Η Κυριακή των… πιτών!!!

 

Στιγμιότυπο από την πίτα του Φιλοπρόοδου Ομίλου στη Στοά των Αθανάτων

Ο Γενάρης είναι ο πρωταθλητής των πιτών! Κι αν κρίνουμε από την το Σαββατοκύριακο (23/24) αυτό πρέπει να ήταν η κορύφωση του. Μετρήσαμε τέσσερις. Εσείς δεν ξέρουμε πόσες. Του Σαββάτου μας έστειλαν… ανταπόκριση!!! Την Κυριακή καταφέραμε και πήγαμε σε τρεις! Κοντέψαμε να γίνουμε… πίτα, από τις πίτες!!!


Από την πίτα του Συλλόγου Λειβαδίων στο Ψυρρή

Αναλυτικά γύρω στις 2 το μεσημέρι φτάσαμε στου Ψυρρή για την πίτα του  Συλλόγου Λειβαδίων. Μαγαζί ωραίο και με γούστο. Γεμάτο. Πολλοί οι γνωστοί και φίλοι. Και πρώτοι-πρώτοι οι άνθρωποι του Συλλόγου, ο Λεωνίδας Ίσαρης, η Φιλίτσα Στυλιανού και Μαντούλα Μανδαράκα. Αρκετοί αυτοί που τίμησαν τα Λειβάδια: ο έπαρχος, ο δήμαρχος, η πρόεδρος του Συνδέσμου Πειραιώς, αλλά και εκπρόσωποι της Ενώσεων Ανδρίων, των Αποικίων, του Συλλόγου Γυναικών, της Αδελφότητας Κορθίου κλπ. Ήταν εκεί ακόμα το blog των Λειβαδίων και η Άννα Βούλγαρη. Και βεβαίως ο Αλκιβιάδης Τάτος με την παρέα του, που από Χωριανός έχει πια καταχωρηθεί Λειβαδιανός!

Ο Λεωνίδας Ίσαρης κόβει την πιτα.

Δύο λόγια είπε ο πρόεδρος Λεωνίδας Ίσαρης. Και μετά από δύο λόγια είπαν ο έπαρχος και ο δήμαρχος. Και οι δύο ευχαρίστησαν τον Α. Τάτο. Και στο τέλος ή έκπληξη: ο σύλλογος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Αλκιβιάδη Τάτο για την προσφορά του στο νησί. Στη συνέχεια η κοπή της πίτας. Και μετά το γεύμα…

Από την πίτα του Φιλοπρόοδου. Στο βάθος η ορχήστρα.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι φτάσαμε στην Στοά των Αθανάτων στην κεντρική αγορά της Αθήνας για την πίτα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γαυρίου. Χώρος ζεστός και εξαιρετικά διακοσμημένος. Οι παρέες έφτανα κατά κύματα. Βλέπεις το Γαύριο είναι παρεΐστικη περιοχή. Ο πρόεδρος Γιάννης Μαμάης επί της υποδοχής. Κατέφθασαν πάλι ο έπαρχος και ο δήμαρχος. Και ήρθαν στη συνέχεια ο Γιάννης Καπάκης ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών παρέα με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο. Εκεί ήταν και ένας από τους πιο παλιούς καπετάνιους της γραμμής μας: ο καπετάν Κώστας Τζώρτζης.

Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ Γιάννης Καπάκης με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο.

Ο καπετάν Κώστας Τζώρτζης, ένας Υδραίος που πολιτογραφήθηκε Ανδριώτης. 

Μιλώντας ο Γιάννης Μαμάης (με την ευκαιρία που ήταν παρών και ο δήμαρχος) έθεσε το θέμα της αξιοποίησης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου ως πολιτιστικό κέντρο. Κάτι που δεν έχει το Γαύριο. Και ακόμα την βελτίωση και χρήση του μικρού θεάτρου από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Επίσης την δημιουργία το καλοκαίρι πεζοδρόμου στην παραλία ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο του Γαύριου και να μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις. Επίσης μίλησε για το 2ο σεμινάριο του Θερινού Πανεπιστημίου που θα γίνει στην Άνδρο το καλοκαίρι χαιρετίζοντας την ακαδημαϊκή υπεύθυνη που ήταν παρούσα. Και έκλεισε καλωσορίζοντας τον καπετάν Κώστα Τζώρτζη, έναν Υδραίο, που αγάπησε για πάντα την Άνδρο…

 

Ο Γιάννης Μαμάης πρόεδρος του Φιλοπρόοδου μιλά στην ομήγυρη.

