Απορρίφθηκε η χρέωση με πάγιο στο νερό της Υδρούσας

 

Από τον Δήμο Άνδρου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου για τις χρεώσεις νερού στην Υδρούς, που πληροφορεί πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόρριψε την χρέωση του νερού με το πάγιο στους κατοίκους της Υδρούσας. Μετά από αυτό, σύμφωνα με γνώστες της κατάστασης οι χρεώσεις της περιόδου 2010-2016 θα γίνουν με κατανομή του οφειλόμενου ποσού ανά εξάμηνα και τμηματικά. Έτσι δεν θα υπάρξουν υπερχρεώσεις και πρόστιμα στους πολίτες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για την μη καταμέτρηση και και την μη χρέωση. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει για ένα θέμα που ξεσήκωσε και ταλαιπώρησε τους πολίτες της Υδρούσας και για το οποίο ξέσπασε και μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Άνδρου. – Εν Άνδρω.

Το πλήρες δελτίο τύπο του Δήμου Άνδρου:

Στις 12 Απριλίου 2016 ο Δήμος Άνδρου έλαβε την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σχετικά με την επικύρωση της νομιμότητας της με αριθμό 56/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διόρθωνε την 249/2014 απόφαση, που αφορούσε τους βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Υδρούσας. Η απάντηση της Αποκεντρωμένης ήταν αρνητική, κάτι που σημαίνει πως οι κατάλογοι ύδρευσης της Δ.Ε. Υδρούσας δεν μπορούν να βεβαιωθούν με πάγια κατανάλωση.

Το τμήμα εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου επεξεργάζεται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να εισηγηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο το πώς θα βεβαιωθούν οι κατάλογοι ύδρευσης ανά τοπική ή δημοτική κοινότητα της Δ.Ε. Υδρούσας, από το 2011 μέχρι το 2014, όπου δεν είχαν εκδοθεί δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στον Δήμο, τα οποία θα επιλυθούν.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μη σπαταλάτε τη ζαχαρένια σας. Πάρτε τη βαριοπούλα... (διαγράφεται το υπόλοιο σχόλιο)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Vourazeris discount 80% for the water.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος που έσκουζε στο δημοτικό συμβουλιο υπέρ της πάγιας χρέωσης των νερών, παίρνοντας στο λαιμό του το Δήμαρχο που είχε εισηγηθεί τη μέση κατανάλωση , θα παραιτηθεί ;;;; Και πώς θα χρεώσει σήμερα μετρήσεις για το 2011-14; Πού θα τις βρει; Θα ειναι ακριβείς; Κι αν ναι, γιατι δεν τις έβαλε το 2014; Και πως ως αντιδήμαρχος έδωσε στο προσωπικό τις μετρήσεις για τους χρηματικούς καταλόγους ενώ ο ίδιος είχε ψηφίσει πάγια ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πιο καλός σύμβουλος είναι ο Βουραζέρης αυτός καταλαβαίνει τον κόσμο και κάνει σκόντο στα νερά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος που έσκουζε στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της πάγιας χρέωσης και πήρε στο λαιμό του τον Δήμαρχο που υποστήριζε τη μέση κατανάλωση, θα παραιτηθεί τώρα; Αυτός ο παντογνώστης , πού θα βρει σήμερα μετρήσεις να χρεώσει στον κόσμο; Και πώς θα μας πείσει οτι αυτές ειναι σωστές;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2014 αναφέρονταν και σε καταναλωτές ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ!!! και σε καταναλωτές με ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ!!! που θα χρεώνονταν μόνο τα πάγια !!!!
Για εμάς που ανήκουμε σε αυτές τις προνομιούχες κατηγορίες, μπορείτε κύριοι της Δημοτικής Αρχής να μας πείτε τι θα πληρώσουμε;;;; τι σας είπε η αποκεντρωμένη διοίκηση;;;;
Μόνο την δεύτερη απόφαση απέρριψε η αποκεντρωμένη ή και την πρώτη;;;
Επίσης , για το λάθος της πρακτικογράφου ή όπως αλλιώς έχετε βαφτίσει το θέμα, τι σας είπε η αποκεντρωμένη διοίκηση;;;;
Εφόσον βγάζετε δελτίο τύπου για ένα θέμα που έχει πάρει τέτοια διάσταση, θα πρέπει να είστε πιο αναλυτικοί και να μας ενημερώνετε για όλες τις παραμέτρους του προβλήματος.
Περιμένουμε επίσης να μας ανακοινώσετε και τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή για τους καταναλωτές ύδρευσης που εσείς αναγνωρίζετε με τις αποφάσεις σας ότι υπάρχουν, χωρίς ή/και με χαλασμένους υδρομετρητές, και τους οποίους καθιστάτε προνομιούχους έναντι των υπολοίπων καταναλωτών.
Πιστεύω να αντιλαμβάνεστε, ότι οι χειρισμοί σας νομολογούν για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Τάκη ποτε θα ξαναρθίς στο Γαύριο να κάνης παζάρια μέσα στον δήμο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΑΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΛΕΙΣΤΑΚΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ; Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ; ΕΑΝ ΟΧΙ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ; ΣΕ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ; ΑΛΛΟΙΩΣ, ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΩΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:<<...το πώς θα βεβαιωθούν οι κατάλογοι ύδρευσης ανά τοπική ή δημοτική κοινότητα της Δ.Ε. Υδρούσας, από το 2011 μέχρι το 2014, όπου δεν είχαν εκδοθεί...>>.
ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί μέχρι το 2014; Για το 2015 έχουν εκδοθεί; Πάλι οι άλλοι φταίνε; Θα βγεί ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του Δελτίου Τύπου για πλήρη ενημέρωση; ή θα ρωτάμε ξεχωριστά τους πρώην από τους νυν; Με τα λίγα φτωχά κολλυβογράμματα που ξέρω, η Δημόσια Διοίκηση είναι ενιαία, δεν έχει ονοματεπώνυμα, μόνο ενίοτε έχει κάποιους καλαμοκαβαλημένους με τα μυαλά γεμάτ'αέρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι παει να πει οτι θα τα καταβαλλουμε τμηματικα? Αφου οι μετρησεις ειναι λαθος,αλλα γραφουν ακομα και τωρα τα ρολογια και αλλα οι χρεωσεις,θα μας τρελλανετε εντελως κυριοι? Τι παει να πει δεν θα επιβληθουν προστιμα ? Αυτο ελειπε κιολας να βαλουν και προστιμα ? αλλα η ουσια ειναι οτι εχουν μετρησει λαθος στα ρολογια μας.Μια απλη σκεψη να κανουν οι φωστηρες εκει στον Δημο,θα δουνε οτι αν ειχαμε ολες αυτες τις καταναλωσει και τις αθροισουν ...τοτε εχουμε δεξαμενη του Μορνου εδω και δεν το ξερουμε !
Σοβαρευτειτε κυριοι και στειλτε μας τα παγια καθως επισης και τις υπολοιπες χρονιες που δεν μετρησατε, με τις καταναλωσεις που ειχαμε το 2010, ιδιοι ανθρωποι και οικογενειες ζουσαμε στα σπιτια μας και δεν αποκτησαμε πισινες το 2011-2012-2013-2014-2015.
Οποιαδηποτε αλλη ...ματσαραγγια και αν πατε να μας κανετε στις τσεπες τις δικες μας,γιατι εσεις σαν Δημος δεν λειτουργουσατε,δεν θα τα πληρωσουμε εμεις ! !