Ο δεματοποιητής, τα σκουπίδια και άλλες αρχαίες ιστορίες…

 Βάρκες ανακατεμένες με σκουπίδια. Παραπόρτι. Μερικές φωτογραφίες ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε το Πάσχα. Καλό θα είναι το καλοκαίρι να μην υπάρχουν αυτές οι εικόνες στην παραλία... (φωτο: Μ. Πολίτου)

Όλες οι πληροφορίες από τα ενδότερα του Δήμου Άνδρου συγκλίνουν πως το πρόβλημα του δεματοποιητή θα επανέλθει συντόμως. Μαθαίνουμε πως οι πληρωμές εκκρεμούν και πως οι χώροι ασφυκτιούν. Μαθαίνουμε, ακόμα, πως παρά τις καθυστερήσεις η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ αυτή ξεκινά τον άλλο μήνα. Την ίδια ώρα καθυστερεί η κατάθεση της υδρολογικής μελέτης για τον ΧΥΤΥ, που θα γινόταν «μέχρι 10 Απριλίου»!!

Μαθαίνουμε, είσης, πως ο δεματοποιητής, έχει μεν τετράμηνη σύμβαση (μέχρι 20 Αυγούστου) αλλά λόγω έλλειψης ρευστού μπορεί να σταματήσει νωρίτερα. Κάτι που θα είναι καταστροφικό για την Άνδρο. Μαθαίνουμε. τέλος, πως ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο της διοίκησης για πιθανή μετεγκατάσταση του δεματοποιητή. Αλλά και ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο εγκατάστασης των κομποστοποιητών. Κατά τα άλλα ο δήμαρχος μιλά για… την ανακύκλωση!!!

Ο προς μετεγκατάσταση δεματοποιητής που κανείς δεν ξέρει που θα πάει αν φύγει από την Σταυροπέδα...

Τα σκουπίδια που ξεχάστηκαν το Πάσχα στο Παραπόρτι μιας και ο δεματοποιητής δεν δούλεψε για πέντε εβδομάδες. Τι θα γίνει αν συμβεί το ίδιο το καλοκαίρι δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε... (φωτο Μ.Πολίτου) 

Όλα αυτά ενώ οι προθεσμίες για τον ΧΥΤΥ τρέχουν. Και όλοι οι άλλοι τρέχουν. Τρέχουν οι μέρες για την έναρξη της σεζόν. Τρέχουν το φεστιβάλ και οι ξενοδόχοι. Το περίεργο είναι πως κάποιοι στον Δήμο ΔΕΝ βιάζονται για να ξεκινήσει η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Ίσως γιατί μαζί με την εταιρεία που θα κάνει την αποκατάσταση θα έχουμε και την αρχαιολογία που θα κοιτά που πάνε (ή που ενδεχομένως ίσως θάβονται) τα σκουπίδια! Θα έχουμε και τον εργολάβο που θα τα μαζεύει και ΔΕΝ θα επιτρέπει να τα ρίχνουν από πάνω στον κατήφορό…

Σπασμένος κάδος και χυμένα σκουπίδια στην ακροθαλασιά του Παραπορτίου. Μήπως θα έπρεπε να τα μαζέψουμε πριν τα πάρει το κύμα; (φωτο: Μ. Πολίτου)

Ο δήμαρχος μέχρι σήμερα απτόητος και αγέρωχος δεν απαντά σε κανένα κρίσιμο ερώτημα για τον δεματοποιητή! Του θυμίζουμε, γιατί έχει κοντή μνήμη, πως ο δεματοποιητής θα κριθεί εκ νέου το φθινόπωρο στο Συμβούλιο Επικρατείας. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν το ΣτΕ πάρει αρνητική απόφαση. Επι τη ευκαιρία να του θυμίσουμε πως μέχρι σήμερα ΔΕΝ απάντησε σε κανένα κρίσιμο ερώτημα για τις ανεμογεννήτριες που κι αυτές θα κριθούν στο Συμβούλιο Επικρατείας το φθινόπωρο. Όπως ΔΕΝ απάντησε και για το κλειστό του Γαυρίου όταν τον ρώταγαν επί εβδομάδες οι πολίτες. Αυτά για τα σοβαρά. Γιατί κατά τα άλλα τελευταία ξέφυγε και άρχισε να απαντά με δημόσιους προσωικούς λίβελους (επιπέδου ξεκατινιάσματος) σε πολλά άλλα, Ο δήμαρχος, λόγω πολιτικής ανεπάρκειας, προφανώς αγνοεί πως ο δημόσιος διάλογος των επωνύμων προσώπων δημιουργεί δημόσιο ήθος...

Α! Ρε  έρμε Στρόφιλα. Σε ξέχασαν οι "παλιοί φίλοι" σου. Μείναμε εσύ με τα καραβάκια σου πάνω στις πέτρες κι εμείς με το καραβάκι σου για σήμα μας να τους βλέπουμε να "σιωπούν".... 

Το ευτύχημα, όμως, για τον δήμαρχο είναι πως οι Σύλλογοι Ζαγανιάρη & Πιτροφού που είχαν κάνει τις προσφυγές στο ΣτΕ επί Γλυνού τώρα… δεν μιλάνε!!! Σιωπούν. Άρα υπάρχει ελπίδα για μια σιωπηρή (ίσως την 25η!!) παράταση! Χρειάζονται βεβαίως άλλες 5-6 επίσης σιωπηρές παρατάξεις μέχρι να γίνει (αν γίνει) ο ΧΥΤΥ! Το θετικό όμως για τον δήμαρχο είναι πως κατάφερε κι έκλεισε το πολιτικό μέτωπο που υπήρχε ανοικτό επί χρόνια με τα χωριά του Ζαγανιάρη και του Πιτροφού. Αυτοί που κάποτε έκλεισαν κατακαλόκαιρο την χωματερή και ξιφουλκούσαν δικαστικά συνεχώς κατά όλων των προηγουμένων δημάρχων σήμερα περιμένουν πολύ υπομονετικά και δεν κάνουν κανένα θόρυβο. Η τακτική της πολιτικής ενσωμάτωσης των δύο χωριών που εφάρμοσε ο κ. Σουσούδης αποδείχτηκε πολύ πιο αποτελεσματική από την κόντρα που έκαναν οι προηγούμενοι μαζί τους. Δεν ξέρουμε τι θα απογίνει με την Άνδρο ή με τον αρχαίο Στρόφιλα. Όμως ως γνωστόν η Άνδρος ως όλον δεν απασχολεί και πολλούς σήμερα στο νησί όπου καθένας κοιτά την γειτονιά και το χωριό του! Και οι αρχαίοι του Στρόφιλα δεν εκλέγονται και δεν ψηφίζουν στις μέρες μας! 

Στρόφιλας Άνδρου: ο αρχαιότερος οικισμός στην Ευρώπη. Το πρώτο βίντεο του Εν Άνδρω τον Ιανουάριο του 2014. Ήταν μια αναφορά στον αγώνα μας από το 2009 μέχρι σήμερα για την σωτηρία της αρχαίας Άνδρου και των μοναδικών διεθνώς βραχογραφιών της. Πόσοι άραγε θυμούνται πως συμπορευτήκαμε σε αυτόν τον αγώνα; Εμείς πάντως συνεχίζουμε... 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κύριε δήμαρχε δύο χρόνια μετά την εκλογή σας (Μαΐος 2014) και ακόμα δεν έχετε κάνει έναν μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό για τα σκουπίδια. Σας θυμίζουμε πως ο ΧΥΤΥ χρονικά είναι πολύ μακριά, αλλά το καλοκαίρι πολύ κοντά. Το χειρότερο είναι πως εσείς "βλέπετε" ακόμα κοντύτερα. Υπάρχει κίνδυνος τα σκουπίδια, που με αγώνα μαζεύει σήμερα ο αντιδήμαρχος σας, πολύ εύκολα να απλωθούν πάλι παντού αν σταματήσει ο δεματοποιητής το επόμενο διάστημα! Ή, αν δεν έχετε που να «βάλετε» τις χιλιάδες σκουπιδόμπαλες που απλώνονται παντού. Γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν με την αρχαιολογία και τον εργολάβο στο κεφάλι σας. Θυμηθείτε πως αν συμβεί μια στραβή δεν θα σας φταίει η «επικοινωνία» ή το Εν Άνδρω, αλλά η απρονοησία σας και η έλλειψη πολιτικής. Και τότε δεν θα σώσει το νησί η ενσωμάτωση στη «σιωπή» των δύο χωριών! Ή, η «συνένοχη σιωπή» που με πολιτικό εκφοβισμό επιβάλετε σε όσους μπορείτε…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

How do you say it in Greek? "kalomeleta ki erxetai" correct?
See what's coming soon: https://www.youtube.com/watch?v=zlr3VQoYn4Q
I insist, Pluska, yok!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανδρέας Εμπειρίκος - Τριαντάφυλλα στο Παράθυρο
'Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια. Υπάρχουν απειράκις ωραιότερα πράγματα και απ’ αυτή την αγαλματώδη παρουσία του περασμένου έπους. Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη. Σκοπός της ζωής μας είναι η ατελεύτητη μάζα μας. Σκοπός της ζωής μας είναι η λυσιτελής παραδοχή της ζωής μας. Της κάθε μας ευχής εν παντί τόπω εις πάσαν στιγμήν εις κάθε ένθερμον αναμόχλευση των υπαρχόντων. Σκοπός της ζωής μας είναι το σεσημασμένο δέρας της υπάρξεώς μας…'.
Ακουσέ το: https://www.youtube.com/watch?v=eqF9CPXDpAo

Αφιερωμένο στην Πλούσκα και την αρχέγονη, αμόλυντη, παρθένα φύση της Ανδρου. Αχ, και να ζούσε ο ποιητής, ο Μέγας, να δεί τους 'χαμερπείς'. Εξαίρετη η μουσική επένδυση-με τον ήχο του ρέοντος ύδατος, τα τιτιβίσματα των πουλιών και τον απαράμμιλο 'ήχο' της φύσης-μπλεγμένο με τον επιβλητικό τόνο της αφήγησης. Η Πλούσκα δεν φοβάται πιά, κρύβει βαθιά στα έγκατά της τα πολυτιμότατα αγαθά της....την πηγή της Ζωής=το Νερό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς - Guest ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ
You are correct my friend. The postman has delivered the mail. Now, they do not know what to do with this letter. Plouska,...yok!!! I suggest to them to ask for the text of the council's exact wording. Things are even worst.
Προς - Guest ...ΑΡΧΑΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...
Based on the letter above, my friend, there is no need for any "ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ". iT IS A WASTE OF MONEY. I'm telling you it is over. Good Night Everybody.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ- Guest I HAVE A DREAM
Mr. POSTMAN delivered the mail. Nobody wants to touch it!!
Τα οψώνια της αμαρτίας: ΘΑΝΑΤΟΣ.
Τα οψώνια της συναλλαγής: ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΟΥ.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012,2013,2014,2015...,2/2016?
ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ...ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ?
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ...ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Συνένοχη σιωπή και πολιτικός εκφοβισμός.Με τέσσερις λέξεις περγράφεις όλη την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Ανδρου κύριε Μπασαντή.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΝΟΥ ΒΡΩΜΑΓΑΝΕ ΕΝΩ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΝΕ.ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ; ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ(ΟΡΘΑ ΙΣΩΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΟ.ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΙΤΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΖΑΓΑΝΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΝΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΚ ΠΙΤΡΟΦΟΥ ΚΥΡΙΟ ΛΑΒΔΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

https://www.youtube.com/watch?v=425GpjTSlS4

Mr. POSTMAN, what's in the mail today?? Good Grief, ... the end is coming!! Hurray.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ To “2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου”, έρχεται στο νησί, με κορυφαίες παραστάσεις αρχαίου δράματος από την Επίδαυρο, συναυλίες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και νέων δημιουργών.
http://asterasradio.com/to-2o-diethnes-festival-androu-archizi-me-poly-megala-onomata/

ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
https://www.facebook.com/sousoudis/posts/1083972265001154