Ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση του δρόμου από τα Φάλικα προς τη Μονή Παναχράντου

 

Ένα απο τα καλύτερα μέρη ενός πραγματικά άθλιου δρόμου που όλοι περιμένουν να αποτελέσει παρελθόν σε λίγες μέρες... (φωτο: Εν Άνδρω)

Ξεκίνησε με μηχανήματα του Δήμου Άνδρου η διαμόρφωση του δρόμου από τα Φάλικα προς τη Μονή Παναχράντου. Η διαμόρφωση με τα χωματουργικά μηχανήματα (κλίσεις, ρήσεις, διαπλάτυνση, χαντάκια για το νερό κλπ) θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν τις επόμενες μέρες. Ήδη ο εργολάβος, που έχει επιλεγεί από τον Δήμο Άνδρου, έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει πια την αμέσως επόμενη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει μετά την διαμόρφωση την επόμενη εβδομαδα. 

Στην επόμενη φάση πρόκειται να γίνει τσιμεντόστρωση (όχι ασφαλτόστρωση) σε μήκος περίπου 800 μέτρων από τα 1000 που είναι όλη η διαδρομή μέχρι το μοναστήρι. Τα τελευταία 200 μέτρα περίπου θα διαμορφωθούν και θα παραμείνουν για την ώρα χώμα. Ο λόγος, που δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος ο δρόμος, έχει να κάνει με το ακριβό κόστος της τσιμεντόστρωσης. Το πλάτος του δρόμου θα είναι περίπου 5 μέτρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η τσιμεντόστρωση θα ολοκληρωθεί σε 10-15 μέρες. 'Ολα αυτά όμως θα συνεξεταστούν και στην πράξη τις επόμενες μέρες.

Η διαμόρφωση του δρόμου προς το μοναστήρι της Παναχράντου υπήρξε μόνιμο αίτημα των ανθρώπων της Μονής εδώ και πολλά χρόνια. Πολλές ήταν οι υποσχέσεις των εκάστοτε αρμοδίων που έμειναν στα λόγια. Η τελευταία προσπάθεια ήταν το 2014 από την απερχόμενη διοίκηση. Επρόκειτο όμως για τσιμεντόστρωση μόνο σε μερικά δύσκολα κομμάτια ενός πού πολύ κακού δρόμου.

Το έργο, αν και δημοπρατήθηκε, δεν ξεκίνησε ποτέ από την σημερινή διοίκηση, η οποία υποσχέθηκε να το κάνει ολόκληρο. Μέχρι σήμερα για το θέμα είχαν δεσμευτεί με υποσχέσεις και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος. Όπως όλα δείχνουν πλέον ήρθε η ώρα να γίνουν, κατά το μεγαλύτερο μέρος, πράξη οι υποσχέσεις τους. Ας ελπίσουμε πως ο δρόμος με την ευθύνη και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου να γίνει σωστός. Και πως στο προσεχές μέλλον θα βρεθεί τρόπος από την διοίκηση να τελειώσουν και τα τελευταία 200 μέτρα. Με το καλό λοιπόν...

«Εν Άνδρω»