Απορρίφθηκε η χρέωση με πάγιο στο νερό της Υδρούσας

 

Από τον Δήμο Άνδρου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου για τις χρεώσεις νερού στην Υδρούς, που πληροφορεί πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόρριψε την χρέωση του νερού με το πάγιο στους κατοίκους της Υδρούσας. Μετά από αυτό, σύμφωνα με γνώστες της κατάστασης οι χρεώσεις της περιόδου 2010-2016 θα γίνουν με κατανομή του οφειλόμενου ποσού ανά εξάμηνα και τμηματικά. Έτσι δεν θα υπάρξουν υπερχρεώσεις και πρόστιμα στους πολίτες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για την μη καταμέτρηση και και την μη χρέωση. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει για ένα θέμα που ξεσήκωσε και ταλαιπώρησε τους πολίτες της Υδρούσας και για το οποίο ξέσπασε και μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Άνδρου. – Εν Άνδρω.

Το πλήρες δελτίο τύπο του Δήμου Άνδρου:

Στις 12 Απριλίου 2016 ο Δήμος Άνδρου έλαβε την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σχετικά με την επικύρωση της νομιμότητας της με αριθμό 56/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διόρθωνε την 249/2014 απόφαση, που αφορούσε τους βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Υδρούσας. Η απάντηση της Αποκεντρωμένης ήταν αρνητική, κάτι που σημαίνει πως οι κατάλογοι ύδρευσης της Δ.Ε. Υδρούσας δεν μπορούν να βεβαιωθούν με πάγια κατανάλωση.

Το τμήμα εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου επεξεργάζεται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να εισηγηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο το πώς θα βεβαιωθούν οι κατάλογοι ύδρευσης ανά τοπική ή δημοτική κοινότητα της Δ.Ε. Υδρούσας, από το 2011 μέχρι το 2014, όπου δεν είχαν εκδοθεί δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στον Δήμο, τα οποία θα επιλυθούν.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου