Διαμαρτυρία για την παραλία Φελλού από την Τοπική Κοινότητα

 

Οι κάτοικοι του Φελλού αντιδρούν και διαμαρτύρονται στην προοπτική που δείχνει η παραπάνω φωτογραφία. Η Τοπική Κοινότητα εξέδωσε και έγγραφη διαμαρτυρία. (Ζόργκος - φωτο: Εν Άνδρω)

(Από αναγνώστη μας λάβαμε και δημοσιεύουμε την έγγραφη διαμαρτυρία των κατοίκων του Φελλού και της Τ.Κ. για την παραχώρηση της παραλίας σε ιδιώτες προς χρήση με χρηματικό αντάλλαγμα – Εν Άνδρω)

"Με έντονα δυσάρεστη έκπληξη ο πληθυσμός τον χωριού μας και των γύρων ορεινών χωριών μάθαμε πως στην πρόσφατη συνεδρίαση τον Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη απόφαση για την για πρώτη φορά εκμετάλλευση της παρθένας παραλίας του χωριού μας με την εκμίσθωση για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών και τα συναφή.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς να υπάρχει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη και ο Πρόεδρος τον χωριού δεν παρέστη αφού δεν γνώριζε ότι υπήρχε ή θα υπήρχε θέμα για το χωριό μας. Η αντίρρηση τον χωριού στην εκμετάλλευση της παραλίας είναι ανέκαθεν εκφρασμένη δημόσια με επίσημες έγγραφες κοινοποιήσεις, που ως βάσιμη όλα τα τελευταία χρόνια - πάνω από δέκα- γινόταν αποδεκτή και ποτέ δεν εκμισθώθηκε και μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός το Δ.Σ. - με ποιον εισήγηση; - να αγνοήσει την από χρόνια γνωστή τοποθέτηση μας και να γίνεται πάλι προσπάθεια να αγνοηθεί η θέληση μας ως μόνων αρμόδιων να αποφασίσουμε.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλες τις υπηρεσίες πως η παραλία τον χωριού μας είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύεται κάθε τέτοια δραστηριότητα όπως επίσης τμήμα της παραλίας είναι από χρόνια κηρυγμένος βιότοπος. Με τα πολλά αυτοφυή δέντρα που υπάρχουν κατά μήκος της δεν απαιτούνται άλλα μέσα σκίασης και είναι απάνθρωπο σε τέτοιες εποχές να δυσκολεύονται οι κάτοικοι όλων των γύρων ορεινών περιοχών να απολαύσουν δωρεάν το θαλάσσιο μπάνιο τους σε μια παραδοσιακά άνευ εμπορικής εκμετάλλευσης παραλία. Ζητάμε να σεβαστείτε τούς νόμους αλλά και την βούληση των κατοίκων τον χωριού μας.

Με τιμή ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φελλού

ΔΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"