Ακολούθως μίλησε ο δήμαρχος που είπε πως θα κάνει ότι μπορεί να γίνει το πολιτιστικό κέντρο, ενώ μίλησε και για άλλα έργα της περιοχής (λιμάνι κλπ). Μένει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το θεατράκι και πως θα προχωρήσει το πολιτιστικό κέντρο. Καλωσόρισε κι αυτός το 2ο σεμινάριο του Θερινού Πανεπιστημίου στο Γαύριο και υποσχέθηκε την στήριξη του. Στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του επάρχου που είχε επείγουσα δουλειά και είχε φύγει. Μετά άρχισε η μουσική και τέλειωσαν τα λόγια.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων στην Αίγλη του Ζαππείου

Γύρω στις 6:30 το απόγευμα ήταν η πίτα της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων στην Αίγλη του Ζαππείου. Όταν φτάσαμε η αίθουσα κόντευε να γεμίσει. Οι περισσότεροι φίλοι ήταν από την Χώρα. Όχι όμως όλοι. Ήταν εκεί ξεχωριστοί ανδριώτες και από άλλες περιοχές όπως ο Γιάννης Πίππας, ιστορικός ερευνητής από το Γαύριο και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης από το Απροβάτου. Και βεβαίως την συγκέντρωση δεν ξέχασε και ο έπαρχος που παρά το γεγονός πως είχε ανειλημμένη υποχρέωση έστειλε γραπτό μήνυμα του. Κατά τα άλλα ήταν εκεί ο πρόεδρος του ιδρύματος Μωραΐτη που χρηματοδοτεί συχνά την Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνιέως, η πρόεδρος του Συλλόγου Στραπουριών-Λαμύρων- Μεσαθουρίου- Υψηλού, κλπ.

Ο Κώστας Πολέμης μιλά και τον παρακολουθούν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων Μωραΐτη και Κυδωνιέως.

Να πούμε επίσης πως ήταν εκεί η Βασιλική Λινού, πρόεδρος του Συνδέσμου Πειραιώς, με τον σύζυγο της Νίκο Λινό και η Μαριάνα Φωτοπούλου, εκδότρια της εφημερίδας Ανδριακή και ο Στέλιος Μαρκουϊζος του ΝΟΑ.

Ο πίνακας-δώρο για το  φλουρί της πίτας των Επιστημόνων πήγε στην πρόεδρο των Στενιωτών

Μίλησε ο νέος πρόεδρος της εταιρείας Κώστας Πολέμης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της. Η έκπληξη ήταν το δώρο που δόθηκε στην τυχερή Μανιώ Μάνεση, πρόεδρο του Συλλόγου Στενιωτών, που ήταν ένας ωραίος πίνακας της ζωγράφου Άννα Γρηγόρα.

Αυτά για την Κυριακή.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου της Παλαιόπολης μιλά πριν το γλέντι...

 Τώρα και δύο λόγια για το Σάββατο και την πίτα των Συλλόγου Παλαιόπολης «στο στέκι του Αντρέα» στα Σπάτα, που ιδιοκτήτης του είναι ο έπαρχος Άνδρου. Η πίτα ήταν άλλοθι μιας συνάντησης που εξελίχθηκε σε γλέντι το οποίο κατέληξε στις 4 τα ξημερώματα!!! Δύο λόγια είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Φιλιππίδης και μετά έκοψε την πίτα. Παραβρέθηκε η αρχαιολόγος Λυδία Πλαιοκρασσά που έχει συνδέσει το όνομα της με τις ανασκαφές της περιοχής.  Μετά την πίτα και το φαγητό άρχισαν τα όργανα από το ανδριώτικο συγκρότημα «εννιά Μποφώρ» και ...ξημερώσανε!…

Εν Άνδρω

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί δεν πήγε ο Δήμαρχος και στην εκδήλωση του Συλλόγου της Παλαιόπολης; Και εδώ εξαιρέσεις κ.Δήμαρχε και διακριτική μεταχείριση των δημοτών σας;

This comment was minimized by the moderator on the site

Για το κλειστο γηπεδο στο Γαυριο ειπε τιποτα ο δημαρχος;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Λυπούματε αλλά το site δεν μπορεί να αναρτήσει σχόλια αναγνωστών με περιεχόμενο που αφορά την ιδιωτική ζωή ανθρώπων. Το site αναφέρεται στις δημόσιες υποθέσεις και μόνο. Η κατηγορία "κοινωνία" αναφέρεται στα κοινωνικά δρώμενα που έχουν σχέση εμμέσως ή αμέσως στο κοινωνικό σύνολο και όχι στην ιδιωτική ζωή. Όσοι επιμένετε γράψτε τα σχόλια σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στο f/b. Καλημέρα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή, εάν δεν επιθυμείτε σχόλια "Κοινωνικού" χαρακτήρα, αφαιρέστε από το site σας την ένδειξη ή κατηγορία "ΚΟΙΝΩΝΙΑ".
Ευχαριστώ