Κοντά σε μίνι-lockdown η Άνδρος με δείκτη θετικότητας 5,36%!!!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr 11 περιοχές είναι κοντά σε μίνι lockdown. Ανάμεσα τους 3 νησιά των Κυκλάδων. Πρώτη η Νάξος με ποσοστό θετικότητας στον κορονοϊό 7,70! Δεύτερη η Άνδρος με 5,36%! Και τρίτη η Μύκονος με 4,73. 

Αναλυτικά, ανοδική τροχιά καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με την επιδημιολογική εικόνα περιοχών να προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς ο δείκτης θετικότητας «αγγίζει» κόκκινο σε νησιά και ηπειρωτικές περιοχές.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η σημαντική αύξηση που παρατηρείται έχουν ως αποτέλεσμα οι περιοχές, που βρίσκονται στο «κόκκινο», να φλερτάρουν με το μίνι lockdown, όπως έχει συμβεί ήδη σε Μεσσηνία και νομούς της Κρήτης-Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Ειδικοί και αρχές επιθυμούν να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, έχοντας στο μικροσκόπιο τις περιοχές που καταγράφουν υψηλό δείκτη θετικότητας.

Στις 11 περιφερειακές ενότητες ο δείκτης θετικότητας υπερβαίνει το όριο του 4% και σε ορισμένες, χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Νάξος και η Ικαρία το ποσοστό αυξήθηκε κατά πολύ. Οι 11 περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μίνι lockdown είναι:

Νάξος 7,70%
Ικαρία 6,90%
Ηλεία 6,51%
Άνδρος 5,36%
Καβάλα 4,89%
Μεσσηνία 4,80% (βρίσκεται, ήδη, υπό καθεστώς μίνι lockdown)
Ιθάκης 4,78%
Μύκονος 4,73%
Θεσπρωτίας 4,42%
Νησιά του Αργοσαρωνικού 4,19%
Κάλυμνο 4,12%

ΠΗΓΗ: iefimerida

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και στα μαγαζιά της παραλίας κανένα μέτρο, ο ένας πάνω στον άλλο οι καρέκλες

This comment was minimized by the moderator on the site

Και παρα την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων όλες τις τελευταίες ημέρες, προχθές στο λιμάνι του Γαυριου στο πρωινό δρομολόγιο για Ραφήνα, οι λιμενικοί έλεγχαν ΜΌΝΟ τους επιβάτες και όχι τους οδηγούς των οχημάτων. Μισές δουλειές μια πκαι τα οχήματα ήταν πολλά - άρα και οι οδηγοί που δεν περάσαμε από έλεγχο πιστοποιητικου εμβολιασμού ή άλλου ειδους τεστ αρκετοί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσο περισσότεροι εμβολιασμενοι σε κάθε νησί τόσο περισσότερα τα κρούσματα!!Δυστυχώς..

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν σας καταλαβαίνουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro