Το Γαύριο αποχαιρέτισε τον δάσκαλο του...

To δημοτικο σχολείο Γαυρίου πενθεί...

28/10/2015

 Μέσα σε κλίμα οδύνης το Γαύριο και η Άνδρος αποχαιρέτισαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου τον δάσκαλο Γιώργο Μουζάκη. Το πλήθος μεγάλο. Η ατμόσφαιρα φορτισμένη. Όλη η Άνδρος συμμετείχε και αυτή στο θλιβερό γεγονός. Πλήθος οι μαθητές που αποχαιρετήσουν τον δάσκαλο τους. Μια μαθήτρια προσπάθησε να πει δύο λόγια αποχαιρετίσμου, αλλά δεν άντεξε και κατέρρευσε. Δεκάδες και οι συνάθλητές του που έπαιξαν μαζί στην ομάδα μπάσκετ. Ανάμεσα τους και ο δήμαρχος με τον οποίο υπήρξαν φίλοι και συναθλητές.

Ο μαυροφορεμένος κόσμος στις καφετέριες του Γαυρίου, μετά την κηδεία, θύμιζε χορό αρχαίας τραγωδίας. Τουλάχιστον 100 άτομα έφτασαν με το πλοίο για να παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία. Έτσι άδικη είναι η ζωή μερικές φορές. Έτσι απροσδόκητη η μοίρα των ανθρώπων.

Δύσκολες ώρες για τους δικούς του. 

Το "εν Άνδρω" με τα δύο αυτά λόγια αποχαιρετά 'εναν εθελοντή ζωής, που έτσι βιαστικά έκλεισε τον κύκλο της προσφοράς του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Άνδρου που σκέπασε το παληκάρι.

27/10/2015

 Ήταν τόσο απροσδόκητο που έμοιαζε απίστευτο. Ο γυμναστής Γιώργος Μουζάκης του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε ηλικία 44 ετών έσβησε ξαφνικά από καρδιά την ώρα που μάζευε ελιές με τα παιδιά του ηλικίας 12 και 9 ετών. Τα δύο παιδιά έκπληκτα ειδοποίησαν την μητέρα τους.

Ο Γιώργος Μουζάκης ήταν άνθρωπος δραστήριος και έδινε πνοή με την εθελοντική δράση του και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στα παιδιά. Ο Γ. Μουζάκης εκτός από την αγάπη των παιδιών ήταν αγαπητός και στην κοινωνία του Γαυρίου και της Άνδρου.

Τα Γαύριο πενθεί. Τα παιδιά πενθούν. Και θα αποχαιρετίσουν τον αγαπημένο τους δάσκαλο αύριο στις 11.00 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Τα παιδιά και όλοι στο Γαύριο αποφάσισαν σε ένδειξη πένθους να μην παρελάσουν. Αλλά θα συμμετέχουν μόνο στην επιμνημόσυνη δέηση που θα γίνει λόγω της 28ης Οκτωβρίου στο μνημείο των πεσόντων.

Καλό ταξίδι δάσκαλε...

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet