Υπό έλεγχο η φωτιά που έφτασε κοντά στης "Γριάς το Πήδημα"

Φωτογραφία αρχείου

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14/10/2015

ΩΡΑ 21:45

Η φωτιά είναι στην περιοχή κοντά στις Γριάς το Πήδημα και είναι υπό έλεγχο. Η περιοχή που ξέσπασε ήταν απομακρυσμένή και κατέληξε σταδιακά πάνω από της Γριάς το Πήδημα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το καμένο μέρος είναι μεγάλο γιατί πρέπει να πήρε φωτιά από νωρίς και έκαιγε για πολύ ώρα πριν την πάρουν είδηση και ειδοποιήσουν. Πρώτα ειδοποιήθηκαν και έφτασαν οι Εθελοντές με επικεφαλής τον Χ. Χαζάπη από την Χώρα. Μετά έφτασαν οι πυροσβέστες με επικεφαλής τον Χ. Παπαϊωάννου από το Απροβάτου. Πυροσβέστες και οι Εθελοντές κατάφεραν και πλησίασαν κοντά και έσβησαν την φωτιά με τις μάνικες.

Επί τόπου βρέθηκαν 12 άνδρες. Ακόμα ήταν και η Πολιτική Προστασία με τον Αντώνη Λάβδα. Όμως αυτός που βοήθησε, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, γιατί ήξερε καλύτερα από όλους την περιοχή και κατεύθυνε τους άνδρες μέσα στη νύχτα στο απόμακρο σημείο της φωτιάς  ήταν ο Χ. Βουραζέρης. 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14/10/2015

ΩΡΑ 21:00

 

Για μια ακόμα φορά αυτή την εποχή η Άνδρος καίγεται! Φαίνεται πως ξεκίνησαν οι τακτικές φωτιές του Οκτώβρη που ξεσπάνε μέσα στη νύχτα "χωρίς λόγο και αιτία" σε απόμερες γωνιές του νησιού! Φυσικά κανείς δεν ξέρει τίποτα! Αν και βεβαίως όλοι καταδικάζουν τους "εμπρηστές" Κατά τα άλλα τρέχουν Εθελοντές και πυροσβέστε μέσα στη νύχτα να τις σβήνουν κινδυνεύοντας μερικές φορές και οι ζωές των ανφρών που συμμετέχουν στο εγχείρημα. 

Μετά από αυτή την αγανακτισμένη εισαγωγή λίγα πρώτα λόγια για την φωτιά.

Περιορισμένη αυτή την ώρα φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μέλισσα του Κοχύλου. Επί τόπου είναι τρία πυροσβεστικά οχήματα των Εθελοντών και τρια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άνδρου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η φωτιά για την ώρα δεν είναι μεγάλη και οι Εθελοντές με τους οποίους μιλήσαμε θεωρούν πως μπορούν, αν και φυσάει στην περιοχή, να καταφέρουν και να μην πάρει διαστάσεις.

"εν Άνδρω"

 

 

Σε λίγο νεώτερα... 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προβλέπω η χωροθέτηση ΧΥΤΥ να περνάει στις επόμενες θέσεις της λίστας. Έτσι γινόταν πριν μπει στο στόχαστρο και η Πλούσκα! Από "Εναλλακτικές" οδούς πρόσβασης αυτός ο Δήμος...καλά κρατεί!