Το ποτάμι κυλάει ανάμεσα μας…

Του Γιάννη Δαφνιωτίδη

Για την ακρίβεια το ποτάμι έχει κόψει τον δρόμο στην μέση. Πάει ο δρόμος πάνε και οι πάρα πέρα κάτοικοι!!! 

Αγαπητέ Διαμαντή καλημέρα.  Σου στέλνω κάτι που θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να δημοσιευθεί. Αφορά όπως θα διαβάσεις τον αποκλεισμό των χωριών, λόγο της πλημμύρας, στην περιοχή του Σιδόντα. Είναι από το πρωί της Παρασκευής. Την συνοδεύω μα μια φωτογραφία που τράβηξε η μητέρα μου. Ας την δούμε με χιουμοριστική διάθεση γιατί αν το σκεφτείς αλλιώς σε πιάνει απελπισία.

Υπάρχουν πολλοί τίτλοι για την φωτογραφία: 1) "Περιμένοντας Χρόνια τα Δημόσια Έργα " 2)"Περιμένοντας το Ποτάμι να περάσει" 3) " Περιμένοντας τον Μωυσή, 2015 μ.Χ." Εγώ προτιμώ τον τίτλο αυτής της υπέροχης ταινίας "Το ποτάμι κυλάει ανάμεσα μας".

Η πικρή αλήθεια είναι ότι το ποτάμι έχει αποκλείσει Σιδόντα και Χάρτες από την υπόλοιπη Άνδρο και η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από την εκεί πλευρά,  γιατί οι από εδώ δεν μπορούν να περάσουν. Δεν λέω την φύση δεν μπορείς να την ελέγξεις. Άλλα μπορούν να γίνουν πιο μόνιμα δημόσια έργα. Δημόσια Έργα, Η παθογένεια του νησιού από τα χρόνια της ΜΟΜΑ!

Οι φωτιές που έβαλαν οι "Ανώνυμοι Εμπρηστές" τα τελευταία χρόνια, έχουν καταστρέψει την βλάστηση, που συγκρατεί το νερό και έτσι κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Με τα χρήματα τα οποία ξοδεύει ο Δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών και τα χρήματα της πυρόσβεσης θα μπορούσαν να γίνουν Έργα ώστε να προληφθεί αυτό το επαναλαμβανόμενο κακό.

Τι  πρέπει να γίνει ώστε κάποιος να δει το πρόβλημα και μια μέρα να έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα; Επιτέλους ένα Οδικό Δίκτυο για ολόκληρο το νησί. Το 2015 που η Άνδρος παίρνει διεθνή πιστοποίηση για τα μονοπάτια της, παραμένει ένα από τα μόνα νησιά χωρίς σωστό οδικό δίκτυο. Πίσω από τις εκδηλώσεις για τις διεθνείς αναγνωρίσεις κρύβεται η εσωτερική παθογένεια.

Ας ελπίσουμε ότι ο άξιος, νέος Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης θα μπορέσει  να κάνει κάτι για το νησί ώστε να λυθεί αυτό το πολυετές πρόβλημα. Τέλος να γράψω πως το συγκεκριμένο δεν αποτελεί επίθεση ούτε αντιπολίτευση στον Δήμο, την Τοπική Κοινότητα και το Επαρχείο, αλλά μια επισήμανση της παθογένειας που διαιωνίζεται δεκαετίες τώρα με την απραξία και την κακή διαχείριση των οικονομικών του Νησιού.

 Υπάρχουν άνθρωποι όπως η αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη και ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Θοδωρής Μπόθος οι οποίοι, τρέχουν με φιλότιμο, προσωπική εργασία, αλλά χωρίς μηχανήματα και χωρίς επαρκή οικονομική στήριξη του Δήμου. Αυτοί είμαι σίγουρος πως θα μεριμνήσουν για την αποκατάσταση του προβλήματος άμεσα. Για την μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος όμως θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική κινητοποίηση, της δημοτικής αρχής. 

Αλλά για την ώρα... το ποτάμι κυλάει ανάμεσα μας! Και συνεχώς φουσκώνει!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet