Το λιμενικό και το… φίδι! Μεταμεσονύκτια διακομιδή Γαύριο-Ραφήνα!...

 

Το ΛΣ 115 σε μια ακόμα αποστολή...

Σήμερα στις 3 τα ξημερώματα (Πέμπτη, 27/5) το ΛΣ 115 σκάφος του Λιμεναρχείου Άνδρου μετέφερε επειγόντως ηλικιωμένη 81 ετών από το Γαύριο στη Ραφήνα μετά από δάγκωμα φιδιού! Η ιστορία ξεκίνησε χτες το απόγευμα (Τετάρτη, 26/5) όταν φίδι δάγκωσε ηλικιωμένη στ’ Αποίκια στο μπράτσο! Το δάγκωμα ήταν αστραπιαίο και η γυναίκα δεν πρόλαβε να δει ούτε τι φίδι ήταν.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου είχε τις πρώτες βοήθειες. Αργά το βράδυ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Το ΕΚΑΒ την μετέφερε στο Γαύριο όπου την παρέλαβε το σκάφος του λιμενικού και στις 5 το πρωί της Πέμπτης η γυναίκα αποβιβάστηκε στη Ραφήνα. Από εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε σε νοσοκομείο.

Το σκάφος του λιμενικού επέτρεψε στη βάση του στις 7 το πρωί σήμερα μετά την διακομιδή. Για μια ακόμα φορά πλήρωμα και σκάφος συνέβαλαν αποφασιστικά σε μια κατάσταση ανάγκης στο νησί. Από το Κέντρο Υγείας Άνδρου συνίσταται στους κατοίκους – λόγω της εποχής - να είναι προσεκτικοί στους κήπους και στις αυλές τους κατά τη διάρκεια αγροτικών ή άλλων ενασχολήσεων.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στα παιδιά του λιμενικού συγχαρητήρια για άλλη μία φορά έκαναν αυτο που έπρεπε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ως ναυτικός που έχει ταξιδεψει σχεδόν σε όλο τον πλανήτη , σας αναφέρω μερικά που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό:
ΗΠΑ
ΚΑΝΑΔΑΣ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΔΑΝΙΑ
ΙΑΠΩΝΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΓΑΛΛΙΑ
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Εσεις μπορείτε να μου αναφέρετε τα 400 νησιά που είναι κατοικημένα και χρήζουν διακομιδές γιατι νομίζω οτι προσθέσατε ενα μηδενικό παραπάνω. Και μην μου υπολογίσετε τα μεγάλα ακριτικά νησιά (ΧΙΟ,ΜΥΤΙΛΗΝΗ,ΡΟΔΟ,ΚΩ,ΚΑΛΥΜΝΟ,ΣΑΜΟ,ΛΗΜΝΟ,ΣΥΡΟ κτλ κτλ) τα οποία διαθέτουν νοσοκομεία υπερσύχρονα επαρκώς εξοπλισμένα και στελεχωμένα και αεροδρόμια με συχνές πτήσεις καθημερινά ενω δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα απο υποδομές την Αθήνα.
Μήπως να κάνατε μια έρευνα για το πόσα ελικόπτερα είχε αγοράσει το ΕΚΑΒ και πόσα απο αυτά πετάνε σήμερα (κανένα) και γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαίρομαι που αναφέρατε αρκετές χώρες. Μια λεπτομέρεια: από όλες μόνο μια έχει νησιά σε σημαντικό αριθμό. Η Ιαπωνία. Όλα τα άλλα κράτη δεν χαρακτηρίζονται νησιωτικά με τίποτα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι νησί ενιαίο μεγάλου μεγέθους με 4-5 νησάκια τριγύρω του κατοικημένα. Άρα μόνο η Νορβηγία με τα φιορδ απομένει. Αν σας πω πως ξέρω καλά και τα δύο θα σας εκπλήξω; Έμεινα τρια χρόνια στο ΗΒ. Ελάχιστες φορές άκουσα για αερομεταφορές και αυτές μετά από δυστύχημα. Στη Νορβηγία τακτικότερα. Αλλά καμία σχέση με το ελληνικό αρχιπέλαγος φυσικά...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας η Ελλάδα είναι η ογδοη χώρα στον κόσμο σε ακτογραμμές. Πριν από την Ελλάδα είναι μόνο οκτώ χώρες: Καναδάς (202.080 χλμ.), Νορβηγία (83.281 χλμ.), Ινδονησία (54.716 χλμ), Ρωσία (37.653 χλμ.), Φιλιππίνες (36.289 χλμ.), Ιαπωνία (29751 χλμ.), Αυστραλία (25.760 χλμ.) και ΗΠΑ (19.924 χλμ.).
Η ελληνική επικράτεια περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες. Είναι διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου. Εξ αυτών μόνο τα 227 είναι κατοικημένα. Πρόκειται για φαινόμενο μοναδικό στην ευρωπαϊκή ήπειρο και ανάμεσα σε ελάχιστα παγκοσμίως.
Συνεπώς έκανα λάθος για το συνολικό αριθμό των κατοικημένων. Αλλά πόσα από 227 έχουν νοσοκομείο όπως το περιγράφετε; 20-25; τα άλλα 200; Πόσα ελικόπτερα πετάνε; Και πόσα έχουμε; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως θετικά πως για κάθε διακομιδή υπολογίζεται με βάση την απόσταση, το κόστος, το επείγον του περιστατικού. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Άρα σας βρίσκω λίγο υπερβολικό και πολύ απορριπτικό για την χώρα μας. Θα μου πείτε έτσι μάθαμε. Το ξένο να είναι καλύτερο. Ή να συγκρίνουμε την υπερδύναμη Αμερική με την Ελλάδα! Κι όχι με την Ιταλία ή την Ισπανία; Ή με την Πορτογαλία.
Αλήθεια ποιο είναι το ΑΕΠ της Ελλάδας και ποιο της Ιαπωνίας; Ποιο των ΗΠΑ και της Ελλάδας; Ποιο του Καναδά ή έστω της Νορβηγίας και της Ελλάδας;
Το ότι είστε ναυτικός δεν σας κάνει οικονομολόγο να υπολογίζεται τις οικονομικές δυνατότητες κάθε χώρας.
Δεν θέλω να αντιδικώ μαζί σας. Αλλά έχοντας ζήσει σε Αγγλία και ΗΠΑ έγινα εμπειρικότερος και προσεκτικότερος στις συγκρίσεις μεγεθών, χωρών, καταστάσεων...
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό το πράγμα εν έτη 2021 να μεταφέρονται οι ασθενείς και οι τραυματίες με σκάφη σαν ζωντανά χαροπαλευοντας να διασχίσουν αποστάσεις 30-40 Ναυτικών μιλλίων,ούτε στις Φιλλιπίνες δεν συμβαίνει. Όλα τα σοβαρά κράτη έχουν αρκετά ελικόπτερα και τα χρησιμοποιούν για τέτοιες περιπτώσεις και όχι μόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορείτε να αναφέρεται μερικά σοβαρά κράτη που έχετε υπόψη σας που έχουν 400 κατοικημένα νησιά και έχουν συνάμα και επάρκεια Super Puma (μόνο αυτά διατίθενται για νυχτερινές πτήσεις) για να μεταφέρονται ταυτόχρονα όλα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν στα νησιά σε ένα βράδυ με αυτά;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro