Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση ανάσυρσης του πτώματος στον Στρόφιλα

Η περιοχή στην παραλία του Στρόφιλα που βρέθηκε το πτώμα. Στο σημείο αυτό είχαν πέσει τα σκουπίδια στην θάλασσα το 2011.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια με την συμμετοχή και των τριών σωμάτων (πυροσβεστικής, λιμενικού, αστυνομίας) ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση του αγνώστου πτώματος στην περιοχή του όρμου του Στρόφιλα στο σημείο που είχαν πέσει τα σκουπίδια στην θάλασσα το 2011. 

Η προσπάθεια ήταν πολύ δύσκολη χρειάστηκε να συμμετέχουν 10 άτομα. Την όλη επιχείρηση διεκπεραίωσαν μελη του πυροσβεστικού σώματος, που είχαν τον συντονισμό της διάσωσης με ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό, με επικεφαλής τον διοικητή της πυροσβεστικής Άνδρου. Ακόμα συμμετείχαν σε όλη την επιχείρηση μέλη της αστυνομίας και του λιμενικού Άνδρου με τον λιμενάρχη Άνδρου και τον αστυνομικό υποδιοικητή Άνδρου. Η όλη επιχείρηση διεκ[εραιώθηκε δια ξηράς αφού αποκλείστηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων η δια θαλάσσης προσέγγιση.

Ο πυροσβέστης με τον ειδικό εξοπλισμό στην παραλία. Στο βάθος η ειδική σακούλα με τον πτώμα. Η παραλία είναι πάντα πνιγμένη στα σκουπίδια που είχαν πέσει το 2011 και ακόμα εκκρεμεί η έναρξη της αποκατάστασης της παραλίας...

 Η τελική φάση κράτησε πάνω από δύο ώρες λόγω του απόκρυμνου γκρεμού, αλλά και της απόστασης. Ήταν πανω από δύο χιλιόμετρα απόσταση από το κοντινότερο σημείο πρόσβασης και 350 μέτρα υψομετρική διαφορά. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χρόνο θανάτου μιλούν για πάνω από ένα μήνα.

Μαζεύοντας τα ειδικά σχοινιά σε μια παραλία πνιγμένη στα σκουπίδια του 2011. 

Το πτώμα εντοπίστηκε από τουρίστα που έκανε κανό κοντά στην παραλία. Κατ’ αρχή ειδοποιήθηκε το λιμενικό. Στη συνέχεια το λιμενικό ειδοποίησε την αστυνομία γιατί είναι στην δικαιοδοσία της και την πυροσβεστική γιατί το σημείο που είναι το πτώμα είναι δύσκολα προσπελάσιμο.

Πριν κλείσουμε υπενθυμίζουμε πως η Άνδρος εδώ και τέσσερις μήνες έχει βρεθεί μπροστά σε απροσδόκητες αστυνομικές υποθέσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο κάτι που δημιουργεί μεγάλη εντύπωση στην μικρή κοινωνία μας.

Τέλος καλό όλα καλά σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έστω και αν αυτή αφορούσε ένα άσχημο συμβάν. Οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας που συμμετείχαν μαζί με δύο πυροσβέστες.

Τέλος, αξιζει να σημειώσουμε πως οι συμμετέχοντεςγια μια ακόμα φορά από τα σώματα ασφαλείας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση υπρεβαίνοντας τον εαυτό τους  Αρκετοί από τους συμμετέχοντες και από τα τρία σώματα που κλήθηκαν να συνεισφέρουν, αν και δεν είχαν βάρδια,,προσήλθαν γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν η επιχείρηση. Εδώ απαντούμε σε κάποιους κατά καιρούς δύσπιστους αναγνώστες μας καθώς οι άνθρωποι αυτοί εργαστηκαν πέρα από τα όρια ενός απλού δημοσίου υπαλλήλου. Κάτι το οποίο πρέπει να επισημάνουμε ως ηθική επιβράβευση.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί είναι διαφήμιση ότι και να πο θα είναι λίγο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά και δεν είναι διαφήμιση η παραπάνω ανάρτηση. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΖΩΗ! Και η ζωή δεν ειναι διαφήμιση. Καταλαβαίνω πως αποστρέφεστε τις κακές όψεις της ζωής. Έλα όμως που η άτιμη έχει κι από αυτές.
Δείτε λοιπόν και άλλες αναρτήσεις μας. Δείτε π.χ. τις ωραίες περιγραφές της εκκλησιας του Αγίου Ιωάννου από βτα παιδιά του Κορθίου. Δεν είναι διαφήμιση. Αλλά κι αυτό ζωή είναι. Αλλά με την καλή της όψη. Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Ανδριώτη σύμφωνα με την λογική σας το φιλμ ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ δεν ΔΙΑΦΗΜΙΣΕ την Άνδρο γιατί έδειξε άσχημες και τραγικές καταστάσεις! Κατανοώ πως είστε ένας διαφημιστικός τύπος που ζει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ζήστε εκεί. Καλά είναι. Ολα για εσάς είναι ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!! Διαφημιστείτε λοιπόν. Και πείτε ΨΕΜΑΤΑ! Ή, ακόμα καλύτερα για εσάς: μην λέτε ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο σιωπή! Μια απέραντη ΣΙΩΠΗ που ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ!! Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το κυριότερο ειναι να εξακριβοσομε το ονομα του πτώματος .πολλα παράξενα πράγματα Σινβενουν στο ΝΗΣΙ μας το τι ΣΙΝΕΒΗ 2011 με τα Σκουπιδια ειναι και αυτή μια Προπαγαντα βρήκαν την εφκερια ορισμενη να ρίξουν το Φαρμάκη τους Λες να Ανήκει στο Νικολο ??

This comment was minimized by the moderator on the site

Παντος οτι τα σκουπίδια έπεσαν στην συγκεκριμένη παραλία το 2011 το εμπεδώσαμε παρά πολυ καλα .ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ το γράψατε . Φοβερή διαφήμιση για το νησί η συγκεκριμένη πληροφορία όπως και το γεγονός οτι τονίζονται έντονα οι απροσδόκητες αστυνομικές υποθέσεις . Μπράβο και παλι μπράβο . Θα το ξαναπώ ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.