Η θέση μας για την παραλία του Φελλού

 

Η οικογένεια Ανδρέα Λοτσάρη, πιστή στην αγάπη της για το νησί μας, έχει αποδείξει έμπρακτα εδώ και τριάντα χρόνια το σταθερό δρόμο που ακολουθεί και που ουδέποτε απασχόλησε την κοινότητα. Με αποδεδειγμένη και εξαιρετικά επιτυχημένη επιχειρηματική  πορεία, δηλώνουμε πως η ενασχόληση με την “αξιοποίηση“ της παραλίας του Φελλού, δεν ήταν και ούτε πρόκειται να συμπεριληφθεί στα επιχειρηματικά μας ενδιαφέροντα. Όποιο κι αν θα μπορούσε να είναι το οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη ενέργεια, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια “αξιοποίησής” της και συμμετοχή σε όποιο διαγωνισμό  έχει προκηρύξει ο Δήμος Άνδρου.

Η φυσική ομορφιά της παραλίας του Φελλού δεν χρειάζεται να μπει στο καθεστώς της οργανωμένης παραλίας, όπως τόσες άλλες, ιδίως όταν  η λαχτάρα του κόσμου και η αναζήτησή του για παρθένες και ανεκμετάλλευτες παραλίες κορυφώνεται με την πάροδο των ετών και έχει αποδειχθεί από την συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητά της.

Η οικογένεια Λοτσάρη υποστηρίζει τη φυσική παραλία, αρνείται να συμμετέχει σε εκμετάλλευση της παραλίας Φελλού διατηρώντας μια σταθερή αντιπρόταση, την οποία και θα συνεχίζει να στηρίζει υποστηρίζοντας την ταυτότητα του προορισμού και διαφοροποιώντας την από τις άλλες.

Ας σημειωθεί δε ότι στην ευρύτερη τουριστική περιοχή του Γαυρίου η πιο κοντινή φυσική παραλία είναι αυτή του Φελλού, καθώς επίσης ότι είναι από τις ελάχιστες που διαθέτουν φυσική σκίαση, έπειτα από την πρωτοβουλία των κατοίκων του χωριού στις αρχές της δεκαετίας του 90 με την δεντροφύτευση αρμυρικιών.

Θα πρέπει σιγά-σιγά όλοι να προβληματιστούμε για το τι είδους τουριστική ανάπτυξη θέλουμε στο νησί και να αποφεύγουμε βιαστικές κρίσεις και σχόλια. Η σταθερή αύξηση των παραλιών προς μίσθωση, που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, είναι μια κίνηση που στην έκταση που συμβαίνει σήμερα δεν συνάδει με το προφίλ της Άνδρου.

Και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει δημόσιος διάλογος και προβληματισμός για το που όλοι μας, ο καθένας με τις μικρές ή μεγάλες κινήσεις του, οδηγούμε το νησί μας, την Άνδρο. Με γνώμονα όχι τα στενά, ατομικά και βραχυπρόθεσμα συμφέροντα μας αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών.