Έφυγε το ακινητοποιημένο ασθενοφόρο από το Γαύριο - Απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου

 

(Από τον κ. Γ. Παναγιωτακόπουλο λάβαμε νέα επιστολή για το ακινητοποιημένο ασθενοφόρο. Ρωτήσαμε και μάθαμε τα νεώτερα και επειδή το θέμα το είχαν παρακολουθήσει πολλοί στην Άνδρο δημοσιεύουμε τον διάλογο - Εν Άνδρω)

Αγαπητέ μου κ. Μπασαντή γεια σας,

Ενημερώθηκα ότι το ασθενοφόρο απεσύρθη από το λιμάνι. Όμως το θέμα είναι πού πήγε και τι έγινε; Αν θα επισκευαστεί για να χρησιμεύσει ή απλά μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο του νησιού και εξακολουθεί να σαπίζει! Θα απευθυνθώ και στον κ. Δήμαρχο Άνδρου.

Ευχαριστώ πολύ τόσο εγώ όσο και αρκετοί άλλοι σαν και εμένα! Καλή συνεχεία. Φιλικά.

Γ. Παναγιωτακοπουλος. Αθήνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Αγαπητέ κ. Παναγιωτακόπουλε,

Όντως ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος απομάκρυνε το ασθενοφόρο από το λιμάνι και το πήγε στο Μπατσί. Το σχέδιο, όπως είπαν, είναι να αλλάξει η χρήση του γιατί στην κατάσταση που είναι δεν είναι ασφαλές. Με δεδομένο πως υπάρχουν σύγχρονα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Άνδρο δεν έχει νόημα, όπως μάθαμε, να το επισκεύασουν γιατί υπολείπεται πολύ των άλλων . Νομίζω πάντως πως η παρέμβαση σας συνέβαλε ώστε να φύγει από το λιμάνι και να σκεφτούν κάτι να κάνουν με αυτό - Εν Άνδρω.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αγαπητοί αναγνώστες του Εν Άνδρω,
Χαίρομαι ιδιαίτερα για το ενδιαφερον που δείχνετε για το ασθενοφόρο.Το ασθενοφόρο αυτό είχε παραχωρηθεί κατα το παρελθόν στον πρώην Δήμο Υδρούσσας από το ΕΚΑΒ για να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. Τα τελευταία 5 έτη βρίσκεται σε αδράνεια με πολλά μηχανικά και λειτουργικά(ως ασθενοφόρο) προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής η μετακίνηση οποιουδήποτε ασθενούς. Σε αυτό να προστεθεί πως πάντα υπήρχε έλλειψη νόμιμου οδηγού και εκπαιδευμένου προσωπικού για την ασφαλή μετακίνηση των ασθενών. 
Το τελευταίο έτος μετά από μια εμφάνισή του σε αγώνες στο Κυπρί όπου μας ζητήθηκε, μεταφέρθηκε (κακώς) στο μέσα παρκιν του λιμένα Γαυρίου με αποτελεσμα τα προβλήματα του λόγω θάλασσας να υπερπολλαπλασιαστούν.
Με χαρά όμως, κάτοικοι επαγγελματίες της Υδρούσσας προσφέρθηκαν να το επισκευάσουν εξωτερικά και μηχανολογικά με δική τους προσωπική εργασία και έξοδα. Αυτό που θα απομείνει μετά, και κάνω έκληση πρός όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους να βοηθήσουν, είναι να εξοπλιστεί και εσωτερικά με τα κατάλληλα ιατροφαρμακευτικά υλικά, για να καταστεί μάχημο και λειτουργικό.
Προς το παρόν φυλάσσεται στο Μπατσί, έως ότου να ειδοποιηθούμε για να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής του. 
Οποιαδήποτε άλλα σενάρια και εικασίες που έχουν ειπωθεί στο διαδίκτυο, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και ούτε βοηθούν.
Σας ευχαριστώ πολύ
Δημήτρης Λάσκαρης
Αντιδήμαρχος Άνδρου