Καθαρίστηκε ο βυθός των λιμανιών στο Κόρθι και στην Χώρα

 

Από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων μέχρι κουβάδες και πλαστικά καφάσια! Αυτά βρήκαν οι τρεις ομάδες αυτοδυτών που ήρθαν στην Άνδρο με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου και επί δύο μέρες καθάρισαν δύο λιμάνια του νησιού. Η εξαιρετική πρωτοβουλία των εθελοντών αυτοδυτών δεν θα ήταν δυνατή χωρίς μια σειρά χορηγούς που βοήθησαν στην δράση αυτή. Κάτι που δείχνει πως η κοινωνία της Άνδρου όταν κάποιος την κινητοποιεί για καλό σκοπό συνεισφέρει...

Αφορμή για την δράση αυτή έδωσε η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Και με αυτή την αναφορά κινητοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Άνδρου και συντόνισε τον καθαρισμό των βυθών των λιμένων Κορθίου και Χώρας Άνδρου (9 και 10/6). Για την επιχείρηση αυτή το Λιμεναρχείο Άνδρου που συνεργάστηκε με τους συλλόγους ερασιτεχνών δυτών «ΤΗΘΥΣ», «SCUBANDROS», «TZANOUDAKIS DIVING» και τον Γ. Μουστάκα.

Ο βυθός του λιμανιού του Κορθίου καθαρίστηκε για πρώτη φορά. Απομακρύνθηκαν άχρηστα υλικά, όπως λάστιχα, πλαστικά, κάδοι, τενεκέδες κ.λπ. Ο βυθός του λιμανιού της Χώρας είχε ξανακαθαριστεί παλαιότερα. Παρόλα αυτά βρέθηκαν και απομακρύνθηκαν πολλά άχρηστα υλικά.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση καθαρισμού των δύο λιμανιών συνέβαλαν:

Εκ του Λιμεναρχείου Άνδρου