Μια λυρική παράσταση και μερικά συμπεράσματα - Απάντηση του Δήμου Άνδρου

(Η πρωινή ανάρτηση μας σχετικά με την προετοιμασία της λυρικής παράστασης βασίστηκε αποκλειστικά στις πληροφορίες των διοργανωτών όπως ήδη γράψαμε. Ο Δήμος Άνδρου με αποψινή ανακοίνωση μας διευκρινίζει πως δεν είχε καμία σχέση ούτε με την επικοινωνιακή προώθηση της παράστασης όπως μας είπαν οι διοργανωτές. Ως εκ τούτου δεν είχε και κάποια ευθύνη για το όλο γεγονός. Ευχαριστούμε για την απάντηση/διεύκρινιση και την αναρτούμε προς πληροφόρηση σας ολόκληρη κάτω από το πρωινό κείμενο - Εν Άνδρω.)

Το δελτίο τύπου για την λυρική παράσταση στο κλειστό θέατρο της Χώρας έφτασε στο Εν Άνδρω την Παρασκευή το απομεσήμερο, την ώρα της φωτιάς στο Βουνί. Ήταν τρεις μέρες πριν το γεγονός. Ένα λιτό δελτίο χωρίς πολλές λεπτομέρειες και χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρόσκληση για την ιστοσελίδα μας ή κάποιες επιπλέον φωτογραφίες.

Δύο 24ώρα αργότερα βρεθήκαμε με τους τρεις από τους τέσσερις λυρικούς καλλιτέχνες στο Νειμποριό και συζητήσαμε. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να μας πουν και δύο λόγια για την παράσταση. Αυτή η τυχαία συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε ένα αυτόνομο θέμα, που μαζί με το δελτίο διαβάστηκε από εκατοντάδες αναγνώστες (περίπου 800) εκείνη την ημέρα. Όμως αμφιβάλαμε, όπως προβλέψαμε και στους καλλιτέχνες αν αυτό ήταν αρκετό για να προσελκύσει κόσμο στο μικρό θέατρο. Πολλοί αναγνώστες μας είναι στην Αθήνα και στο νησί καμία αναγγελία μια ή δύο μέρες πριν από ένα γεγονός, χωρίς κινητοποίηση, δεν βοηθά ιδιαίτερα.

Η πρόβλεψη επαληθεύτηκε την επομένη. Ελάχιστοι θεατές προσήλθαν στην παράσταση. Κι όμως και οι συντελεστές της ήταν συνεργάτες της λυρικής σκηνής. Και στο νησί υπάρχουν και ωδεία και αρκετοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για κλασική μουσική. Όμως η όλη προσπάθεια δεν είχε προετοιμαστεί σωστά από πολλές απόψεις. 

 

Ρωτήσαμε τους ανθρώπους της ομάδας ποιος είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της επικοινωνίας της παράστασης. Ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός ήταν δικός τους, Όμως την επικοινωνία την είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Άνδρου. Αυτός κοινοποίησε τα δελτία και είχε πει πως θα τους βοήθούσε. Όμως στην πόλη δεν κυκλοφόρησαν αφίσες. Σε ένα ωδείο πήγαν μόνο την τελευταία στιγμή μόνο οι διοργανωτές.

Η μια και μοναδική αφίσα  της παράστασης στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου...

 Η συνενόηση μας είπαν είχε γίνει με την υπεύθυνη Πολιτισμού. Είχαν πληρώσει 80 ευρώ ενοίκιο θεάτρου (παλαιότερα είχαμε ακούσει πως το ενοίκιο θα ήταν 50!). Και στο τέλος η όλη παρουσία δεν ευτύχησε. Μια ακόμα εκδήλωση Μάϊο μήνα, όπως και η περσινή στο Γαύριο, κατέληξε άδοξα. Το καλό αυτή την φορά είναι πως δεν είχε κόστος για τον Δήμο. Όμως έστω κι έτσι είναι προφανές πως στον γενικότερο σχεδιασμό και στην οργάνωση τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων υπάρχει πρόβλημα στον Δήμο Άνδρου. Ας το λάβουν υπόψη τους...

"Εν Άνδρω"

Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες είναι του Εν Άνδρω.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Σχετικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Εν Ανδρω» υπό τον τίτλο «Μια λυρική παράσταση και μερικά συμπεράσματα», από τον Δήμο Άνδρου ανακοινώνονται τα εξής:

-Η συγκεκριμένη παράσταση διοργανώθηκε από ιδιωτική εταιρεία. Ο Δήμος Άνδρου καμία απολύτως συμμετοχή δεν είχε. Ούτε στη διοργάνωση, ούτε στην προβολή. Ούτε καν υπό την αιγίδα του τελούσε η συγκεκριμένη παράσταση.

-Την Παρασκευή, 27 Μαΐου, το πρωί στάλθηκε στο email του Δήμου Άνδρου, από τους διοργανωτές, το Δελτίο Τύπου για την παράσταση. Το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου κοινοποίησε την ίδια ημέρα το δελτίο σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, με την ίδια ακριβώς διαδικασία που γίνεται πάντα.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥ = ΕΝΑ ΜΠΕΤΟΝΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.