Αυτοκινητιστικό ατύχημα στις Χώνες

 

Σήμερα το απόγευμα αυτοκίνητο τζιπ μάρκας Terios που το οδηγούσε ο ηλικιωμένος άνδρας Γ.Π. από το Επισκοπιο βγήκε από τον δρόμο στις Χώνες και έπεσε σε επικίνδυνη κατωφέρεια διασχίζοντας αρκετές αιμασιές. Ο οδηγός μπλοκαρίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο. Η πυροσβεστική και ασθενόφορο που ειδοποιήθηκαν αμέσως από κατοίκους έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος σε πολή λίγο χρόνο.

 

Η πυροσβεστική μετά από επιχείρηση 35 περίπου λεπτών, που συντόνισε ο επικεφαλής της, κατάφερε κόβοντας το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να απελευθέρωση των ηλικιωμένο άνδρα που έδειχνε να μην έχει σοβαρά τραύματα εκτός από το σοκ που υπέστη κι έναν πόνο στον ώμο. Αν και το αυτοκίνητο είχε πέσει από αρκετά ψηλά και οι λαμαρίνες του είχαν στραπατσαριστεί ο τραυματισμός του Γ.Π. ήταν σχετικά ελαφρός γιατί φόραγε ζώνη. Αυτό τον έσωσε γιατί το ατύχημα ήταν πολύ σοβαρό.

Να θυμήσουμε εδώ πως σε προηγούμενο μικρότερο αυτοκινητιστικό ατύχημα οι δύο επιβαίνοντες, που δεν φορούσαν ζώνες, τραυματίστηκαν σοβαρά και αναγκάστηκε να έρθει ελικόπτερο της πυροσβεστικής να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Το έχουμε γράψει και θα ξαναγράψουμε το σλόγκαν "η ζώνη σώσει ζωές"!

Οι πυροσβέστες με την βοήθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ και πολιτών που προσέτρεξαν κατάφεραν και ανέβασαν τον σοκαρισμένο και ταλαιπωρημένο άνδρα μέχρι τον δρόμο. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου για τις πρώτες βοήθειες. Αξίζει να πούμε, όπως μας είπαν πολίτες που βρέθηκαν στο συμβάν, πως η επιχείρηση από την μεριά των πυροσβεστών και των διασωστών του ασθενοφόρου ήταν εντελώς επαγγελαμτική και διεκπεραίωσαν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση σε ελάχιστο χρόνο.

«Εν Άνδρω»