Γαύριο: Επιστολή παράπονο-διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ

 

Κι έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα...

Κε Διευθυντά

 Όπως γνωρίζετε, η απρόσκοπτη διακίνηση αλληλογραφίας (κάθε μορφής), είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Όποιος παρεμποδίζει με πράξεις η με παραλείψεις, το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα του πολίτη, υποπίπτει σε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Το Ταχυδρομείο του Γαυρίου είναι εδώ και μια εβδομάδα κλειστό, με αποτέλεσμα να μην γίνονται συναλλαγές, να μην προωθείται η αλληλογραφία και κάθε είδους σχέση πολίτη-ΕΛΤΑ να έχει παγώσει.

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά, με καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμών, παραδόσεις και παραλαβής αντικειμένων, συνέπειας των επαγγελματιών στις οποίες υποχρεώσεις τους κ. λ. π.

Όλοι εμείς που μένουμε στο Γαύριο και στις γύρω περιοχές, νοιώθουμε Έλληνες δεύτερης κατηγορίας, αφού βασικές δομές της καθημερινότητας μας έχουν υποβαθμιστεί.

Αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι στο ταχυδρομείο, από τους τρεις υπαλλήλους που είχε κάποτε, τα τελευταία… τέσσερα χρόνια έχει μείνει μόνον ένας, που εκτελεί χρέη προϊσταμένου, υπαλλήλου, αστικού ταχυδρόμου, και αγροτικού διανομέα.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, φέρει βαρύτατη ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αφού εδώ και τόσο καιρό δεν αντικατέστησε τους υπαλλήλους που αποχώρησαν, ενώ γνωρίζει ότι ο όγκος της αλληλογραφίας έχει αυξηθεί, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλαπλασιαστεί και ο κύκλος των εργασιών έχει μεγαλώσει.

Ο μοναδικός υπάλληλος (τον οποίο γνωρίζω μόνο εξ όψεως) - όπως έμαθα και διασταύρωσα - εργάζεται και τα Σαββατοκύριακα, τις απογευματινές ώρες και τις αργίες για να προωθήσει την αλληλογραφία αλλά οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα τεράστια.

Ευθύνη όμως έχουν και οι τοπικοί παράγοντες που ενώ είναι ενήμεροι του προβλήματος εδώ και πολύ καιρό, δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για την επίλυση του.

Καμία προσπάθεια διαλόγου με την διοίκηση των ΕΛΤΑ, καμία παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, στην Περιφέρεια, στον Εισαγγελέα.

Η υποβάθμιση βασικών Υπηρεσιών του νησιού, σηματοδοτεί και την αρχή, της συνολικής υποβάθμισης του τόπου και η αδιαφορία επίλυσης σημαντικών ζητημάτων του πληθυσμού σημαίνει την αρχή γενικότερων κακών…

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