ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Τα σκουπίδια του Αη Γιώργη! Σχόλιο Λ. Φραδέλος & ανακοίνωση Δ. Λάσκαρη

Βλέπετε την μεγάλη ποσότητα των σκουπιδιών που μαζευτηκαν από τους κάδους του προαυλίου! Ακόμα και σακούλες των σκουπιδιών ήταν προσφορά του ιδιώτη! Πως γίνεται τώρα και η ανακοίνωση του αντιδημάρχου καθαριότητας να διαψεύδει αυτά που είδαν δεκάδες την ημέρα του Πάσχα και αποτυπώνουν οι φωτογραφίες δεν το ξέρουμε...

Όλα ξεκίνησαν από ένα σημείωμα και δύο φωτογραφίες που λάβαμε από περίοικους του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου της Χώρας που λάβαμε ανήμερα το Πάσχα και μιλούσε για πρόβλημα αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή τους. Το Εν Άνδρω το δημοσίευσε όπως όφειλε. Κάποιοι ανώνυμοι αναγνώστες τα έβαλαν με τον πρόεδρο της ΔΕ Άνδρου Λευτέρη Φραδέλο. Αυτός απάντησε την Τρίτη επώνυμα. Ανεβάσαμε το σχόλιο του όπως ήταν το σωστό. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Λάσκαρης έβγαλε ανακοίνωση την Τρίτη κι αυτός εξηγώντας τι συνέβη με τα σκουπίδια της περιοχής.

Η ανακοίνωση κυκλόφόρησε στο facebook, αλλά δεν εστάλη ποτέ στον Εν Άνδρω, αν και αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στο σημείωμα των κατοίκων στο Εν Άνδρω, για λόγους που ξέρει μόνο ο κ. Λάσκαρης. Μια πράξη καθαρά αντιδεοντολογική. Δεν είναι πρώτη φορά και δεν μας ξενίζει πλέον. Η δημοτική αρχή "ενημερώνει" επιλεκτικά από "δικά" της κανάλια πληροφόρησης. Την ανακοίνωση του κ. Λάσκαρη την έστειλαν αναγνώστες μας και την ανεβάζουμε στην ίδια θέση όπως τις προηγουμένες ώστε να υπάρχει όλος ο διάλογος για ένα θέμα που ξεκίνησαν οι αναγνώστες μας. Τα συμπεράσματα του διαλόγου δικά σας.

Σημείωση: Το αν κάποιοι χωρίζουν τους αναγνώστες της Άνδρου σε "δικούς" τους και άλλους και πληροφορούν μόνο τους "δικούς" τους είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς απευθυνόμαστε και κάνουμε διάλογο με όλους τους κατοίκους της Άνδρου. Όχι μόνο όσους ψήφισαν τον κ. Δ. Λάσκαρη... Εν Άνδρω.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ:

Μετά το παραπάνω σχόλιο μας ο κ. Δημήτρης Λάσκαρης έστειλε ευγενικό σημείωμα που ξεκαθαρίζει γιατί δεν ήρθε το δελτίο τύπου που έβγαλε και αναφερόταν στο σημείωμα των περιοίκων του Αγίου Γεωργίου στο Εν Άνδρω. Τον ευχαριστουμε δημόσια για την εξήγηση του. Η όποια παρεξήγηση υπήρξε πριν 2 χρόνια έχει σίγουρα λυθεί μπροστά στις δυσκολίες που βρήκε και κατάλαβε κι ο ίδιος τα προβλήματα. Η οποία παρεξήγηση υπήρξε σήμερα την έλυσε ο ίδιος με την παρέμβαση του. Για να υπάρχει η απάντηση του εκτός από τα σχόλια την ανεβάζουμε και στο site όπου διεξάγεται ο διάλογος για τα σκουπίδια. Χαιρόμεστε ιδιαίτερα που ο κ. Λάσκαρης έδειξε ευαισθησία και ελπίζουμε πως το παράδειγμα του θα προβληματίσει και κάποιους άλλους αιρετούς που τελευταία στέλνουν δελτία τύπου επιλεκτικά 

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Λάσκαρη όπως μας εστάλη:

 Δημήτρης Λάσκαρης

Κύριε Διαμαντή χρόνια πολλά
Το δελτίο τύπου ήταν από εμένα γραμμένο από τη Δευτέρα αλλά λόγω απουσίας του υπεύθυνου ανέβηκε στο site του Δήμου, χθες βράδυ. Δεν το έστειλα σε εσάς αλλά ούτε και σε κανέναν άλλο προσωπικά. Απλά το αναρτήσαμε στο
Andos.gr όπου από εκεί το αναδημοσίευσαν. Σίγουρα βέβαια αναφερόταν στα σχόλια του Εν Άνδρω αλλά η διαδικασία μου επιβάλει να βγάζω δελτίο τύπου πρώτα.
Τέλος θέλω να θεωρείτε σίγουρο πως δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Τις όποιες διαφορές απόψεων είχαμε πριν 2 χρόνια νομίζω ο χρόνος τις έλυσε. Όλοι μας θέλουμε σίγουρα το καλό της Άνδρου και κανένας το κακό. 
Κλείνω με τη φράση που είχατε κάνει και άρθρο: "Αν μιλουσαμε Μόσχα"..

Μόνο με συζήτηση λύνονται τα προβλήματα και όχι με μπουνιές στο μαχαίρι.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Χριστός ανέστη

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

(α) Το σημείωμα των κατοίκων 

"Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, ο Δήμος Άνδρου δεν είχε μαζέψει τα σκουπίδια μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που γιορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου. Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα ιδιώτης κάτοικος της περιοχής, που είδε κι αποείδε, πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να κάνει αυτός την αποκομιδή μιας και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου δεν είχε φανεί επί πολλές μέρες.

Το αυτοκινητάκι έχει γεμίσει μέχρι επάνω σκουπίδια που θα μεταφερθούν σε δύο δόσεις σε άλλους κάδους πιο έξω από την πόλη για να γινει η γιορτή της εκκλησίας. Σύμφωνα με όσα λένε οι κάτοικοι ο κ. Φραδέλος τηλεφώνησε στον κ. Λάσκαρη. Σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Λάσκαρής δεν έλαβε ποτέ κανένα τηλεφώνημα...

Κάποια στιγμή ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος του Τοπικού της Χώρας που έσπευσε επί τόπου. Τηλεφώνησε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Όμως δεν πήρε απάντηση. Έτσι ο πρόεδρος κάθησε μαζί με άνθρωπο του ιδιώτη και με τη βοήθεια ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκίνητου του ιδίου μάζεψαν και απομάκρυναν μεγάλο μέρος των σκουπιδιών από το προαύλιο του μητροπολιτικού ναού που γιορτάζει αύριο 2 Μαΐου και τα πήγαν σε άλλους κάδους στις άκρες της Χώρας! Χρειάστηκαν δύο μεταφορές για να αδειάσουν οι υπεπλήρεις κάδοι της εκκλησίας!

Σας στέλνουμε φωτογραφίες από την "αποκομιδή", η οποία έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κάτοικο της περιοχής μας που πήρε την πρωτοβουλία για την καθαριότητα του χώρου, καθώς και τον πρόεδρο του Τοπικού της Χώρας, που συνέβαλε κι αυτός ώστε να γίνει αξιοπρεπώς η γιορτή της εκκλησίας μας την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου.

Κάτοικοι της περιοχής"

(β) Το σχόλιο του προέδρου της ΔΕ Άνδρου Λευτέρη Φραδέλου

ΤΡΙΤΗ, 3 Μαΐου 2016, ΩΡΑ 18.00. Λάβαμε υπό μορφή σχολίου ενυπόγραφο σημείωμα του κ. Λευτέρη Φραδέλου για κάποια σχόλια που τον αφορούν. Τα αναδημοσιεύουμε και στο Site ώστε να διαβαστούν από όλους όσους αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του.

"Προς ενημέρωση όλων των αναγνωστών του Εν Άνδρω και προς απάντηση ορισμένων ανώνυμων δημοσιευμάτων έχω να πω τα εξής: προσπαθώ να προσφέρω ως πρόεδρος της ΔΕ 'Ανδρου. Ουδέποτε επιδίωξα την δημοσιότητα και προβολή μου για οσα προσπαθώ να κάνω. 

Προς απάντηση της κυρίας "χωραΐτισσας":

(α) είμαι ένας νέος που έχω μάθει από μικρός να αγωνίζομαι και η λύση της παραίτησης που μου προτείνετε δεν συνάδει στην ιδεολογία μου. 
(β) όσο αφορά όλες τις προτάσεις αναφορές και πρωτοβουλίες είναι κατατεθειμένες με αριθμό πρωτοκόλλου προς την γραμματεία του Δήμου Άνδρου. Και δεν θα σταματήσω να πράττω ότι περνά από το χέρι μου για να υλοποιηθούν. 
Τέλος όσο αφορά για την ψήφο που ισχυρίζεστε ότι ζήτησα σας ενημερώνω ότι μου ζητήθηκε από τον συνδυασμό λίγες μέρες πριν κλείσουν οι λίστες χωρίς να έχω τον απαιτούμενο χρόνο για προεκλογικό αγώνα. Ο κόσμος με τίμησε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο του και τον ευχαριστώ θερμά για την στήριξη που μου δίνει μέχρι σήμερα. 

ΥΓ Προς τους κατοίκους της ΔΕ Άνδρου: Το τοπικό συμβούλιο και εγώ είμαστε στην διάθεση σας για ότι θέματα και παράπονα έχετε> Να μας ενημερώνετε για την καλυτέρευση της καθημερινότητας μας."

(γ) Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου καθαριότητας Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη

ΤΡΙΤΗ, 3/5/2016 - Από τον Αντιδήμαρχο Άνδρου και υπεύθυνο για θέματα καθαριότητας κ. Δημήτρη Λάσκαρη, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μετά από παράπονα που εκφράστηκαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της παλιάς πόλης της Χώρας και για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να ενημερώσω πως καθημερινά έως και το Μεγάλο Σάββατο το πρωί έγινε πλήρης αποκομιδή απορριμμάτων σε όλους τους κάδους της περιοχής από τους υπαλλήλους καθαριότητας, που εργάσθηκαν και πέραν του ωραρίου τους προκειμένου να ολοκληρώσουν την αποκομιδή. Έγινε, επίσης, σκούπισμα στον κεντρικό δρόμο προς Αφανή Ναύτη και στα γύρω στενά. Κυριακή του Πάσχα, λόγω της μεγάλης εορτής δεν γίνεται αποκομιδή, παρά μόνο σε έκτακτες και εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.
Θέλω να διαβεβαιώσω πως ουδέποτε ειδοποιήθηκα από κανέναν για το πρόβλημα στον Αη Γιώργη εγώ προσωπικά, αλλά ούτε και κάποιος εργάτης καθαριότητας του Δήμου μας, όπως αδίκως ειπώθηκε. Ο πρόεδρος του τοπικού Χώρας, όμως, μόλις ενημερώθηκε, διευθέτησε μόνος του το πρόβλημα. Την Δευτέρα του Πάσχα έγινε πάλι πλήρης αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως ήταν ευθύς εξ΄ αρχής προγραμματισμένο, κι έτσι, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Γεωργίου όλα τα δρομάκια ήταν καθαρά.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση. Παρακαλώ θερμά για την βοήθειά σας όσον αφορά την ενημέρωσή μας, όταν και όπου εντοπίζονται προβλήματα, αλλά και την προσοχή σας ώστε στους κάδους απορριμμάτων να μη ρίπτονται ανακυκλώσιμα υλικά.

Χριστός Ανέστη
Δημήτριος Λάσκαρης
Αντιδήμαρχος Άνδρου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση στον Μπατσιώτη
Κάνεις λάθος τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ ζηλεύουμε όχι τον Ντίνο συλλεκτικό κομμάτι ο Ερντογάν

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι ομως ζηλέψαμε ακόμα και τον Ντίνο και στάζουν φαρμάκι. Πρέπει να ετοιμάζονται για το τρελοκομείο. Τους φταίνε όλοι ας πάνε σπίτια τους επιτέλους .

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς τους Επισκέπτες:

[list=2]
Guest - ΠΡΟΣ ΓΑΥΡΙΩΤΗ.
[/list]
[list=3]
Guest - Μπατσιωτης
[/list]

Το Μπατσί είναι καθαρό γιατί έχει Ντίνο. Ν Τ Ι Ν Ο Σ= το αεικίνητο καμάρι του Μπατσιού που δουλεύει χωρίς ωράριο, χωρίς επίβλεψη, χωρίς αφεντικά. Μόνο δουλεύει. Εάν κάθε τόπος είχε τον Ντίνο του τότε η πατρίδα ολάκερη θάταν τόπος ζηλευτός, χωρίς μνημόνια, χωρίς χρέη όπως οι χώρες που κτίζονται με την αξιοπρέπεια και την σύνεση των εργατικών τους κατοίκων που σκέφτονται για το ΕΜΕΙΣ και ΟΧΙ το ΕΓΩ.
Ντίνο να σ'έχει ο Θεός καλά να κρατάς το μετερίζι σου κι άς'τους αρχόντους και τους δημάρχους να κοκορεύονται για το έργο που δεν κάνανε ποτέ. Βάστα Φίλε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενδιαφέρεται ο πρόεδρος στο Μπατσί Απλά παίρνει... (διαγράφεται για τα υπονούμενα μια φράση)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατι πολυ απλά το Μπατσι εχει προεδρο που ενδιαφέρεται ! Κάτι αλλο ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί κύριε καθαριότιτος Αντιδημαρχε το Μπατσί ειναι καθαρό και το Γαύριο βρόμικο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Guest - Ευαγγελία Πάνου PERMALINK
Κύριε Μπασαντή,
Χρόνια Πολλά σε σας & τους συνεργάτες σας. Χριστός Ανέστη.
Είχα την ευκαιρία και την ευτυχία αυτό το Πάσχα να βρεθώ για μεγάλο διάστημα στην αγαπημένη μου Άνδρο και ειδικά στην ιδιαίτερή μου πατρίδα , το χωριό Γίδες. Στο διάστημα αυτό επισκέφθηκα πολλά μέρη του νησιού μας. Σας διαβεβαιώ ότι ένοιωσα ντροπή. Σκουπίδια παντού. Βέβαια, παρακολουθώντας το "εν άνδρω" τακτικότατα, είχα μία ιδέα αυτού που θα αντιμετώπιζα, επί πλέον δε , διαβάζοντας τα σχόλιά σας για το συγκεκριμέμο θέμα και τον διάλογό σας με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας , ανάμενα κάτι όχι τόσο τραγικό να αντιμετωπίσω. Θα ήθελα να μάθω αν ο κ.αντιδήμαρχος γνωρίζει ότι εκτός από τη Χώρα και το Κόρθι, υπάρχει και η Υδρούσα με τους οικισμούς της. Γνωρίζει ο κ. ανιδήμαρχος καθαριότητας ότι εχουν 6 μήνες να μαζευτούν τα σκουπίδια από τον οικισμό Γιδών; Φαντάζομαι ότι το αυτό θα συμβαίνει και με τους λοιπούς οικισμούς της περιοχής μας. Απ΄όσα πληροφορήθηκα , μάλλον είναι σίγουρο.
Και ερωτάται ο κ. αντιδήμαρχος καθαριότητας, είναι πολιτική γραμμή της διοίκησης η τιμωρία της Υδρούσας για την αντίδραση των κατοίκων της στη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα; Ή ανικανότητα άσκησης καθηκόντων; Φυσικά δεν περιμένω απάντηση από τους αρμοδίους , γιατί αυτή είναι γνωστή.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Ευαγγελία Πάνου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην σελίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" διάβασα το παρακάτω σχόλιο:

Guest - Ευαγγελία Πάνου PERMALINK
Κύριε Μπασαντή,
Χρόνια Πολλά σε σας & τους συνεργάτες σας. Χριστός Ανέστη.
Είχα την ευκαιρία και την ευτυχία αυτό το Πάσχα να βρεθώ για μεγάλο διάστημα στην αγαπημένη μου Άνδρο και ειδικά στην ιδιαίτερή μου πατρίδα , το χωριό Γίδες. Στο διάστημα αυτό επισκέφθηκα πολλά μέρη του νησιού μας. Σας διαβεβαιώ ότι ένοιωσα ντροπή. Σκουπίδια παντού. Βέβαια, παρακολουθώντας το "εν άνδρω" τακτικότατα, είχα μία ιδέα αυτού που θα αντιμετώπιζα, επί πλέον δε , διαβάζοντας τα σχόλιά σας για το συγκεκριμέμο θέμα και τον διάλογό σας με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας , ανάμενα κάτι όχι τόσο τραγικό να αντιμετωπίσω. Θα ήθελα να μάθω αν ο κ.αντιδήμαρχος γνωρίζει ότι εκτός από τη Χώρα και το Κόρθι, υπάρχει και η Υδρούσα με τους οικισμούς της. Γνωρίζει ο κ. ανιδήμαρχος καθαριότητας ότι εχουν 6 μήνες να μαζευτούν τα σκουπίδια από τον οικισμό Γιδών; Φαντάζομαι ότι το αυτό θα συμβαίνει και με τους λοιπούς οικισμούς της περιοχής μας. Απ΄όσα πληροφορήθηκα , μάλλον είναι σίγουρο.
Και ερωτάται ο κ. αντιδήμαρχος καθαριότητας, είναι πολιτική γραμμή της διοίκησης η τιμωρία της Υδρούσας για την αντίδραση των κατοίκων της στη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα; Ή ανικανότητα άσκησης καθηκόντων; Φυσικά δεν περιμένω απάντηση από τους αρμοδίους , γιατί αυτή είναι γνωστή.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Ευαγγελία Πάνου.

Κε Λάσκαρη, τι λέτε για όλα αυτά;;
Όταν βγάλατε τα δελτία τύπου , μήπως αναφερόσασταν μόνο στον κεντρικό οδικό άξονα και στη Χώρα;;
Κε Λάσκαρη, η Άνδρος δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα, αλλά είναι και τα πολλά χωριά της...
Περιμένουμε να μας αποδείξετε εάν είστε αμερόληπτος στα καθήκοντά σας που απορρέουν από το αξίωμά σας ως αντιδήμαρχος καθαριότητας ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, και για διευκρινιστικό δελτίο τύπου που να ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το τη έχετε μίνι μόνοι κ πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου είναι σίγουρο αυτό που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ποσό πιο μόνοι θέλετε να μείνετε έχετε

Περισσότερα