Συνεχίζεται η προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου στην Άνδρο

  

Μια από τις βασικές εισόδους για το παραεμπόριο είναι το λιμάνι του Γαυρίου. Οι λιμενικοί ήδη έχουν ξεκινήσει ελέγχους...

Μερικά πράγματα χρειάζονται μια αρχή. Και κάποιον να τα τρέξει. Μετά παίρνουν ένα δρόμο. Η προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου στην Άνδρο ξεκίνησε από μια οργισμένη επιστολή ενός επιχειρηματία, του Κ. Πρωιου, που δεν έβρισκε το δίκιο του με κάποιους αρμόδιους. Συνέχισε με μια ακόμα επιστολή πέντε εμπόρων-επιχειρηματιών από το Γαύριο και την Χώρα. Μετά μπήκε στη μέση ο έπαρχος και άρχισαν έλεγχοι από λιμενικό και αστυνομία.

Με αυτά κατά νου ρωτήσαμε το επαρχείο τι έγινε και αν υπήρξε συνέχεια με την περίπτωση του παραεμπορίου. Και η απάντηση ιδιαίτερα θετική. Το επαρχείο έφερε από την Σύρο το Τμήμα Εμπορίου Κυκλάδων και για δύο μέρες, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Απριλίου, έκανε έκτακτους αγορανομικούς ελέγχους και ελέγχους πλανοδίου εμπορίου στο λιμάνι και στο νησί. Όπως μας είπαν οι ειδικοί έδειξαν στους λιμενικούς την σύγχρονη διαδικασία ελέγχων.

Κατάληξη ήταν σύσκεψη στο Γραφείο του Επάρχου Άνδρου, την Πέμπτη 22 Απριλίου με τη συμμετοχή των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, του κλιμακίου του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων, της γεωπόνου του επαρχείου και του Επάρχου Άνδρου. Στόχος ο συντονισμός των ελέγχων και η καλύτερη ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής τους  και την αποτελεσματικότητά τους.

Από την σύσκεψη για το παραεμπόριο στο Επαρχείο Άνδρου

Στη συνέχεια την Παρασκευή 23 Απριλίου συνεχίστηκαν οι έκτακτοι έλεγχοι από κοινού τόσο των ανθρώπων από την Σύρο όσο και των αρχών της Άνδρου. Επόμενος στόχος, όπως μας είπαν, οι έκτακτοι έλεγχοι σε συνεργασία και με τακτικούς ελέγχους των λιμενικών και αστυνομικών αρχών να εντατικοποιηθούν με σκοπό την εξάλειψη του παραεμπορίου και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Δεν ξέρουμε πόσοι στόχοι μπορεί να επιτευχθούν, όμως, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία, που μας παρέθεσαν, υπήρξε μια οργανωμένη συνέχεια. Υπήρξαν εξειδικευμένοι έλεγχοι και ενημέρωση των αστυνομικών και λιμενικών αρχών. Και υπάρχει και μια υπόσχεση, αλλά και η θέληση, να το μέλλον. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι πως έχει γίνει με συστηματικό τρόπο μια αρχή. Περιμένουμε την συνέχεια…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Ερντογαν γιατί θέλει να κλείσει ο συναιτερισμος ΜΠΑΤΣΙΟΥ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
To υπόλοιπο σχόλιο είναι αναπόδεικτες κατηγορίες δεν ανεβαίνει.......

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ‘Η ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε συνάδελφε το θεμα του συνεταιρισμού θα το λύσουν οι αρμόδιοι. Εμείς οι επαγγελματίες ας κοιτάξουμε τα μαγαζιά μας γιατι έρχεται το καλοκαίρι και εμεις τρωγομαστε. Δεν καταλαβαίνεις οτι χρειάζεται και ο συνεταιρισμός και οτι άλλο μαγαζι ανοίγει στον τόπο μας ειναι για το καλο μας .

This comment was minimized by the moderator on the site

Ετσι μπραβο τωρα μπορεί κάπως κατι να γινει ..Αυτο ειναι το λιμάνι ειναι η πόρτα για τα πιο πολλα .. Επίσης για Ναρκοτικα .κλεψιες. . οταν εχεις Εμπυρα ματια ΟΛΛΑ γινουντε Τουλαγιστογ ειναι μια ΚΑΛΛΗ Αρχή ΕΑΝ δεν ΞΕΧΑΣΤΗ οπως τα υπόλοιπα. Δεν ειμαστε Νομοταγής δεν αρέσει .για αυτο δεν ΚΑΝΑΜΕ τιποτα της προκοπής ΟΛΛΑ αυτα τα χρονια το μονο που ξερομε να ΚΑΤΙΓΟΡΑΜΕ ο ένας τον άλλον

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Μπατσί γίνεται (μειον μια λέξη) .... με τον συνεταιρισμό γυναικών. Κύριε Μπασαντή ψάξτε το θέμα κάνει τζιζ. Δήμαρχε πάλι ο πρόεδρος Άρχοντας είναι από πίσω. Μη συνεχίζεις την κάλυψη, αυτή τη φορά θα καείς.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro