Έσβησε η πυρκαγιά στο Βουνί - Κάηκαν 150 στρέματα πράσινου σε χαράδρα (φωτορεπορτάζ από τις εναέριες ρίψεις)

Μια ακόμα ρίψη πριν λίγα λεπτά. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία η φωτιά έχει πια μαζευτεί. Τα καναντέρ έκαναν σπουδαία δουλειά. Και από κάτω τα πεζοπόρα τμήματα καθαρίζουν πλέον όλες τις εστίες (φωτο: Εν Άνδρω). 

27/5. ΩΡΑ 17:30 Έσβησε η φωτιά στο Βουνί. Τελίκος απολογισμός: κάηκαν 150 στρέματα σε χαράδρα ανάμεσα στον Άγιο Αντώνιο και στην Αγία Αναστασία. Χάθηκαν αρκετα δέντρα και πολλοί θάμνοι γιατί το μέρος είχε πυκνό πράσινο. - ΕΝ ΑΝΔΡΩ. 

27/5. ΩΡΑ 16:50. Η φωτιά πλέον έχει περιοριστεί κατά 80%. Μετά από κάθε ρίψη τα πεζοπόρα τμήματα πυροσβεσιτικής και εθελοντών ολοκλήρωνουν τό έργο των αεροπλάνω σβήνοντας όλες τις εστίες που απομένουν στο πεδίο μέχρι να πάνε για ανεφοδιασμό και να γυρίζσουν από τον Νειμποριό. Υπάρχουν 8 οχήματα και 16 άνδρες (πυροσβέστες και εθελοντές) και δύο υδροφόρες του Δήμου με 3-4 άνδρες από τον Δήμο Άνδρου. Επί τοπου είναι ο Νίκος Χαζάπης (εθελοντές), ο Χρήστος Παπαϊωάννου (πυροσβέστες) και ο Αντώνης Λάβδας (πολιτική προστασία) - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

 

Μια από τις πιο εντυπωσιακές ρίψεις των καναντέρ. Αληθινοί βιρτουόζοι στα ακροβατικά οι πιλότοι τους κάνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας στην Άνδρο σβήνοντας την φωτιά στην χαράδρα στο Βουνί  (φωτο: Εν Άνδρω)

 27/5. ΩΡΑ 16:30 Ένα ζέυγος καναντέρ επέστρεψε και άρχισε μια σειρά από εντυπωσιακές ρίψεις. Μετά κάθε ρίωη κατεβαίνουν στον Νειμποριό και ανεφοδιάζονται και ανεβαίνουν στο Βουνί. Μεγάλο μέρος τη φωτιάς περιορίζεται πλέον. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του ΣΕΔΑ και της πολιτικής προστάσίας του Δήμου θα ριχτούν στη φωτιά για να σβήσουν αυτά που δεν θα σβήσουν από τα δύο αεροπλάνα. - Εν Άνδρω.  

Η μάχη με την φωτιά από τους αιθέρες. Μια ακόμα εντυπωσιακή ρίψη από τον αέρα του δεύτερου ζέυγους των καναντέρ που επέστρεψαν (φωτο: Εν Άνδρω) 

Η μάχη από τον άερα. Τα καναντέρ επέστρεψαν και άρχισαν πάλι ρίψεις περιορίζοντας την φωτιά. (φωτο: Εν Άνδρω)

Μια ακόμα άποψη της περιοχής της πυρκαγιάς στο Βουνί (φωτο: για το Εν Άνδρω) 

 

Η περιοχή της φωτιάς στο Βουνί στη θέση Άγιος Αντώνιος. Διακρίνεται το αεροπλάνο που θα κάνει ρίψη νερού (φωτο: για το Εν Άνδρω)

 27/5, ΩΡΑ 15:25 - Τα δύο καναντέρ έφυγαν μετά από μια σειρά ρίψεις. Αναμένεται νέο ζεύγος καναντέρ σε λίγο. Η φωτιά εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρβ μέσα σε δύσβατη χαράδρα. Επί τόπου είναι τρια οχήματα του ΣΕΔΑ, πέντε της πυροσβεστικής και δύο υδροφόρες της πολιτικής Πποσπασίας του Δήμου Άνδρου. Επικεφαλής είναι ο Χρήστος Παπαϊωάννου του κλιμακίου της πυροσβεστικης, ο Νίκος Χαζάπης του ΣΕΔΑ και ο Αντώνης Λάβδας της πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου. Καίγονται σχοίνα, πουρνάρια και άλλοι θάμνοι. Υπάρχει πολύ δύσκολη πρόσβαση. Τα πράγματα τα κάνει πιο δύσκολα ο άνεμος που είναι 4=5 μποφώρ.

Νεώτερα σε λίγο.

"Εν Άνδρω"

Το αεροπλάνο καναντέρ μετά την ρίψη (φωτο: για το Εν Άνδρω)

Φωτογραφία των καναντέρ που ετοιμάζονται για ανεφοδιασμό στον Νειμποριό, ενώ δύο κάνουν μπάνιο!!! (φωτο: Εν Άνδρω)

27/5 ΩΡΑ 14:50 Μέτωπο πυρκαγιάς σε εξέλιξη στο Βουνί αυτή τη στιγμή. Στον τόπο δύο αυτοκίνητα των εθελοντών πυροσβεστών, ένα του κλιμακίου και μια υδροφόρα του Δήμου. Έχουν έρθει και δύο αεροπλάνα καναντέρ. Ο άνεμος στην περιοχή είναι 4 μποφώρ. Ίσως σπεύσουν και άλλα αυτοκίνητα για ενίσχυση των πρώτων που ήδη έφτασαν.

Τα δύο καναντέρ ανεφοδιάζονται στον Νειμποριό... (φωτο: Εν Άνδρω)

 

Σε λίγο νεότερα…

«Εν Άνδρω» 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σε όλους.. ..!