Το μετέωρο βήμα της ανακύκλωσης...

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιτέλους έκανε ένα πρώτο βήμα! Με εγκύκλιο του προς τους Δήμους ζητά να ανακυκλωθούν τα μη χρησιμοποιημένα ψηφοδέλτια των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που παίρνουν πολλά χρήματα για εκπαίδευση στην ανακύκλωση. Όμως το αστείο είναι πως δεν ξέρουμε πόσο από αυτό το υλικό πραγματικά ανακυκλώνεται;  Σε αυτό το θέμα επικρατεί σκοτάδι.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει αγορά ανακυκλωμένου χαρτιού. Γι αυτό η χώρα μας είναι από τους ουραγούς της Ευρώπης σε θέματα πραγματικής ανακύκλωσης χαρτιού. Με το καλό λοιπόν να δούμε κάποτε και ψηφοδέλτια από ανακυκλωμένο χαρτί!

 Κατά τα άλλα από εγκυκλίους δεν πάμε άσχημα. Είμαστε στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Και απο χρήματα για εκπαίδευση πάμε ακόμα καλύτερα. Εκπαιδεύομαστε. Και λίγο κοροϊδεύομαστε στην εφαρμογή. Στην πράξη που λενε. Καλή η ανακύκλωση, αλλά ας μάθουμε που πάει το ανακυκλώμένο χαρτί αφού δεν υπάρχει αγορά ανακυκλωμένου χαρτιού. Ή, τέλος πάντων πόσο από αυτό το χαρτί ξαναμπαίνει στην αγορά (αν κάπου μπαίνει) και πόσο πάει κάπου αλλού. Ίσως στις χωματερές; 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet