Από την Άνδρο με το «εν Άνδρω» στη Σίφνο …με την RAI!

 

Ο ιταλός τεχνικός με το μικρό ελικόπτερο που έχει τηλεοπτική κάμερα.  

Μια μικρή ιστορία: περιλαμβάνει τρεις φιλοπεριέργους εξ Άνδρου, τρεις γελαστούς Ιταλούς από Ρώμη, μια ιστοσελίδα του βορειότερου νησιου των Κυκλάδων και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό καναλι της Ιταλίας. Χώρος συνάντησης ...η Σίφνος! Άντε να το φανταστείς πως η μικρή ιστορία θα εξελισσόταν και θα είχε αρχή, μέση και τέλος. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά...

 

Οι φιλοπερίεργοι εξ Άνδρου και οι γελαστοί εξ Ιταλίας με το ελικοπτεράκι

Ο πρώτος που είχε δει χθες το μικρό τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι (το χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να καλύπτουν  από αέρος γεγονότα) πάνω από το φεστιβάλ «Τσελεμεντέ» στην Σίφνο ήταν ο πατήρ-Αέτιος. Το έδειχνε όσους βρεθήκαμε στον κεντρικό χώρο του φεστιβάλ (κοντά στο περίπτερο της Άνδρου) και ενθουσιασμένος εξηγούσε πως κάποιο μεγάλο κανάλι θα ήταν στο νησί και θα κάλυπτε το γεγονόςΑυτά συνέβησαν χθες (την ώρα που εξελισσόταν ο Σιφνέικος γάμος γύρω από την Απολλωνία). Σήμερα το μεσημέρι ο πατήρ Αέτιος, που οδηγούσε, σταμάτησε ξαφνικά στη μέση του δρόμου το αυτοκίνητο!

Και απευθύνθηκε σε τρεις τύπους που ήταν σκυμένοι γύρω από ...το ελικοπτεράκι!

Το δεύτερο μεγαλύτερο ελικοπτεράκι διπλωμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου

Τώρα ήταν στη γη. Οι τρεις μεσογειακοί τύποι κάτι έκαναν γύρω του. Κατεβήκαμε όλοι από το αυτοκίνητο. Πλησιάσαμε την ομάδα: συστηθήκαμε και μας συστήθηκαν. Ήταν ένα συνεργείο συνεργαζόμενο με την  ΡΑΙ (την ιταλική κρατική τηλεόραση) που βιντεοσκοπούσε το φεστιβάλ και έκαναν κάποιες δοκιμές στο ελικοπτεράκι που είχε πάνω μια κάμερα!

Επέμεναν να φωτογραφηθούμε όλοι....

Ενθουσιαστήκαμε εμείς. Αλλά ενθουσιάστηκαν και αυτοί που δύο έλληνες ιερείς έδειχναν τέτοιο ενθουσιασμό. Είπαμε να φωτογραφηθούμε με το ελικοπτεράκι. Χάρηκαν κι επέμεναν να το κρατάμε εμείς! Φωτογραφηθήκαμε και μας φωτογράφησαν. Μας έδειξαν και ένα πολύ μεγαλύτερο ελικοπτεράκι που είχαν στο αυτοκίνητο τους.

 Μια πτήση επίδειξης του μικρού ελικοπτέρου με την κάμερα

Στη συνέχεια όταν τους ζητήσαμε να μας κάνουν μια επίδειξη για να την βάλουμε στο «εν Άνδρω» δέχτηκαν με χαρά. Και σήκωσαν το ελικοπτεράκι στα 400 μέτρα μέχρι που το χάσαμε! Αλλά ο νεαρός τεχνικός το καθοδηγούσε από την οθόνη του μικροκομπιούτερ του!  Στο τέλος χαιρετηθήκαμε με μια εγκαρδιότητα: σα να γνωριζόμαστε χρόνια! Και είπαμε να συναντηθούμε στην Άνδρο την επόμενη φορά! Σίγουρα απάντησαν γελώντας! Καλά λέμε: ούνα φάτσα ούνα ράτσα…

Δ.Μ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet