Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση ανάσυρσης του πτώματος στον Στρόφιλα

Η περιοχή στην παραλία του Στρόφιλα που βρέθηκε το πτώμα. Στο σημείο αυτό είχαν πέσει τα σκουπίδια στην θάλασσα το 2011.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια με την συμμετοχή και των τριών σωμάτων (πυροσβεστικής, λιμενικού, αστυνομίας) ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση του αγνώστου πτώματος στην περιοχή του όρμου του Στρόφιλα στο σημείο που είχαν πέσει τα σκουπίδια στην θάλασσα το 2011. 

Η προσπάθεια ήταν πολύ δύσκολη χρειάστηκε να συμμετέχουν 10 άτομα. Την όλη επιχείρηση διεκπεραίωσαν μελη του πυροσβεστικού σώματος, που είχαν τον συντονισμό της διάσωσης με ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό, με επικεφαλής τον διοικητή της πυροσβεστικής Άνδρου. Ακόμα συμμετείχαν σε όλη την επιχείρηση μέλη της αστυνομίας και του λιμενικού Άνδρου με τον λιμενάρχη Άνδρου και τον αστυνομικό υποδιοικητή Άνδρου. Η όλη επιχείρηση διεκ[εραιώθηκε δια ξηράς αφού αποκλείστηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων η δια θαλάσσης προσέγγιση.

Ο πυροσβέστης με τον ειδικό εξοπλισμό στην παραλία. Στο βάθος η ειδική σακούλα με τον πτώμα. Η παραλία είναι πάντα πνιγμένη στα σκουπίδια που είχαν πέσει το 2011 και ακόμα εκκρεμεί η έναρξη της αποκατάστασης της παραλίας...

 Η τελική φάση κράτησε πάνω από δύο ώρες λόγω του απόκρυμνου γκρεμού, αλλά και της απόστασης. Ήταν πανω από δύο χιλιόμετρα απόσταση από το κοντινότερο σημείο πρόσβασης και 350 μέτρα υψομετρική διαφορά. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χρόνο θανάτου μιλούν για πάνω από ένα μήνα.

Μαζεύοντας τα ειδικά σχοινιά σε μια παραλία πνιγμένη στα σκουπίδια του 2011. 

Το πτώμα εντοπίστηκε από τουρίστα που έκανε κανό κοντά στην παραλία. Κατ’ αρχή ειδοποιήθηκε το λιμενικό. Στη συνέχεια το λιμενικό ειδοποίησε την αστυνομία γιατί είναι στην δικαιοδοσία της και την πυροσβεστική γιατί το σημείο που είναι το πτώμα είναι δύσκολα προσπελάσιμο.

Πριν κλείσουμε υπενθυμίζουμε πως η Άνδρος εδώ και τέσσερις μήνες έχει βρεθεί μπροστά σε απροσδόκητες αστυνομικές υποθέσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο κάτι που δημιουργεί μεγάλη εντύπωση στην μικρή κοινωνία μας.

Τέλος καλό όλα καλά σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έστω και αν αυτή αφορούσε ένα άσχημο συμβάν. Οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας που συμμετείχαν μαζί με δύο πυροσβέστες.

Τέλος, αξιζει να σημειώσουμε πως οι συμμετέχοντεςγια μια ακόμα φορά από τα σώματα ασφαλείας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση υπρεβαίνοντας τον εαυτό τους  Αρκετοί από τους συμμετέχοντες και από τα τρία σώματα που κλήθηκαν να συνεισφέρουν, αν και δεν είχαν βάρδια,,προσήλθαν γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν η επιχείρηση. Εδώ απαντούμε σε κάποιους κατά καιρούς δύσπιστους αναγνώστες μας καθώς οι άνθρωποι αυτοί εργαστηκαν πέρα από τα όρια ενός απλού δημοσίου υπαλλήλου. Κάτι το οποίο πρέπει να επισημάνουμε ως ηθική επιβράβευση.

«Εν Άνδρω»