Πυρόσβεση και υγεία στα σχολεία της Άνδρου

Αφού δεν μαθαίνουν οι μεγάλοι από τα παθήματα ας μάθουν οι μικροί με τα μαθήματα. Πυρόσβεση, πυρασφάλεια και πυροπροστασία στα σχολεία του Κορθίου.

 

Αν θες να κάνεις χρήσιμα μαθήματα σε μια κοινωνία ξεκινάς από τα παιδιά. Τα παιδιά  είναι αυτά που έχουν ανοιχτά μάτια κι αυτιά. Δεν έχουν αγκυλώσεις. Θέλουν να δουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα, όχι όπως ήταν κάποτε. Ή, όπως λένε οι αγγλοσάξονες: «Δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε έναν γέρικο σκύλο».

α) Μαθήματα πυρασφάλειας μαθητών στο Κόρθι

Για όλους αυτούς του λόγους δύο ειδήσεις. Η πρώτη αναφέρεται στην πυροσβεστική της Άνδρου, η οποία ανταποκρίθηκε σε πρωτοβουλία του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Όρμου Κορθίου. Έτσι, την Τρίτη 11/11 έκανε όλη μέρα μάθημα πυρασφάλειας, πυροπροστασίας, πυρόσβεσης στα παιδιά.

Αναλυτικά, οι πυροσβέστες εξήγησαν στα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού τους κινδύνους της φωτιάς. Το έμαθαν πως να ενημερώνουν για την φωτιά. Τους εξήγησαν τα κακά της φωτιάς. Ειδικά, στα παιδιά του δημοτικού σχολείου το μάθημα είχε και πολλές απορίες μιας και είχε υπάρξει καλή προεργασία από τους δασκάλους.

Οι πυροσβέστες εξήγησαν τους κανόνες πυρασφάλειας, τους έμαθαν να χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες, έκαναν και άσκηση πυρόσβεσης με πολλούς τρόπους. Επίσης η  πυροσβεστική είχε μαζί και δύο οχήματα. Το ένα μεγάλο πέντε τόνων και το άλλο μικρό των πεντακοσίων λίτρων. Το μάθημα περιέλαβε και επίδειξη με τα αυτοκίνητα.

Από την μεριά του επικεφαλής της πυροσβεστικής Άνδρου εκφράστηκε η επιθυμία να υπάρξει και συνέχεια με άλλα σχολεία. Ίσως μαθαίνοντας το μάθημα στα παιδιά το… μάθουν και οι μεγάλοι.

β) Έλεγχοι και ενημέρωση μαθητών για σκελετικά προβλήματα στην Χώρα

Και τώρα μιας και ο λόγος για παιδιά λάβαμε μια ειδοποίηση από τον Δήμο Άνδρου ο οποίος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργανώνουν στις 22 και 23 Νοεμβρίου δωρεάν εξετάσεις, προληπτικούς έλεγχους και ενημέρωση σε γονείς και παιδιά για την Κύφωση και την σκολίωση. Μια παιδική πάθηση για την οποία ευθύνη έχουν κυρίως οι ενήλικες. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Άνδρου και η διάλεξη στις 23 Νοεμβρίου στις 12.00 μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας. Πληροφορίες για ραντεβού στα τηλέφωνα: 22823-60221 & 69455827466945582746 κ. Βαγγέλης Ψαριανός.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet