Κληροδότημα Μουστάκα: Την Κυριακή οι υποτροφίες - Το παράπονο του παπά-Μιχάλη

Την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 09:00 στο ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του ευεργέτη της περιοχής Κορθίου Πέτρου Μουστάκα και των αδελφών αυτού. Μετά το πέρας του μνημοσύνου θα δοθούν υποτροφίες στους δικαιούχους που εισληχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το έτος 2009 και οι οποίοι είχαν επιλεγεί και είχαν υπογράψει σύμβαση με το Κληροδότημα. Θα τους δοθούν επιταγές με τα πρώτα χρηματικά ποσά. θα ακολουθήσει κέρασμα στο εντευκτήριο του ναού  και στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νεόκτιστο εκπαιδευτήριο του Κληροδοτήματος.

Τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής

 

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΜΙΧΑΛΗ

Από τον πατέρα Μιχάλη Καλαμπούκη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τις υποτροφίες που δίδονται από τα Ιδρύματα ή Κληροδοτήματα στην Άνδρο στα παιδιά των ανδριωτών. Μια απάντηση στα ερωτήματα που θέτει από τους αρμόδιους των ιδρυμάτων ή μια τροποποίηση κάποιου καταστατικού ίσως βοηθούσε κι άλλα παιδιά της Άνδρου στις σπουδές τους.

Καλό απόγευμα,

Βλέποντας την παραπάνω ανάρτηση στην ιστοσελίδας σας θυμήθηκα κάτι πολύ ενδιαφέρον σχετικά με τις υποτροφίες των ευαγών Ιδρυμάτων της Νήσου μας.
Ως Ανδριώτης κι εγώ, έχοντας δυο παιδιά σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πριν λίγο καιρό υπέβαλα τα σχετικά έγγραφα για υποτροφίες από το ίδρυμα Μπούμπουρα και έχοντας υποβάλει ερώτημα και στο Μουστακειο ίδρυμα έλαβα την εξής απάντηση:

= Μόνο τα τέκνα από τούς πρώην δήμους Άνδρου και Κορθίου γίνονται δεκτά!

Αναρωτιέμαι, έχοντας ένα αριστούχο φοιτητή με πτυχίο Α αεροναυπηγικής και τώρα προσπαθώντας για το MASTER του, καθώς και μια θυγατέρα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα για πολιτικές επιστήμες, γιατί τα παιδιά αυτά να μην δικαιούνται κάποιας υποτροφίας; Γιατί η καταγωγή μου από το πρώην Δήμο Υδρούσας καθώς και αυτή των υπόλοιπων συγχωριανών μου να μας αποκλείει; 
Μήπως εμείς από την Παλαιοπολη και έξω είμαστε κάτοικοι Β΄κατηγορίας και όχι κάτοικοι - δημότες Άνδρου;

ΠΑΤΗΡ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΗΣ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχω όμως το θάρρος να έχω όνομα και επίθετο γνώμη άποψη και κάποιες θέσεις. Δεν κρυβόμαι πίσω από nicknames .

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζω καλά ότι θα δωθούν στα παιδιά που μπήκαν το 2009; Ποιός είναι ο λόγος αυτής της καθυστέρησης;
Φυσικά όποτε και να σου δώσουν λεφτά, καλά είναι, αλλά πλέον -7 χρόνια μετά- τα χρήματα δεν σχετίζονται με το σκοπό για τον οποίο δώθηκαν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ απλά την συγκεκριμένη υποτροφία την πήραν φέτος παιδιά υπαλλήλων του Δήμου χωρίς καμία ενημερωση από στο σχολείο για τα αποτελέσματα γιατι οπως αποδεικτηκε υπαρχουν και αλλα παιδια με καλύτερη βαθμολογία , την πηραν μυστικός και δια νυκτός οποίος θέλει ας το ερευνήσει !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τν πολυ απλο λογο παπα οτι το οριζει η διαθηκη του καθε ιδρυματος. Απλα εσυ θελεις να δημιουργεις εντυπωσεις