ιδιοκτήτης του που το είδε έπεσε στη θάλασσα να το σώσει, αλλά όταν είδε πως δεν μπορούσε ενημέρωσε το λιμεναρχείο της Χώρας. Ο λιμενάρχης κινητοποίησε αμέσως το αλιευτικό σκάφος Αγ. Νικόλαος του Μιχάλη Σταμάτη και μαζί βγήκαν έξω από το λιμάνι για να σώσουν το σκάφος από καταστροφή του στα βράχια.

Το διασωθέν σκαφος στο λιμανι της Χώρας

Στο τιμόνι του αλιευτικού ήταν ο λιμενάρχης. Ο Μ. Σταμάτης έκανε μεγάλη προσπάθεια να πιάσει το σκάφος, ενώ από την στεριά είχε προστρέξει για βοήθεια ο Β. Μαργέτης. O B. Μαργέτης κάποια στιγμή φοβήθηκε πως θα χαθεί και το αλιευτικό. Όμως ο λιμενάρχης που έχει κάνει στην παραμεθόριο το κράτησε κόντρα στον καιρό. Ο γερμανός ιδιοκτήτης, ναυαγοσώστης το επάγγελμα, βούτηξε και πάλι στη θάλασσα από τα βράχια. Όλοι μαζί κατάφεραν στο τέλος και έπιασαν το σκάφος πριν πάθει ζημιές.

 

Βίντεο της επιχείρησης διάσωσης

 Τρεις φορές από την κακοκαιρία έσπασε το σχοινί που το τραβούσαν στο λιμάνι. Υπήρχαν υψηλά κύματα και η επιχείρηση έγινε δίπλα στα βράχια που είναι έξω από το λιμάνι της Χώρας. Στις 15.00 η επιχείρηση έληξε αισίως. Ο γερμανός ιδιοκτήτης πανευτυχής που σώθηκε το ακριβό σκάφος του δήλωσε στην διάθεση του λιμεναρχείου ή των ψαράδων όποτε τον χρειαστούν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από άτομα που ήσαν στο λιμάνι εκείνη την ώρα. Το βίντεο τραβήχτηκε από την καντίνα στο λιμάνι.

«εν Άνδρω»